NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe applicatie gidst installateur doorheen keuring of controle

Nieuwe applicatie gidst installateur doorheen keuring of controle

Met de creatie van een nieuwe applicatie zet Testo een stap verder in de richting van de digitalisering. Deze app, geschikt voor tablet of smartphone en te gebruiken in combinatie met de gloednieuwe rookgasanalyser Testo 300, maakt het voor installateurs sneller en eenvoudiger om metingen op verwarmingsketels uit te voeren en meteen een attest op te stellen. Zowel voor keuringen (het inbedrijfstellen van nieuwe toestellen) als periodieke onderhoudsinterventies is de app geschikt.

Koen Van Nieuwenhove, Product Manager HVAC bij Testo licht toe: “De wetgeving voor het opmaken van attesten verschilt per gewest: in Vlaanderen gelden er andere vereisten dan in Wallonië of het Brussels Gewest. De app detecteert automatisch, via geolocalisatie, in welk regio de ketel zich bevindt. De app gidst de installateur met een vragenlijst doorheen het proces, aan de hand van vragen die enkel de vragen die enkel op dat gewest van toepassing zijn.”

Testo 300 Batibouw

De installateur kan alle antwoorden aanvinken of invullen op zijn smartphone
of tablet, en dit los van het
besturingssysteem (Android of iOS).

 

Vragenlijst
Er komt geen papier meer aan te pas: de installateur kan alle antwoorden aanvinken of invullen op zijn smartphone of tablet, en dit los van het besturingssysteem (Android of iOS). Bovendien kunnen allerlei gegevens, zoals informatie over de klant of de ketel, vooraf worden ingevuld en geïmporteerd in de app. De metingen die de Testo 300 verricht, kunnen via een hotspot onmiddellijk en automatisch ingevuld worden in het digitale attest.

Achteraf kunnen zowel de klant als de installateur het opgestelde attest digitaal ondertekenen. Met een simpele druk op de knop komt het definitieve en goedgekeurde attest terecht in de mailbox van de installateur en de klant. Bovendien blijven alle opgestelde attesten ook in de app ter beschikking staan.

Ook als de wetgeving wijzigt, neemt Testo deze veranderingen mee in de app. “Zo houdt de app nu al rekening met de gloednieuwe attesten voor keuring en periodieke controle in het Brussels Gewest, die nog maar sinds 1 januari 2019 van toepassing zijn”, aldus Van Nieuwenhove.

Testo lanceert de applicatie tijdens Batibouw. De kostprijs is (eenmalig) 149 euro, maar wie op Batibouw een Testo 300 aanschaft, krijgt de app er gratis bij.

Testo  hal 12, stand 212

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details