NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
GROHE bereikt doel van CO2-vrije productie

GROHE bereikt doel van CO2-vrije productie

> De duurzame 360-graden strategie van GROHE zorgt voor een CO2-vrije productie
>> Volgend doel: tegen eind 2021 alle sales offices CO2-vrij maken
>> GROHE helpt consumenten hun dagelijks CO2-verbruik te verminderen

s Werelds toonaangevende fabrikant van slimme en technologische badkamer- en keukenoplossingen GROHE bereikt zijn doel van een volledige CO2-vrije productie. Een echte mijlpaal in het streven naar duurzaamheid.

“Grohe Goes Zero zorgt ervoor dat we een echte pionier zijn binnen onze branche. Dit initiatief sluit naadloos aan bij onze maatregelen in de fabrieken om onze CO2-voetafdruk te verminderen en hulpbronnen te sparen”, vertelt Thomas Fuhr, COO Fittings LIXIL International en CEO van Grohe AG. “Bij GROHE zitten we niet stil en denken we al aan de volgende stap: tegen eind 2021 willen we wereldwijd al onze sales offices CO2-vrij maken.”

Het initiatief sluit aan bij het algemene doel van LIXIL’s duurzaamheidsstrategie waarvan GROHE sinds 2014 deel uitmaakt. Dit doel streeft naar een CO2-vrije productie bij woon- en lifestyle oplossingenalsook van de overige productieactiviteiten tegen 2050.

01-grohe-compensation-measure-india-kopieren

Een CO2-vrije productie bereik je niet zomaar. Sinds juli 2019 gebruikt GROHE enkel en alleen groene energie op hun vijf LIXIL EMENA productiesites waar de wereldwijde productie voor GROHE plaatsvind. Ook in de logistieke centra in Duitsland staat groene energie centraal. Daarbovenop investeert GROHE in zonne-energie, warmtekrachtcentrales en baanbrekende productieprocessen. Zoals 3D metaaldruk die materialen bespaart en zo een waardeketen garandeert die grondstoffen spaart.

Ook het moderne testlaboratorium en het inzetten op recyclage zorgen voor de verminderde CO2-voetafdruk. GROHE was zelfs in staat om sinds 2014 de uitstoot van broeikasgassen tot 40% te verminderen en tegelijkertijd de energie-efficiënte met 24% te verhogen. Met gevolg dat de oorspronkelijke doelstellingen van 20% reeds ruimschoots zijn overschreden.

Niet iedereen is in staat een productie te garanderen die volledig CO2-vrij is. GROHE helpt graag waar mogelijk. Zo ondersteunt het merk een waterkrachtcentrale in India, waardoor kolencentrales overbodig worden. Anderzijds steunt het merk een project in Malawi. Hier onderhoudt en repareert GROHE boorgaten waaruit de lokale bevolking drinkwater haalt. Het internationaal gekende sanitairmerk kijkt naar de CO2-aanpak volgens een drieluik: vermijden, verminderen en compenseren. GROHE verhoogt zijn eigen energie-efficiëntie jaarlijks waardoor het aandeel van de compensatie afneemt.

02-grohe-compensatin-measure-malawi-kopie-kopieren

De manier waarop GROHE zorgt voor een CO2-vrij leven van de consument

GROHE staat altijd een stapje voor op gebied van duurzaamheid. Niet alleen met betrekking tot de eigen productie, het merk zit ook in met de CO2-uitstoot van hun consumenten. Door intelligente en vooruitstrevende technologieën te gebruiken staan ze ook in voor de vermindering van de CO2-uitstoot van de eindklant.

1.     Klein beginnen met de wasbak
Technologieën zoals GROHE SilkMove ES zorgen ervoor dat warm water niet verloren gaat. Er stroomt koud water uit de kraan wanneer deze in middenpositie staat. Met deze technologie bespaart een vierpersoonshuishouden zo’n 279 kg CO2 en 31,421 liter water per jaar.

2.     Bedachtzaam douchen
Wat is er beter om de dag te starten dan een opkrikkende douche? Veel water en energie gaan echter verloren tijdens het zoeken naar de perfecte temperatuur. Thermostaten voorzien van de GROHE TurboSat zorgen voor een meer duurzame douche. In slechts een fractie van een seconde is de juiste temperatuur regelbaar en wordt deze de gehele douchebeurt behouden. Perfect voor een warme, bedachtzame douche.

3.     Gefilterd kraantjeswater, what else?!
Flessenwater is in veel gezinnen een norm, maar het is zeer schadelijk voor het milieu. Tijdens het productie- en transportproces wordt zo’n 600g CO2 uitgestoten. Watersystemen zoals GROHE Blue Home zetten hier een punt achter. De keukenkraan voorziet gefilterd en gekoeld water. Plat, lichtbruisend of bruisend: alle drie de opties zijn met de GROHE Blue Home mogelijk. Een gezin van vier personen kan zo jaarlijks tot 800 plastic flessen uitsparen. Dat alleen al zorgt voor een vermindering van 61% CO2-uitstoot.

Voor meer info over GROHE en zijn duurzaamheidstopics, bezoek: green.grohe.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details