NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Groep Van Roey neemt Alfa groep en haar bedrijven over

Groep Van Roey neemt Alfa groep en haar bedrijven over

Hiermee verwerft Groep Van Roey een sterke positie in het ontwerpen, engineeren en onderhouden van technische installaties in de Belgische industrie- en kantorenmarkt.

Groep Van Roey biedt totaaloplossingen aan voor de creatie van leefbare en  duurzame gebouwen. Hierbij wint de technische installatie van het gebouw meer en meer aan belang. Enerzijds bepaalt ze in grote mate de operationele kost, bestaande uit de investerings-, onderhouds- en energiekost, van het gebouw. Anderzijds is ze de cruciale factor in het verkrijgen van een aangenaam  binnenklimaat en comfort voor de gebruiker van het gebouw. Om de klimaatdoelstellingen te halen zal het correct ontwerpen, engineeren, inregelen en onderhouden van de technische installatie bovendien nog verder aan belang winnen. 

Eddy Cox, gedelegeerd bestuurder Groep Van Roey: “Het strategisch belang van complexe technische installaties in de nieuwbouw- en energierenovatiemarkt maakte het voor Groep Van Roey noodzakelijk om, naast de structurele samenwerking met strategische partners, deze kennis ook intern op te bouwen. Zo kunnen we ons aanbod nog beter afstemmen op de noden en behoeften van de markt. De expertise die Alfa Technical Installations, Alfa Cooling Technics en Alfa Technical Services hierin hebben opgebouwd biedt dan ook een perfecte aanvulling op de reeds aanwezige kennis in de groep.”

Gemeenschappelijke visie en cultuur

Om die expertise te verwerven ging Groep Van Roey op zoek naar potentiële kandidaten met een gemeenschappelijk visie en cultuur. Bij de Alfa groep vonden ze niet enkel een familiale cultuur maar ook een sterk lokaal ondernemerschap en een grote oplossings- en klantgerichtheid. Belangrijke kenmerken die Groep Van Roey zelf hoog in het vaandel draagt en een ideale match vormden. 

Dagelijkse leiding Alfa-groep blijft in handen van huidig management

De lokale verankering, ondernemerschap en persoonlijk contact met de klanten in de Alfa groep wil Groep Van Roey ten volle benutten door de dagelijkse leiding in handen van het huidige management te laten. Zo blijft de continuïteit van de activiteiten en de geleverde kwaliteit naar de klanten verzekerd en kan de ingezette koers verder gevolgd worden. 

Philippe Spruyt en Marc Debou, gedelegeerd bestuurders Alfa groep: “We hebben de afgelopen jaren een mooie groei gerealiseerd met de drie bedrijven en hebben met de overname door Groep Van Roey een sterke aandeelhouder gevonden die de verdere professionalisering van de bedrijven kan ondersteunen. We zijn verheugd en ervan overtuigd dat deze overname belangrijke schaalvoordelen en synergiën voor de bedrijven zal opleveren zodat de toekomst van de bedrijven, hun activiteiten en personeel verzekerd is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details