NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovatieve temperatuurregeling voor smart homes
Slimme temperatuurregeling die comfort, energie-efficiëntie, verwarming én koeling combineert, wordt onmisbaar in de toekomst.

Innovatieve temperatuurregeling voor smart homes

Slimme temperatuurregeling die comfort, energie-efficiëntie, verwarming én koeling combineert, wordt onmisbaar in de toekomst. Henco komt op de markt met een innovatieve naregeling om een optimale klimaatregeling naadloos te integreren met diverse warmtebronnen. De nieuwe control unit HencoLogic beheert op een uiterst flexibele manier de temperatuur, in meerdere ruimtes. 

Henco, vooral gekend voor zijn brede gamma buis- en fittingsystemen, laat zich ook op het vlak van digitale technologie niet onbetuigd. Met de ontwikkeling van deze  innovatieve tools levert Henco zijn bijdrage aan de duurzame gebouwtechniek van de toekomst. 

De HencoLogic is ontwikkeld om verwarming en koeling te leveren voor verschillende ruimtes.

De HencoLogic is ontwikkeld om verwarming en koeling te leveren voor verschillende ruimtes. Het systeem is compatibel met diverse warmtebronnen en biedt een eenvoudige elektrische aansluiting en modulaire opbouw, waardoor het mogelijk wordt om meerdere zones te koppelen. Het resultaat? Verhoogd comfort en verbeterde energie-efficiëntie voor gebruikers.

De bijbehorende HencoLogic-app biedt zowel installateurs als eindgebruikers heel wat voor­delen. Installateurs kunnen eenvoudig instellingen programmeren via de app, terwijl eind­gebruikers via de draadloze verbinding de temperatuur in elke kamer van hun huis kunnen aanpassen, ongeacht hun locatie. De verwarming kan dus flexibel aan- of uitgezet worden, bijvoorbeeld voordat je thuiskomt van het werk.

Met de ontwikkeling van deze innovatieve tools levert Henco zijn bijdrage aan de duurzame gebouwtechniek van de toekomst.

Comfort, efficiëntie en adaptiviteit

Gebruikers hebben de mogelijkheid om week­programma’s in te stellen en soepel te schakelen tussen seizoenen, afgestemd op hun individuele voorkeuren. Daarnaast biedt HencoLogic de optie om het energieverbruik nauwlettend in de gaten te houden, of de verwarmingsinstallatie in de vakantiemodus extra energie te doen besparen. HencoLogic biedt configuratie-opties voor draad­loze of bekabelde systemen, verwarmen of koelen, analoge of digitale thermostaten.

De HencoLogic (voeding 230V) verbindt meer­dere zones en groepen door een eenvoudige om­schakeling van een dipswitch. Dit elimineert de nood­zaak van complexe externe relais-schake­lingen. De centrale unit met touchscreen wordt op afstand aangestuurd via de app, waardoor gebruikers – bijvoorbeeld bij renovaties – de vloer­verwarming op het gelijkvloers en de radiatoren op de verdiepingen kunnen bedienen door middel van draadloze radiatorkranen.

Het systeem is compatibel met diverse warmtebronnen en biedt een eenvoudige elektrische aansluiting en modulaire opbouw.

Functionaliteiten voor optimaal gebruik

Bovendien pakt de slimme sturing praktische problemen aan, zoals vertraging bij het stoppen van warmtebronnen na het uitschakelen van de warmtevraag. Het systeem zorgt voor een vertraagde sluiting van de thermische motoren om foutmeldingen te voorkomen. Ook heeft de HencoLogic een openwindowdetection en vermijdt onnodige volledige uitschakeling. Voor een optimale levensduur schakelt het systeem automatisch de ventielen kortstondig in na langdurige inactiviteit.

Is er ook koeling vereist? Dan verbindt de HencoLogic de CO-contacten van de basisstations via een eenvoudige BUS-connectie, wat commu­nicatie vergemakkelijkt, bijvoorbeeld bij het over­schakelen tussen verwarmen en koelen. Dit vermindert het gebruik van relais en maakt de installatie eenvoudiger, betrouwbaarder en kosten­efficiënter.

Eigenschappen op een rij:

  • Compatibel met alle courante warmtebronnen (cv-ketel/warmtepomp/warmtenet)
  • Verwarmen of verwarmen & koelen (via een changeover­contact en spanning­voerend dan wel automatisch op basis van ruimte­temperatuur)
  • Uit te voeren als master-/slave of master-/masterregeling (verwarmen en koelen)
  • Bekabelde en draadloze thermostaten
  • Analoge en digitale thermostaten
  • Tijdprogramma’s instelbaar via de HencoLogic-app (draadloos systeem)
  • Buscommunicatie tussen meerdere regelkasten mogelijk
  • Optimalisatie via dip-switches van o.a. voor- en nalooptijd

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details