NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Honeywell lanceert nieuwe producten om de luchtkwaliteit in commerciële gebouwen te verbeteren

Honeywell lanceert nieuwe producten om de luchtkwaliteit in commerciële gebouwen te verbeteren

EAC’s met uv van Honeywell helpen onzuiverheden uit de lucht te verwijderen en bieden filtratie en desinfectie, zonder de luchtstroom noemenswaardig te belemmeren. De nieuwe IAQ-sensoren omvatten de deeltjessensor PM2.5 van Honeywell, de Total Volatile Organic Compound (TVOC)-sensor en de alles-in-één IAQ-sensor.

Luchtkwaliteit is essentieel voor een gezond gebouw. Het kan gevolgen hebben voor de gezondheid en productiviteit van gebruikers, energie-efficiëntie en vastgoedwaarde. De kwaliteit van de lucht wordt beïnvloed door de aanwezigheid van verontreinigende stoffen binnenshuis die schade kunnen veroorzaken. Wanneer de binnenluchtkwaliteit slecht is, kunnen de gebruikers een daling van de productiviteit ervaren, evenals negatieve gezondheidseffecten zoals astma en bronchitis.[i] De concentratie van sommige verontreinigende stoffen kan binnenshuis twee tot vijf keer hoger zijn dan de typische concentraties buitenshuis.[ii]

“Meer mensen besteden aandacht aan luchtkwaliteit en het belang van het creëren van gezondere omgevingen in de ruimtes die we gebruiken voor werk, school, entertainment en reizen,” aldus Manish Sharma, vicepresident en chief technology officer, Honeywell Building Technologies. “Eigenaren van gebouwen zijn op zoek naar manieren om veiligere, schonere lucht te creëren om het vertrouwen van gebruikers te vergroten en toekomstige commerciële huurders aan te trekken.”

Sharma vervolgt: “We praten met honderden klanten die deze zorgen nu aanpakken en werken met hen samen om hun gebouwsystemen te updaten en zo de gebruikers beter te beschermen. Het hoeft niet altijd een ingewikkeld proces te zijn om oude apparatuur te verwijderen en vanaf nul te beginnen. Het kan een eenvoudige HVAC-upgrade zijn met aanpassingen die specifieke problemen aanpakken en mogelijke bijwerkingen minimaliseren. Detectietechnologie is een belangrijk hulpmiddel om mogelijkheden voor aanpassingen te identificeren – alleen wanneer u deeltjes kunt meten, kunt u ze goed beheersen. Het toevoegen van een systeem zoals dat van Honeywell kan de luchtkwaliteit van een gebouw verbeteren door deeltjes te filteren en verontreinigingen te verminderen.”

Verbeterde luchtstroom en luchtkwaliteit binnen gebouwen 

Honeywell EAC’s gebruiken een elektrische lading om vaste en vloeibare onzuiverheden uit de lucht te halen zonder daarbij de luchtstroom te belemmeren. Het uv-systeem zendt ultraviolet licht uit om de DNA-structuur van bepaalde microben op cellulair niveau te beschadigen en verschillende virale, bacteriële en schimmelorganismen te inactiveren, waardoor filtratie en desinfectie in één systeem wordt geboden.

Honeywell EAC’s met uv-systemen zijn ideaal voor retrofits, vastgoedupgrades en nieuwbouw en kunnen in een commercieel HVAC-systeem worden geïnstalleerd, zonder dat oude apparatuur moet worden verwijderd en er een volledig nieuw systeem moet worden geïnstalleerd. Belangrijk is dat Honeywell EAC’s met uv zeer geschikt zijn als een retrofit-oplossing omdat een minimale drukval optreedt, in tegenstelling tot de mogelijkheid van een hoge drukval bij het installeren van HEPA-filters in bestaande systemen. Honeywell EAC’s met uv ontvingen na een test een MERV 14-classificatie door een onafhankelijk extern laboratorium.Honeywell EAC’s kunnen helpen energie te besparen, terwijl ze een betere warmte-uitwisseling bieden en zichzelf terugverdienen met de besparingen.

Geen aanpassing HVAC-infrastructuur nodig

De nieuwe Honeywell IAQ-sensoren helpen eigenaren van gebouwen de milieustatus en luchtkwaliteit van een gebouw beter te bepalen en stellen hen in staat corrigerende maatregelen te nemen via het gebouwbeheersysteem (BMS) zonder bestaande sensoren te verwijderen en te vervangen. Het is mogelijk om nieuwe sensoren toe te voegen aan bestaande temperatuur-, vochtigheids- en CO2-sensoren die momenteel in het gebouw aanwezig zijn of om nieuwe alles-in-één IAQ-sensoren te implementeren om meerdere detectievereisten in één apparaat te dekken.

Deeltjessensor

Deeltjessensoren (PM) detecteren de concentratie van deeltjes binnen een ruimte met een specifieke maximale diameter. De nieuwe PM2.5-sensor van Honeywell detecteert deeltjes met een diameter van 2,5 micrometer en kleiner. De PM2.5 sensoren van Honeywell maken gebruik van een optische sensor op basis van laser-verstrooiingsprincipes. Ze zijn voorzien van innovatieve verontreinigingsbestendigheidstechnologie voor het uitvoeren van zeer nauwkeurige en betrouwbare deeltjesmetingen. De sensor biedt langdurige betrouwbaarheid en geeft met hoge resolutie concentraties van deeltjes voor de detectie van stof en andere deeltjes in het milieu.

Sensor voor totaal vluchtige organische verbindingen, ofwel TVOC (Total Volatile Organic Compounds)

TVOC verwijst naar de totale concentratie van meerdere op een bepaald moment in de lucht aanwezige VOC’s. De concentratie van VOC’s kan binnen tot vijf keer hoger zijn dan buiten, wat de behoefte aan detectieapparaten, filtratie- en ventilatiestrategieën als onderdeel van het BMS aantoont.[iii]

Alles-in-één IAQ-sensor

De alles-in-één IAQ-sensor van Honeywell is een enkel apparaat bestaande uit een pakket met meerdere sensoren, waaronder temperatuur, relatieve vochtigheid, CO2, PM2.5 en TVOC, gericht op algemeen thermisch comfort en luchtkwaliteit. Van het optimale temperatuur- en vochtigheidsbereik is bekend dat het de groei en verspreiding van besmettelijke bio-aerosolen en dus van pathogenen vermindert.[iv] De sensor kan worden gebruikt om meerdere luchtkwaliteitsfactoren te dekken om een gezonde gebouwstatus te communiceren en de juiste acties met het BMS mogelijk te maken.

Een veiligere gebouwde omgeving creëren voor gebruikers

EAC’s met uv-systemen en nieuwe IAQ-sensoren van Honeywell zijn de nieuwste oplossingen in de productreeks van het bedrijf die gericht zijn op het creëren van gezondere gebouwen. Honeywell heeft onlangs upgrades aangekondigd voor de Pro-Watch en MAXPRO Network Video Recorders en Video Management Systems-oplossingen, die gebruikmaken van analyses en kunstmatige intelligentie om te identificeren of de gebruikers van het gebouw zich houden aan de richtlijnen voor sociale afstand en het dragen van mondkapjes.

De oplossingen van Honeywell voor gezonde gebouwen helpen eigenaren van gebouwen de gezondheid van hun gebouwomgevingen te verbeteren, schoner en veiliger te werken, te voldoen aan het beleid inzake afstand houden en gebruikers ervan te verzekeren dat het veilig is om terug te keren naar de werkplek.

De oplossingen die Honeywell biedt voor gezonde gebouwen maken deel uit van een alomvattende inspanning van diverse Honeywell-bedrijven om samen snel oplossingen te ontwikkelen die belangrijke sectoren van de wereldeconomie helpen zich te herstellen. Klik hier voor meer informatie over de oplossingen van Honeywell #HealthyBuildings.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details