NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Groothandel met kraanwerk voor elke (professionele) sanitaire en keukenomgeving
Voorspoeldouches van Encore, die Linum Europe verdeelt. (foto: Gerald Van Rafelghem)

Groothandel met kraanwerk voor elke (professionele) sanitaire en keukenomgeving

Linum Europe is niet alleen een gekende naam in de HVAC-sector, ook in de keukenbranche heeft de groothandel een stevige reputatie uitgebouwd. Hoewel Linum Europe ook producten aanbiedt voor residentiële keukens, hoofdzakelijk via interieurbouwers, ligt de focus voornamelijk op professionele keukenomgevingen. Zo biedt het bedrijf onder meer een gamma aan kwalitatief kraanwerk. In dat uitgebreide assortiment werd ook de sanitaire installateur niet vergeten.

Het spreekt voor zich dat degelijk kraanwerk onmis­baar is in elke professionele keuken­omgeving, zoals in een restaurant of grootkeuken. Linum Europe weet als geen ander waar een goede keukenuitrusting op het vlak van kraanwerk aan moet voldoen. “Zowel bij het koken als bij het afwassen, kan je niet zonder kranen”, begint Robbie Naessens, marketing manager bij Linum Europe, te vertellen. “Daarom verdelen we voorspoelers, om potten en pannen af te spelen vooraleer ze in de vaatwasser worden gestoken, infraroodkranen en standaard mengkranen, maar ook open en gesloten slanghaspels, zeepdispensers en rvs-afvoerputjes en -afvoerkanalen.”

Toch richt Linum Europe zich met zijn haast eindeloze kranengamma niet enkel en alleen op de grote projecten. “We staan de installateur bij op ieder niveau, gaande van een keuken in de productie­ruimte van een voedingsbedrijf over die van een lokale takeaway tot een particuliere keuken”, benadrukt Robbie Naessens. “Dankzij onze jarenlange ervaring in de markt kunnen we hem met raad en daad bijstaan bij het maken van zijn keuze.”

Robbie Naessens: “Stijl speelt in professionele keukens zeker een rol, maar een kraan moet er vooral tegen een stootje kunnen.” (foto: Gerald Van Rafelghem)

Duurzaamheid voorop

Net zoals bij alle andere producten die Linum Europe verdeelt, ligt ook voor het uitgebreide kraanwerkgamma de focus op kwaliteit en duurzaamheid. De vooraanstaande distributeur verdeelt het assortiment van topmerken uit de branche, zoals Encore, DMP Electronics en KWC, maar ook kranen onder het eigen Linum-label. Robbie Naessens: “Bepaalde merknamen doen misschien niet bij elke installateur een belletje rinkelen, maar wie thuis is in de grootkeukenmarkt is er zeker en vast vertrouwd mee. Het zijn de grote, gevestigde namen in de branche.”

“Vooral in grootkeukens wordt veel aandacht besteed aan hoe duurzaam een kraan is. Meer dan in de residentiële markt, die gevoeliger is voor trends”, geeft de marketing manager nog een belangrijke nuance mee. “Stijl speelt in professionele keukens zeker een rol, maar een kraan moet er vooral tegen een stootje kunnen.”

Rvs beste keuze voor wie bacteriën wil mijden

Linum Europe publiceerde recent ook een kwaliteitsstudie die aantoont dat kranen en binnen­werk in rvs, die de groothandel vanzelf­sprekend ook aanbiedt, de beste keuze zijn voor wie bacterievorming wil uitsluiten. “Onze Linum-keukenkranen vormden het onderwerp van het onderzoek”, licht Robbie Naessens toe. “Water dat uit de kraan stroomt, bevat ondanks de vele desinfecterende behandelingen onvermijdelijk nog een hoeveelheid aan zoge­naamde patho­genen ofte ziektekiemen van biologische oor­sprong. Daaronder vallen ook voor de mens potentieel gevaarlijke bacteriën. Die kunnen zich in een afgesloten kraanbasis vastzetten op de interne componenten en er bijgevolg verder gedijen en ontwikkelen. De interne structuur van onze Linum Concept-kranen is daarom vervaardigd uit gedraaid of gefreesd geëxtrudeerd rvs AISI304. Dat heeft een glad oppervlak met een zeer lage porositeit, waardoor bacteriën zich niet kunnen hechten en bij het openzetten van de kraan telkens weer weggespoeld worden. Veel alternatieve modellen op de markt zien er wel uit als rvs, maar kunnen niet bevestigd worden als zijnde rvs AISI304 of AISI316, de enige twee rvs-varianten die internationaal goedgekeurd zijn voor contact met drinkwater.”

Linum Europe verdeelt het assortiment van topmerken uit de branche, zoals DMP Electronics. (beeld: DMP Electronics)

Elektronische kranen winnen verder aan belang in sanitaire ruimtes

Maar Linum Europe heeft dus ook een assorti­ment aan ‘handenvrije’ kranen voor sanitaire inrichtingen, voornamelijk in openbare ruimtes zoals toiletten in (snelweg)restaurants, kantoor­gebouwen of scholen. “Wij staan niet meteen gekend als sanitaire groothandel, maar willen met een specifieke selectie aan DMP Electronics-artikelen ook de sanitaire installateur vanuit onze opgebouwde marktexpertise alter­natieven uit de professionele markt aanbieden”, aldus Robbie Naessens. “We zien dat dergelijke elektronische kranen de laatste jaren meer en meer aan belang winnen, zeker in voedingsgerelateerde ruimtes. Dat de virussen van deze wereld sinds de coronapandemie een hot topic zijn, heeft daar natuurlijk alle mee te maken.”

Constante voorraad

Linum Europe gaat er prat op een kraanwerk­gamma aan te  bieden dat voldoet aan alle geldende normeringen, toegespitst op de wet­geving van alle landen waarin de firma actief is. Een belangrijke extra troef is dat Linum Europe te allen tijde een voorraadhoudende groot­handel is. “We beschikken over een groot aanbod en kunnen snel inspelen op specifieke vragen van de installateur. Ook het snel leveren van wissel­stukken vormt geen probleem. De installateur kan overigens 24 uur op 24, zeven dagen op zeven bestellingen plaatsen in onze webshop”, besluit de marketing manager. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details