NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
GROHE richt nieuwe Business Unit op: ‘Watersystems, Filter and Kitchen Channel EMENA’

GROHE richt nieuwe Business Unit op: ‘Watersystems, Filter and Kitchen Channel EMENA’

GROHE, het wereldwijd toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukenuitrustingen, kondigde (als onderdeel van LIXIL) de oprichting van een nieuwe business unit aan: Watersystems, Filter and Kitchen Channel EMENA. De eenheid zal zich richten op de snelgroeiende markt van watersysteemactiviteiten met als highlight de bestaande producten GROHE Blue en GROHE Red. Andrea Bußmann zal vanaf 1 oktober 2019 de functie van Senior Vice President Watersystems, Filter and Kitchen Channel EMENA overnemen. In haar nieuwe rol zal ze blijven rapporteren aan Jonas Brennwald, CEO LWT EMENA en Deputy CEO Grohe AG.

Jonas Brennwald CEO LWT EMENA en Deputy CEO Grohe AG:

“Wij zijn verheugd dat Andrea Bußmann deze nieuwe rol binnen onze nieuwe eenheid Watersystems overneemt. De distributie van duurzame producten zoals GROHE Blue en Red heeft een groot potentieel, vooral internationaal. Slimme keukensystemen staan bij onze consumenten hoog in het vaandel: ze besparen water en energie en verminderen daarnaast het CO2-verbruik en de afvalberg. Andrea Bußmann brengt uitgebreide strategische en zakelijke ervaring met haar mee. Dit, in combinatie met haar diepgaande kennis van (en ervaring in) de sector en haar uitbouw van nieuwe zakelijke mogelijkheden, zal een enorme aanwinst zijn voor GROHE, terwijl we de toekomst vormgeven.” 

Andrea Bußmann werkt al meer dan 12 jaar voor Grohe Deutschland Vertriebs GmbH, waarvan bijna 6 jaar als Regional Vice President voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onder haar leiding richtte binnen de GROHE-business een professioneel Key Account Management op.

Alexander Zeeh benoemd tot Regional Vice President Central Europe

Alexander Zeeh vervoegde GROHE in juli 2019 als General Manager Germany. Hij zal Andrea Bußmann opvolgen als Regional Vice President Central Europe. Voordat hij bij GROHE in dienst trad, werkte hij als hoofd van de divisie Home Appliances voor Samsung Electronics.

“Ik ben erg blij dat Alexander deze boeiende rol binnen een van onze belangrijkste regio’s overneemt om de groei in onze kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verder te stimuleren”, aldus Jonas Brennwald.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details