Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuws

Groep Van Roey neemt Alfa groep en haar bedrijven over

Groep Van Roey neemt 100% van de aandelen van de Lokerse Alfa groep (Alfa Technical Installations, Alfa Cooling Technics en Alfa Technical Services) over.

Overname_Alfa-groep_door_Groep_Van_Roey-NEW_-kopiëren

10 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Hiermee verwerft Groep Van Roey een sterke positie in het ontwerpen, engineeren en onderhouden van technische installaties in de Belgische industrie- en kantorenmarkt.

Groep Van Roey biedt totaaloplossingen aan voor de creatie van leefbare en  duurzame gebouwen. Hierbij wint de technische installatie van het gebouw meer en meer aan belang. Enerzijds bepaalt ze in grote mate de operationele kost, bestaande uit de investerings-, onderhouds- en energiekost, van het gebouw. Anderzijds is ze de cruciale factor in het verkrijgen van een aangenaam  binnenklimaat en comfort voor de gebruiker van het gebouw. Om de klimaatdoelstellingen te halen zal het correct ontwerpen, engineeren, inregelen en onderhouden van de technische installatie bovendien nog verder aan belang winnen. 

Eddy Cox, gedelegeerd bestuurder Groep Van Roey: “Het strategisch belang van complexe technische installaties in de nieuwbouw- en energierenovatiemarkt maakte het voor Groep Van Roey noodzakelijk om, naast de structurele samenwerking met strategische partners, deze kennis ook intern op te bouwen. Zo kunnen we ons aanbod nog beter afstemmen op de noden en behoeften van de markt. De expertise die Alfa Technical Installations, Alfa Cooling Technics en Alfa Technical Services hierin hebben opgebouwd biedt dan ook een perfecte aanvulling op de reeds aanwezige kennis in de groep.”

Gemeenschappelijke visie en cultuur

Om die expertise te verwerven ging Groep Van Roey op zoek naar potentiële kandidaten met een gemeenschappelijk visie en cultuur. Bij de Alfa groep vonden ze niet enkel een familiale cultuur maar ook een sterk lokaal ondernemerschap en een grote oplossings- en klantgerichtheid. Belangrijke kenmerken die Groep Van Roey zelf hoog in het vaandel draagt en een ideale match vormden. 

Dagelijkse leiding Alfa-groep blijft in handen van huidig management

De lokale verankering, ondernemerschap en persoonlijk contact met de klanten in de Alfa groep wil Groep Van Roey ten volle benutten door de dagelijkse leiding in handen van het huidige management te laten. Zo blijft de continuïteit van de activiteiten en de geleverde kwaliteit naar de klanten verzekerd en kan de ingezette koers verder gevolgd worden. 

Philippe Spruyt en Marc Debou, gedelegeerd bestuurders Alfa groep: “We hebben de afgelopen jaren een mooie groei gerealiseerd met de drie bedrijven en hebben met de overname door Groep Van Roey een sterke aandeelhouder gevonden die de verdere professionalisering van de bedrijven kan ondersteunen. We zijn verheugd en ervan overtuigd dat deze overname belangrijke schaalvoordelen en synergiën voor de bedrijven zal opleveren zodat de toekomst van de bedrijven, hun activiteiten en personeel verzekerd is.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details