NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Let’s make the world more wonderful together!

Let’s make the world more wonderful together!

Innovatieve oplossingen om water te besparen in doucheruimtes

Wist u dat we jaarlijks gemiddeld zo’n 127 liter water per dag verbruiken? En dat onze waterconsumptie sinds de jaren dertig jaarlijks stijgt met 1%? Onze waterbronnen worden steeds schaarser. De voorspelling is dat er rond 2050 in Nederland een watertekort is van zo’n 40%. Wereldwijd hebben vier op de tien mensen op ieder continent dan te maken met waterschaarste.

We kunnen nu al kleine veranderingen doorvoeren die goed zijn voor zowel het milieu als onze portemonnee. Denk aan het repareren van een lekkende kraan of de aanschaf van een efficiëntere kraan die minder dan vijf liter water per minuut verbruikt. Ook bij Franke kijken we verder dan de dag van vandaag. We werken aan innovatieve oplossingen om minder water te gebruiken in ons dagelijks leven. Let’s make the world more wonderful together!

Ecologisch verantwoorde systemen
Commerciële gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, kantoren en hotels verbruiken veel water voor de catering, toiletten, douches en bewateringssystemen. De behoefte om moderne, commerciële gebouwen van ecologisch verantwoorde systemen te voorzien, was nooit eerder zo hoog. Het is daarom cruciaal om te bepalen bij welke toepassingen het waterverbruik het hoogst is om zo gericht waterbesparende oplossingen te kunnen ontwerpen.

Waterbesparende producten
De behoefte aan watermanagement is sterk toegenomen. De overheid heeft een langlopend efficiëntieplan geïntroduceerd met initiatieven om water te besparen. De industrie heeft hierin het voortouw genomen door het gebruik van een waterlabel. Dit waterlabel speelt al sinds 2007 een grote rol in de reductie van water- en energiegebruik bij watergebruikende badkamerproducten.

Groene systemen zijn inmiddels een wezenlijk designfeature bij het ontwerpen en specificeren van energie-efficiënte gebouwen. Waterbesparende maatregelen zijn in nagenoeg ieder nieuw of gerenoveerd gebouw door te voeren. Reeds voorkomende waterbesparende producten zijn onder andere watervrije urinoirs, zelfsluitende kranen en geavanceerde spoelsystemen. Door dit soort producten veelvuldig toe te passen worden we efficiënter in ons watergebruik.

Wonderfully innovatief  
Franke heeft een nieuwe serie kranen ontwikkeld die zowel kosten besparen als water.
De optisch-elektronisch bediende F5-kranen zijn ideaal in veelgebruikte doucheruimtes en bieden verbeterde watermanagement features. Om onnodig waterverbruik te voorkomen, beschikken de F5 sensorkranen over de optie om automatisch af te sluiten. Om water te besparen, bepaalt u zelf met behulp van een optionele afstandsbediening onder welke omstandigheden de kraan afsluit.

De Franke F5S zelfsluitende kranen zijn uitgerust met de Franke Modular Innovation Cartridge (FRAMIC). De geïntegreerde waterhygiëne-spoelmogelijkheid garandeert schoon en veilig water. De gepatenteerde FRAMIC-cartridge is wereldwijd de eerste in zijn soort en garandeert een stagnatievrije, hydraulische controle van de waterstroom én voldoet tevens aan de hoogst mogelijke hygiënenormen.

www.franke.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details