NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Geen geflikker: Niko introduceert de beste universele dimmer

Geen geflikker: Niko introduceert de beste universele dimmer

Niko, specialist in schakelmateriaal heeft hiervoor dé oplossing. Het introduceert namelijk de tweedraadse universele drukknopdimmer plus die alle lampentypes kan dimmen zonder geflikker of storingen. Geschikt voor nieuwbouw en bij renovatie. Ideaal voor de Nederlandse markt.

Led- en spaarlampen bieden heel wat voordelen. Zo zijn ze heel energiezuinig. Maar snel even het licht dimmen is niet altijd zo eenvoudig. Nu lanceert Niko echter een gloednieuwe tweedraadse universele drukknopdimmer die geschikt is voor ledlampen, zodat we ook in Nederland sfeervol ons huis kunnen dimmen.

Wat is het probleem?
Traditionele dimmers kunnen niet alle soorten lampen aan. Een bekend probleem bijvoorbeeld is dat ze het lastig hebben met ledlampen; die hebben een te laag wattage. Ook gebruiken de verschillende lampenfabrikanten geen uniforme technologie in de lamp zelf, wat het voor de dimmer ook moeilijk maakt. Gevolg; vaak kun je nieuwe lampen niet aansluiten op je oude dimmer; ze flikkeren en gaan snel stuk.

DImmer LED

Oplossing: universele dimmer van Niko
De nieuwe generatie Niko dimmers zijn universele dimmers; die kunnen allerlei type lampen en ook ledlampen aan, van 3 tot 200 watt incluis. De nieuwe tweedraadse universele drukknopdimmer plus bijvoorbeeld, dimt elke lamp volgens de ideale curve. Zo krijg je geen geflikker en naast het standaardprofiel heeft hij zeven bijkomende dimprofielen voor allerlei verschillende lamptypes.

Net als elke dimmer van Niko heeft hij ook een geheugen en profielen voor meerdere lamptypes (gloeilamp, halogeen, led …). Deze dimmer heeft zelfs profielen met boost om elke lamp op de laatst gekozen – zelfs de laagste – dimstand opnieuw in te schakelen. Zijn verbruik in stand-by is beperkt tot 0,15 watt.

Niko heeft ook leuke filmpjes die het probleem en de oplossing illustreren. Kijk hier: www.niko.nl/dimmers.

TF/CAB-ontstoring
In sommige regio’s merken mensen dat hun licht slechts op bepaalde tijdstippen knippert. Dit komt omdat de beheerder van het distributienet op bepaalde momenten een TF- of CAB-signaal (Centrale AfstandsBediening) over het net stuurt; bijvoorbeeld om de straatlichten aan te doen of om de tellers van dag- naar nachttarief te laten overschakelen. Om een stabiele dimming te voorzien, zit er een TF/CAB-ontstoring in de dimmers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details