NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Elke bedrijfswagen te vinden in gamma van Duitse autobouwer 
Elk Van Center is een onestopshop met een brede waaier aan diensten: van ombouw tot financiering en advies op maat.

Elke bedrijfswagen te vinden in gamma van Duitse autobouwer 

Volkswagen biedt professionelen niet alleen een van de meest complete gamma’s bedrijfsvoertuigen op de markt, maar staat hen ook met raad en daad bij in een van zijn 32 Van Centers die in ons land te vinden zijn. De formule is bijzonder: onder begeleiding van gecertificeerde experten kan elke vakman er terecht met zijn specifieke beroepseisen, service en financiering. Ook ’s avonds.

Volkswagen Commercial Vehicles groeit. Om de mobiliteitsbehoeftes van professionals en vakmensen nog beter en sneller te kunnen beantwoorden heeft de autobouwer zijn netwerk aan Van Centers ondertussen uitgebreid tot 32 locaties, verspreid over heel België, van het verre Aarlen tot het noordelijke Kalmthout. Zo vindt elke klant een center dat dicht in de buurt ligt. 

In de Van Centers kunnen professionele klanten kennismaken met het uitgebreide aanbod van Volkswagen- bedrijfsvoertuigen en er desgewenst een testrit mee maken, bijvoorbeeld met de jongste pick-up Amarok, die voor bedrijven nog steeds een gunstig fiscaal regime geniet. Naast de showroom bevindt zich dan weer een werkplek voor onderhoud én een atelier dat het voertuig op maat kan inrichten en ombouwen. 

Om de downtime tot een minimum te beperken, garanderen de Van Centers een onderhoudsbeurt binnen drie werkdagen en gratis pechverhelping.

Geen one-size-fits-all-oplossing

Het Volkswagen Van Center is dus meer dan zomaar een toonzaal. De toegevoegde waarde schuilt in de beschikbare knowhow en de raad van gecertificeerde en speciaal getrainde experts die luisteren naar de specifieke wensen van de professional. Want in de bedrijfswereld bestaat er geen one-size-fits-all-oplossing. Omdat geen twee jobs dezelfde zijn, geven deze bedrijfsvoertuigenspecialisten absolute voorrang aan een aanpak op maat en kunnen ze de klant via een configurator het eindresultaat van zijn omgebouwde bestelwagen tonen. Ze zijn ook tot in detail op de hoogte van de jongste wetgeving rond lichte vracht. 

Een voorbeeld? Luc Van Hoeydonck, conversion & training manager VW Commercial Vehicles bij D’Ieteren vertelt: “Ik herinner mij een park- en tuinspecialist die een bestelwagen had en zijn groenafval vóór zijn zitmaaier stockeerde. Telkens wanneer hij zijn afval wilde wegdoen, laadde hij zijn zitmaaier uit de bestelwagen. Dankzij een inrichting op maat van zijn noden moest hij zijn zitmaaier niet meer uit de bestelwagen laden om naar het recyclagepark te gaan. Op een jaar tijd betekent dat eens serieuze tijdsbesparing. En dat is slechts één voorbeeld.”

Tijd is geld

Voorts garanderen de experten een offerte binnen 48 uur (ook voor ombouwingen), stellen ze een pasklaar onderhouds- en herstelcontract op en kunnen ze een interessante financiering regelen. En je hoeft je drukke agenda niet om te gooien voor een bezoek aan het Van Center, want de deuren blijven ook ’s avonds open.  

Tijd is geld, dat weet elke zaakvoerder. Om de downtime tot een minimum te beperken, garanderen de Van Centers een onderhoudsbeurt binnen drie werkdagen en gratis pechverhelping. Bovendien staat er bij een langdurige herstelling of een acuut probleem een ruime keuze aan vervangvoertuigen ter beschikking. De Van Centers stellen dus veel, zo niet alles, in het werk om de zaak van de klant draaiende te houden. 

Voor elk beroep

Het helpt dat de centers kunnen terugvallen op een van de meest volledige en geavanceerde gamma’s op de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen met een oplossing voor elke denkbare bedrijfstak. Voor logistieke bedrijven en pakjeskoeriers is er bijvoorbeeld de compacte Caddy, of de grotere Transporter en Crafter, die laadvolumes van 3,2 tot 18,4 m3 bieden. Die bestelwagens worden traditioneel op handen gedragen in de bouwsector, maar kunnen door een partner van Volkwagen ook omgebouwd worden voor koeltransport. 

Shuttlediensten vinden dan weer een geknipte oplossing in de Multivan, terwijl bos- en tuinbouwbedrijven best kiezen voor de Amarok of de pick-upversies van de Transporter en Crafter, die ook met vierwielaandrijving in de cataloog staan. 

De meeste moderne bedrijfswagen van Volkswagen ten slotte is de ID. Buzz Cargo: volledig emissievrij dankzij de batterij-aandrijving, tot 80% oplaadbaar tijdens de lunchpauze en met een rijbereik van 424 km. 

Welke bestelwagen je ook kiest: Volkswagen zorgt er dankzij comfortstoelen, oplossingen voor uitgebreide connectiviteit en een doordachte cockpit­inrichting voor dat het rijdende bureaus voor de professional zijn.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details