Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Overig

Maximale flexibiliteit met de nieuwe WOLF KG Flex

Op maat gemaakte luchtbehandelingskasten voor elk bouwproject.

WOLF_KG_Flex

4 mei 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

WOLF introduceert een compleet nieuwe serie luchtbehandelingskasten: de KG Flex serie. Naast de luchtbehandelingskasten van de Comfortklasse (Compact) en KG TOP klasse (Modulair) introduceert WOLF een luchtbehandelingsserie die op basis van uw individuele eisen op maat wordt ontworpen. De KG Flex serie biedt aanzienlijk meer flexibiliteit in hoogte en breedte en is geschikt voor zeer grote luchthoeveelheden tot 350.000 m³/h. Daarmee biedt de KG FLEX serie maatwerk en zeer efficiënte luchtbehandeling voor elk bouwproject. Het Easy-Lifting systeem en de zelf-centrerende hijsogen veréénvoudigen het transport naar de definitieve locatie.

De KG Flex serie overtuigt door de veelzijdige ontwerpmogelijkheden met een tot in het kleinste detail doordachte techniek. Ontwikkeld om aan de hoogste statische, thermische en hygiënische eisen te voldoen. 

Van de behuizing tot filter:  topklasse kwaliteit en flexibiliteit   

De behuizing van de KG Flex serie kenmerkt zich door uitstekende specificaties volgens DIN EN 1886: thermische isolatieklasse T2, koudebrugklasse TB2, mechanische stabiliteit D1 en luchtdichtheidsklasse L1.

De behuizing met 60 mm isolatie en het constructieframe van thermisch ontkoppeld aluminiumprofiel voldoet aan de hoogste statische en thermische eisen. De variabele doorsneden en afmetingen van de verschillende kastmodules zijn volledig flexibel qua maatvoering en uitvoering. De gladde, vlakke vloeren en oppervlakken voldoen daarbij volledig aan de hoge hygiëne-eisen van de VDI 6022. Het doordachte Flip&Clean-systeem maakt daarbij onderhoud en reiniging van de geluiddempersecties en -coulissen bijzonder eenvoudig. 

Profiteer van efficiënte warmteterugwinning, zelfs als er hoge hygiëne-eisen gelden: Het gebruik van het WOLF hoog rendement Twincoil-systeem maakt dit mogelijk. 

Voor een gezond binnenklimaat is er voor elke toepassing een ruime keuze aan luchtfilters. De snelspanfilterframes zorgen voor een flexibel en snelle filterwisseling. Het optionele WRS-K regelsysteem kan voor elk project individueel worden aangepast. De regeling kan  in de unit worden geïntegreerd, maar kan ook in een externe schakelkast worden geplaatst. Het regelsysteem is tevens éénvoudig te koppelen aan een bestaand gebouwbeheersysteem.

Efficiënte warmteterugwinning i.c.m. met de hoogste hygiëne eisen  

Ook wanneer er bijzonder strenge eisen gelden aan de kwaliteit van de binnenlucht, is warmteterugwinning mogelijk.
De KG Flex serie omvat de nieuwste generatie energie-efficiënte en individueel selecteerbare energieterugwinningssystemen met een compromisloze hygiëne voor het complete systeem. Hiervoor kan bijvoorbeeld het WOLF hoog rendement Twincoil-systeem worden toegepast. Door de volledige scheiding van de toevoer- en afvoerluchtstromen kunnen schadelijke stoffen, vocht, geuren, bacteriën of virussen niet van de ene naar de andere luchtstroom worden overgedragen.

Met de ontwikkeling van de nieuwe KG Flex serie brengt WOLF voor iedere vraag een passende oplossing. In totaal omvat het brede assortiment luchtbehandeling van WOLF combineerbare, compacte units tot 20.000 m³/h(Comfortklasse), modulaire oplossingen voor middelgrote luchthoeveelheden tot ca. 40.000 m³/h (KG Top) en afzonderlijke op maat gemaakte luchtbehandelingskasten met kleine tot zeer grote luchthoeveelheden tot 350.000 m³/h (KG Flex). 

Meer informatie: WOLF Energiesystemen B.V. – Email: info-NL@wolf.eu  – Tel.: 038-333 6801

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details