NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Groothandel in installatiematerialen voor de HVAC-, koel- en voedings­industrie doet overname in Scandinavië
Eline Demeulemeester, Jan Vanderbeke, Matthew Pittock en Lorenzo Pittock (v.l.n.r).

Groothandel in installatiematerialen voor de HVAC-, koel- en voedings­industrie doet overname in Scandinavië

Linumgroup, van oorsprong Belgisch – met hoofdkantoor in Kuurne – en actief in heel Europa als professionele groothandel in apparatuur en toebehoren voor de HVAC-, koel- en voedingsindustrie, rondde op 15 januari de overname van het Zweedse Luftexpressen af. Dat bedrijf gevestigd in Helsingborg bouwde in Scandinavië in slechts vier jaar tijd een sterke reputatie op in het leveren van hoogwaardige componenten en accessoires voor HVAC-installaties. Met de overname hoopt de Linumgroup nog meer voet aan de grond te krijgen in Noord-Europa.

“Bij het eerste contact met de familie Pittock (de familie achter Luftexpressen, red.) voelden we meteen een klik en zagen we ook meteen een match met onze bedrijfscultuur en onze marktbenadering”, vertellen Jan Vanderbeke en Eline Demeulemeester van Linumgroup, vandaag als eigendom van de Kuurnse ondernemers­familie Vanderbeke nog steeds steeds een 100% familiebedrijf. “Luftexpressen levert hoogwaardige producten die de HVAC-installateur trots maken op zijn of haar werk. Het gecombineerde productaanbod van Luftexpressen en Linumgroup biedt een complete oplossing voor een nette installatie. En de specifieke marktkennis wat Scandinavië betreft is natuurlijk ook heel waardevol voor onze groep. We verwelkomen het team van Luftexpressen dan ook maar wat graag in de Linumgroep en kijken ernaar uit om samen verder te groeien.” 

Chemie

“Door de sterke groei van ons merk LuftX in Scandinavië voelden we een groeiende interesse van klanten en leveranciers om de business nog verder op te schalen”, vullen Matthew en Lorenzo Pittock, oprichters van Luftexpressen aan. “De chemie tussen Luftexpressen en Linumgroup leek zodanig te ontvlammen dat we het gevoel hadden dat dit de beste beslissing was die we konden nemen om ons pad naar succes te versnellen. Linumgroups bewezen staat van dienst, zakelijke integriteit en uitstekende productselectie mag gerust een inspiratie genoemd worden.”

Met de toevoeging van Luftexpressen aan de groep hoopt Linumgroup, die vestigingen heeft in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, meer voet aan de grond te krijgen in Scandinavië en bij uitbreiding in
heel Noord-Europa. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details