NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
‘Er is geen enkele reden meer om geen warmtepomp te plaatsen’

‘Er is geen enkele reden meer om geen warmtepomp te plaatsen’

Met meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van warmtepompen, mag Thermo Comfort zich met recht en rede een specialist in de branche noemen. Het bedrijf pronkt met een veelzijdig gamma, dat alle denkbare technologieën inzake warmtepompen omvat, en kan mede dankzij het aanbod aan zonnepanelen en warmtepompboilers bovendien een totaalpakket presenteren aan de klant.

Thermo Comfort is één van de drie afdelingen van de Engels Group, en is gespecialiseerd in HVAC-S, waarbij de ‘S’ staat voor ‘Solar’: ook in zonnepanelen heeft dit bedrijf immers zijn strepen verdiend. Anders dan vele andere bedrijven is Thermo Comfort geen fabrikant, maar invoerder van enkele vooraanstaande merken, zoals Dimplex, LG en Innova. “Dat is net onze sterkte: we zijn niet begrensd door het gamma van één fabrikant of merk”, zegt Patrick Leenaerts, Sales Manager bij Thermo Comfort. “We kunnen ons aanbod vervolledigen als we elders interessante uitbreidingen of innovaties vinden.”

Van elektrische verwarming naar warmtepompen

Aanvankelijk richtte Thermo Comfort zich hoofdzakelijk op elektrische verwarming. In de jaren negentig zette het bedrijf de logische stap in de richting van warmtepompen. “We zijn al bijna dertig jaar actief in de warmtepompensector, en mogen ons dus een trendsetter noemen. We geloofden toen al rotsvast in de warmtepomp, omdat we meteen het ecologisch en energetisch potentieel ervan inzagen”, zegt Leenaerts.

D Engels Warmtepomp

De toestellen kunnen volledig aangekleed worden, en aldus opgaan in de omgeving.

 

Het gamma van Thermo Comfort wordt gekenmerkt door veelzijdigheid: het aanbod bevat de meest uiteenlopende technologieën, zoals lucht-water, bodem-water, water-water en lucht-lucht. Ook voor warmtepompboilers en zwembadwarmtepompen bent u bij Thermo Comfort aan het juiste adres. Ook ventiloconvectoren voor koeling of verwarming maken deel uit van het gamma.

Thermo Comfort wil potentiële klanten overtuigen van een totaalconcept: “Een grote troef is dat we ook zonnepanelen aanbieden. Wie in een nieuwbouwwoning een warmtepomp en warmtepompboiler plaatst, kan een E-peil lager dan 20 behalen. Zo moet hij of zij 5 jaar lang geen kadastraal inkomen betalen, en zijn de zonnepanelen al snel terugbetaald. En dankzij de zonnepanelen kunnen de verbruikskosten van de warmtepomp al snel wegvallen: zo is de cirkel rond”, legt Leenaerts uit. En aangezien de meeste warmtepompen die Thermo Comfort verdeelt omkeerbaar zijn, kunnen ze ook gebruikt worden om te koelen. “En de koelvraag wordt steeds belangrijker in nieuwbouwwoningen”, zegt Leenaerts. “Daarin schuilt ook een extra nadeel van fossiele brandstoffen: ze zijn niet alleen vervuilend en niet hernieuwbaar, maar je kan er ook niet mee koelen.”

In residentiële toepassingen heeft Thermo Comfort een sterke reputatie opgebouwd. De jongste jaren zet het bedrijf steeds meer in op industriële en tertiaire toepassingen. Leenaerts: “Onder meer in hotels kan een warmtepomp een hele nuttige toepassing zijn. Zo is het mogelijk om de afgevoerde warmte van het koelen van de kamers aan te wenden om een zwembad te verwarmen.”

System C

Dimplex stelde zijn nieuwste Systeem C voor op de ISH beurs, voor commerciële en tertiaire toepassingen. Dit vervolledigt het eerder gelanceerde System M voor de residentiële markt, waarbij de toestellen volledig kunnen aangekleed worden en aldus opgaan in de omgeving. “Het is mogelijk om een front naar keuze te plaatsen, om de unit te laten aansluiten bij de kleur van de omgeving en de wand”, zegt Leenaerts.

D Engels Warmtepomp

Het gamma van Thermo Comfort wordt gekenmerkt door veelzijdigheid.

 

Geen kap-en breekwerken nodig

Een hardnekkige misvatting is dat een warmtepomp alleen gepaard kan gaan met vloerverwarming, en dus een hele uitdaging vormt bij een renovatieproject: mensen vrezen immers dat er zware kap-en breekwerken nodig zijn. Niets is minder waar, zegt Leenaerts. “We bieden een decentraal lucht-luchtsysteem aan: de Aircoheater zonder buitenunit. Op Batibouw merkten we voor het derde jaar op rij dat hier enorm veel interesse voor  bestaat. Deze compacte monobloc warmtepomp kan gewoon aan de (buiten)muur van elke te verwarmen ruimte gehangen worden. Er is geen buitenunit die afbreuk doet aan de architectuur van het gebouw, en er is geen vloerverwarming nodig: enkele perforaties in de muur volstaan. We zien de vraag naar dit product jaar na jaar toenemen. Dit bewijst dat er eigenlijk geen enkele reden is om geen warmtepomp te plaatsen: het kan in vrijwel iedere woning, zonder al te grondige renovatiewerken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details