NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Installateur in de kijker: Juvah ‘Ventilatie is een echt vak geworden’

Installateur in de kijker: Juvah ‘Ventilatie is een echt vak geworden’

In deze editie leggen we ons oor te luister bij installatiebedrijf Juvah, gespecialiseerd in het plaatsen van ventilatiesystemen voor zowel de residentiële als de niet-residentiële markt, gaande van een particuliere zelfbouwer over een project van 150 appartementen tot een schoolgebouw.

Juvah is een bedrijf in volle opmars. Algemeen directeur Jürgen Van Hasselt stampte de zaak 12 jaar geleden uit de grond. “Ik ben gestart met particuliere installaties en zelfbouwprojecten, en ben zo steeds verder gegroeid in de markt. Ik heb altijd de drive gehad om te ondernemen, en doe dat nog altijd met veel passie.”

Zoals dat bij elke ondernemer het geval is verliep de beginfase met vallen en opstaan. “Toen we de firma opgericht hebben en we voor onze eerste groter project calculeerden, maakten we kennis met meetstaten. Door ons gebrek aan ervaring zijn we vergeten om de uren erin te verwerken. Dat was een dure, maar goede leerschool”, lacht Van Hasselt. “Ondertussen tellen we een 2000 projecten per jaar. Je mag dus zeggen dat we snel bijgeleerd hebben.”

In elke provincie een vestiging

Intussen heeft Juvah vestigingen in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De groei van het bedrijf is voor Van Hasselt nog lang geen voltooid proces: “Mijn drie ambitieuze vennoten en ik hebben het doel om in 2025 in elke Vlaamse provincie een lokale vestiging te hebben”, zegt de algemeen directeur.

Hoewel Juvah zich van oorsprong toelegde op het verkopen van stofzuigsystemen, is het aanbod intussen sterk uitgebreid. Zo verdiepte de firma zich in professionele ventilatiesystemen én het onderhoud ervan. Een correcte ventilatie is ten slotte verplicht in alle nieuwbouwwoningen in België. Uiteraard wordt daarbij voldoende aandacht besteed aan nieuwigheden. Van Hasselt: “We proberen mee te denken met nieuwigheden in de markt. Zo hebben we ons sinds 2019 ingewerkt in het tekenen met Revit.”

Optimaal communiceren

“We proberen zo optimaal mogelijk te communiceren met onze klanten en de kans op fouten zo klein mogelijk te maken, en dit door samen te werken met de andere technieken”, zo vat Van Hasselt de filosofie en werkwijze van Juvah samen. “We proberen onze klanten kort te betrekken in het proces en kunnen goed in beeld brengen wat ze kunnen verwachten.”

In de loop der jaren heeft Van Hasselt de ventilatiesector sterk zien evolueren. “Het is een echt vak geworden. De kwaliteit van de installaties is sterk toegenomen, evenals de bewustwording van de mensen.” Dat heeft natuurlijk te maken met de verscherpte EPB-regelgeving en de belangrijke rol die ventilatie speelt in het behalen van een gunstig E-peil. “Vroeger was ventilatie nog iets nieuw. Nu zie je steeds meer gevestigde fabrikanten, die vaak worden opgenomen in grotere groepen. Dat komt de kwaliteit ten goede”, zegt Van Hasselt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details