NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Engels Group bouwt nieuw distributiecentrum in Malle

Engels Group bouwt nieuw distributiecentrum in Malle

Na meer dan 90 jaar verlaat D. ENGELS BV de Paardenmarkt te Antwerpen.  Daar begon in 1927 het zakelijk avontuur van het familiebedrijf dat inmiddels haar 4e generatie introduceert.

Op het industrieterrein van Malle en op een oppervlakte van 70.000 m² komt in 2022 het nieuwe distributiecentrum van waaruit de goederen en producten van de 3 businessunits van Engels Group worden verdeeld, zijnde Thermo Comfort (HVAC), Engels Surfaces (solid surface specialist) en Engels Electro Groothandel. Dankzij scanning en screening van de goederen zal de sortering en levering op aangepaste wijze gebeuren tot in de bestelwagens en vrachtwagens. Het nieuwe distributiesysteem zal een directe en vlotte levering van de lopende bestellingen faciliteren.

Door de bouw van dit distributiecentrum spelen we verder in op de ontwikkeling en groei van ons familiebedrijf”, zegt Jan Engels, één van de bestuurders van de Engels Group. “Het project vormt meteen een mooie doorstart voor de vierde generatie in het familiebedrijf”.

Momenteel is Engels Group een flinke kmo met 70 medewerkers en een geconsolideerde omzet van 31 miljoen euro in 2019. In dat jaar steeg ook de volumegroei van de divisie Thermo Comfort met liefst 20%.  Over het hele coronajaar 2020 verwacht Engels Group een stabilisering qua omzet en dit dankzij zijn creativiteit en ondernemingszin.  N.a.v. de coronacrisis werd namelijk ook een 4e divisie opgericht Engels Health Care die zich toespitst op gezondheid: mondmaskers, UVC-lampen… De broers Marc Engels en Jan Engels hopen alvast dat de economische groei zich herpakt tegen 2022 zodat de vierde generatie met Thomas Engels en Catherine Engels het bedrijf verder kan ontplooien. De hele familie Engels kijkt alvast reikhalzend uit naar het eeuwfeest in 2027.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details