Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sectornieuws

MOBBIT, het eerste systeem dat ventilatiekanalen al dweilend grondig en efficiënt zuivert

MOBBIT is een revolutionair gepatenteerd systeem dat op basis van een bicomponente microvezel ‘mob’, water en zeep; ventilatieleidingen, grondbuizen en...

flexibility5-kopieren

12 februari 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

MOBBIT is een revolutionair gepatenteerd systeem dat op basis van een bicomponente microvezel ‘mob’, water en zeep; ventilatieleidingen, grondbuizen en andere kanaalsystemen al dweilend volledig zuivert.  Het gebruik is snel en eenvoudig. Het resultaat? Verluchtingssystemen die echt zuiver en gezond zijn en efficiënt werken. MOBBIT richt zich tot installateurs en reinigingsbedrijven die ventilatiekanalen in particuliere woningen reinigen.

Ervaring in de ventilatiemarkt

Ronny Reygel is al 30 jaar specialist in algemene installatietechnieken. Met zijn firma REYGEL BVBA biedt hij diensten aan in alternatieve energie, centrale verwarming, sanitaire en gasinstallaties, onderhoud en keuringen cv en ventilatiesystemen. Naar aanleiding van zijn ervaring met borstelsystemen voor het reinigen van ventilatiekanalen en de problemen die hijzelf en andere installateurs hierbij ondervonden, ontwikkelde Ronny een alternatief reinigingssysteem, nl MOBBIT.

Ventilatie en gezondheid

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mechanische ventilatie in een huis binnen 2 jaar nog maar een rendement heeft van 50%. Door de hoeveelheid stof die in de kanalen en de afzuigunit achter blijft, gaat het rendement snel achteruit waardoor bacteriën en ziektekiemen zich in het stof vast zetten en in huis worden verspreid. Niet onderhouden ventilatiekanalen kan een gevaar vormen voor de gezondheid en kan aanleiding geven tot onaangename geuren in woningen en appartementen. Hoewel er geen regelgeving bestaat rond het zuiveren van installaties, wordt er aanbevolen om dit voor privé woningen om de 4 à 5 jaar te doen.

Revolutionair, vernuft en eenvoudig

Met behulp van een traditionele stofzuiger en een ‘kite’ wordt een touw in het kanalennet getrokken. Dit touw hangt vast aan de ‘mob’ die gedrenkt is in water en detergent. De ‘mob’ wordt meermaals door de leiding getrokken tot het spoelwater van de ‘mob’ helder achterblijft en al het vuil weg is. De reiniging gebeurt van ventiel naar ventiel. Toezichtluiken zijn dus niet meer nodig en het demonteren van onderdelen van het leidingnet behoort tot de verleden tijd; hetgeen geen extra kost voor de klant betekent.

De ‘mob’ is een bicomponente microvezel met een super reinigend oppervlak, dankzij het capillair effect dat optreedt. Door de chemische splitsing van het materiaal ontstaat een exponentieel groot oppervlak waardoor het mengsel van water en detergent het vuil kan opnemen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van borstels of ronddraaiende bewegingen en is dus niet belastend voor de leidingen. Bovendien blijft er geen water achter in de leidingen.

Dankzij de grote flexibiliteit en beweeglijkheid van het systeem, kan MOBBIT installaties met verschillende diameters reinigen. Ook voor het zuiveren van grondbuizen en andere kanaalsystemen is MOBBIT een handige tool.

MOBBIT One Superkit nu beschikbaar

De MOBBIT One Superkit is het perfecte reinigingssysteem voor ronde ventilatiekanalen met een diameter tussen 100 mm en 200 mm.

De Superkit komt in een compacte harde koffer en bevat het binnenwerk van het systeem, mobs en borstels voor verschillende diameters, het trektool, de ‘kite’, een tang, een set koorden en sleutels.

Afhankelijk van de diameter van de te zuiveren ventilatiekanalen, zijn er bijhorende doppen voor 100, 125, 160, 180 en 200 mm.

De MOBBIT One Superkit is zeer flexibel inzetbaar, voordelig in prijs en herbruikbaar.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%