NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Light + Building 2024: LEDVANCE presenteert een nieuw tijdperk van duurzaam licht
VIVARES LIGHT MANAGEMENT / Picture: LEDVANCE

Light + Building 2024: LEDVANCE presenteert een nieuw tijdperk van duurzaam licht

Van 3 tot 8 maart 2024 presenteren meer dan 2.000 exposanten hun innovaties op het gebied van verlichting en gebouwtechnologie op Light + Building in Frankfurt am Main. Onder het motto “POWER THROUGH LIGHT” toont LEDVANCE zijn intelligente en efficiënte verlichtings- en energieoplossingen op stand D10 in hal 3.0.

Bezoekers kunnen het volledige potentieel van licht ontdekken, niet alleen in professionele LED-oplossingen en het VIVARES-lichtmanagementsysteem – maar ook breidt het bedrijf nu haar productrange uit met Renewable Energy met een compleet assortiment PV producten. LEDVANCE introduceert EVERLOOP en NATURELOOP productlijnen gericht op een effectieve circulaire economie voor duurzame, energie-efficiënte en milieuvriendelijke LED-armaturen en lampen.

“Voor ons is duurzaamheid geen bijzaak, maar een benchmark voor echt innovatieve producten en een cruciaal ingrediënt voor onze bedrijfsstrategie”, legt Jean-Marc Vogel, Managing Director West-Europa bij LEDVANCE, uit. “Dit engagement is echter alleen effectief als het in de hele keten wordt toegepast. Daarom geven we duurzame impulsen in alle toepassingsgebieden – van LEDificatie in buitenverlichting om de energie-efficiëntie te verhogen met nieuwe armaturen en lichtbronnen tot het EVERLOOP-productsegment dat helpt om lichtbronnen en voorschakelapparatuur in LED-armaturen heel eenvoudig te vervangen en ze daardoor echt circulair maakt.”

Professionele oplossingen op alle gebieden: LED-innovaties van LEDVANCE

Het nieuwe tijdperk van ledverlichting wordt weerspiegeld in innovatieve oplossingen voor kantoren, industrie, logistiek, openbare verlichting en sport. De hoge lichtkwaliteit en lage verblinding van de LINEAR INDIVILED armaturen voldoen aan de verwachtingen van moderne kantoorverlichting. Voor magazijnen lanceert LEDVANCE de HIGHBAY-armaturen Gen5 en nieuwe krachtige LED buizen voor bijzonder veeleisende gebieden. Voor sporthallen biedt LEDVANCE het veelzijdige LOWBAY FLEX assortiment met optionele balbestendige afdekkingen. Met het gebruiksvriendelijke VIVARES-lichtmanagementsysteem presenteert LEDVANCE oplossingen die energie- en CO2-besparingen tot 80% opleveren. Ze zijn beschikbaar voor verschillende ruimteconcepten. Oplossingen voor één ruimte (tot 200 m2) die gebruik maken van de gecertificeerde LEDVANCE HCL curve om de natuurlijke veranderingen in daglicht te simuleren. De oplossingen tot 1.000 m² bieden daarentegen een vraaggerichte verlichtingsregeling voor meerdere ruimtes, inclusief optionele integratie in de cloud met een optie voor onderhoud op afstand. Hierbij kan gekozen worden voor het DALI-2 of Zigbee protocol.

Van line naar loop – nieuwe wegen naar een duurzame toekomst

Onder het nieuwe overkoepelende sub merk LEDVANCE LOOP consolideert LEDVANCE alle nieuwe ontwikkelingen en acties voor meer duurzaamheid, waarbij de overgang van lineaire naar circulaire processen wordt bevorderd. Het resultaat van deze strategische herschikking zijn de twee nieuwe productlijnen EVERLOOP en NATURELOOP. EVERLOOP is de naam voor armaturen met eenvoudig vervangbare LED-lichtbronnen en drivers. Het vervangen van individuele componenten maximaliseert de levensduur van de armatuur en bevordert een functionerende circulaire economie. Naast LINEAR INDIVILED zullen ook DAMP PROOF en SURFACE FLAT armaturen in de EVERLOOP serie worden gelanceerd.

Het NATURELOOP label staat voor lampen en armaturen die zijn vervaardigd en verpakt van gerecyclede materialen. Elke product met NATURELOOP label bevat minstens 40% gerecycleerde kunststof (gebaseerd op de kunststofinhoud van het product). Bovendien is de NATURELOOP verpakking volledig recyclebaar. Onderscheidingen zoals ECOVADIS Silver en een brede reeks milieuproductverklaringen volgens PEP benadrukken deze toewijding.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details