NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Installatie-leverancier richt zich  op elektrotechnische markt

Installatie-leverancier richt zich op elektrotechnische markt

Euro-Index, leverancier van gespecialiseerde draagbare meettoestellen, is al langer een referentie in de installatiesector. Maar niet alle professionals weten dat het bedrijf ook sterk staat op de elektrotechnische markt.

Het Zaventemse Euro-Index levert al meer dan 50 jaar meet- en regelapparatuur en CV-componenten in de installatiesector. Dat doet het bedrijf voornamelijk voor het verwarmingssegment van installatiebedrijven. Maar sinds Euro-Index België in 2012 fuseerde met de Nederlandse poot in een Euro-Index Beneluxgroep, staat het bedrijf hier ook sterk op het vlak van elektrotechnische kennis. “En die kennis willen we nu ook volop uitspelen,” zegt Joren Kooreman, sales manager bij Euro-Index in België. “Multi-technische installatiebedrijven kennen ons wel, maar zijn minder vertrouwd met ons competitieve aanbod om hen ook in dat segment te ondersteunen.”

naamloos-2-kopieren

‘We zoeken samen met de klant naar het gepaste instrument om zijn meetwaarden in beeld te brengen.’

 

‘Niet enkel Rolls Royce’

Euro-Index levert onder andere het productgamma van Fluke, de nummer één wereldwijd in elektrotechnische meetinstrumenten. Kooreman: “Dat is het merk dat iedereen kent en wil, de Rolls Royce onder de meetapparatuur. Maar daarnaast bieden we ook andere merken aan zodat we makkelijk op de eisen van de klant in kunnen spelen en alternatieven kunnen aanbieden. Zo’n klant vraagt immers niet meer zomaar om een artikelnummer en een product. Hij komt met een probleem of uitdaging waar hij een oplossing voor zoekt. Wij gaan daarmee aan de slag en zoeken samen met de klant naar het gepaste instrument om zijn meetwaarden in beeld te brengen.”

Geautoriseerd onderhoud

Een andere troef van Euro-Index: de dienstverlening na verkoop. De leverancier kan alles in-house kalibreren en onderhouden, geautoriseerd door de fabrikanten. Op het vlak van aansprakelijkheid, garantie en originele onderdelen spelen installateurs dus op veilig. Euro-Index heeft ook een aantal productspecialisten in dienst die de apparatuur kennen en de uitleg kunnen geven.

naamloos-3-kopieren

‘Sinds kort kunnen we ook uitpakken met een mobiele service’, zegt Joren Kooreman. ‘Een labo op wielen, zeg maar, om op locatie bij klanten te kalibreren.’

 

Euro-Index Academy

Die specialisten organiseren ook trainingen in de Euro-Index Academy. “Daar starten we binnenkort seminaries op over bepaalde thematieken,” zegt Kooreman. “Over Energy Efficiency bijvoorbeeld: waar zit – vooral bij industriële toepassingen – het onopgemerkt verbruik? Hoe breng je de afwijkingen in spanningskwaliteit in kaart? Wij helpen installateurs om zich in die materie te verdiepen.”

Een ander thema dat aan bod komt: onderhoud van zonnepaneelinstallaties. Die sector groeide enorm een aantal jaar geleden door de groene­stroomcertificaten, maar de daaropvolgende crash deed veel bedrijven de das om. Gevolg: er liggen veel installaties waarvan de oorspronkelijke installateur niet meer bestaat. Kooreman: “Andere bedrijven moeten dan in dat gat springen. Maar zij hebben vaak weinig informatie over het product en de installatie. Ook daar hebben we een aantal technische toepassingen voor. Zo leveren we meetapparatuur die je kan inschakelen om afwijkingen of storingen te meten – troubleshooting dus. In onze Academy bespreken we dit proces, maar ook hoe je de veiligheid en prestaties van deze pv-installaties controleert.”

Labo in Zaventem

Sinds 2017 beschikt Euro-Index ook over een modern service- en kalibratielaboratorium in ­Zaventem. Dat is volledig uitgerust voor kalibratie van gas-, temperatuur- en drukmetingen. Recent werd de service uitgebreid voor elektrotechnische apparaten, waardoor Euro-Index nu ook elektrische grootheden kan kalibreren. ­Specialisten gaan er aan de slag met alle meetinstrumenten onder een constant gehouden omgevingstemperatuur, relatieve luchtvochtigheid en barometrische druk.

Mobiele service

“En sinds kort kunnen we ook uitpakken met een mobiele service,” zegt Kooreman. “Een labo op wielen, zeg maar, om op locatie bij klanten te kalibreren. Dat is interessant voor grote bedrijven die veel technici en meetinstrumenten hebben. Wanneer zij samenkomen, bijvoorbeeld voor een opleiding of medische keuring, kan zo’n bedrijf dat combineren met een grootschalige kalibratie van alle toestellen om alles te ijken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details