NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Meer dan 5.000 bezoekers ontdekken laatste innovaties op het vlak van zonne-energie op InterSolution 2024
InterSolution was dit jaar toe aan de twaalfde editie.

Meer dan 5.000 bezoekers ontdekken laatste innovaties op het vlak van zonne-energie op InterSolution 2024

Met meer dan 130 internationale exposanten en maar liefst 5.228 bezoekers heeft de beurs InterSolution in Flanders Expo in Gent op 17 en 18 januari haar positie als toonaangevend platform voor de zonne-energiesector nog maar eens bevestigd. In een beurshal van 10.000 m2 – 30% groter dan vorig jaar – presenteerden producenten en verdelers in de solarindustrie uit alle hoeken van de wereld hun innovaties op het vlak van onder meer zonnepanelen, zonnecellen, omvormers, batterijen, laadsystemen, montagesystemen en regeltechnieken aan de Beneluxmarkt. Het merendeel van de bezoekers kwam uit België, 16% uit Nederland.

De beursvloer weerspiegelde net als de voorgaande jaren de voortdurende vooruitgang binnen de solarsector.

InterSolution, dit jaar al toe aan haar twaalfde editie, geldt als dé netwerk- en vakbeurs voor de Benelux voor oplossingen rond zonne-energie. De 5.228 bezoekers kregen er dan ook een goed beeld van de innovaties die de markt van zonnepanelen, software voor het monitoren van zonne-energie, laadoplossingen enzovoort in 2024 in petto heeft. De beursvloer weerspiegelde net als de voorgaande jaren de voortdurende vooruitgang binnen de sector. In totaal tekenden 130 exposanten presenten. De grootste internationale spelers waren weer aanwezig: Qcells, SMA Benelux, Belga Solar, Wienerberger, SolarEdge, Esdec, SolaX Power Network Technology, Sungrow Benelux, Shenzhen Growatt New Energy, GoodWe, Niko, Battery Supplies, Duracell Energy, Schäfer+Peters, Schletter Solar, Mounting Systems en Regitec Solar …

Bezoekers van de tweedaagse beurs hadden niet alleen de mogelijkheid om de stands van exposanten te verkennen, maar konden net als tijdens de jongste edities ook deelnemen aan gratis zogenaamde masterclasses georganiseerd door exposanten. Elicity, Esdec, Fox ESS Netherlands, Fronius International, GPC Europe, LIFEPOWR, Phoenix Contact, PV CYCLE Belgium, SMA Benelux, SolarEdge en Ysebaert organiseerden er samen meer dan twintig.

Er waren ook boeiende interactieve lezingen over onder andere energieopslag, energiemanagement, energietransitie, monitoring en de recyclage van zonnepanelen. 

Ook boeiende interactieve lezingen over onder meer energieopslag, energiemanagement en de recyclage van zonnepanelen vormden onderdeel van het beursprogramma.

Kwaliteit boven kwaniteit

Exhibition manager Delphine Martens blijkt meer dan tevreden terug op InterSolution 2024. “De solarmarkt blijft razendsnel evolueren door alle uitdagingen die de energietransitie met zich brengt en InterSolution bood wederom een compleet overzicht van de laatste nieuwe én toekomstige oplossingen in de sector”, vertelt ze. “En ook al was deze twaalfde editie meer dan een kwart groter dan vorige keer, de kwaliteit van zowel deelnemende bedrijven als gasten blijft primeren boven de kwantiteit.”

Met meer dan 5.000 bezoekers spreekt de organisatie van een groot succes.

InterSolution 2025 op 29 en 30 januari

De volgende editie van InterSolution gaat door op woensdag 29 en donderdag 30 januari 2025, met nocturne op de eerste dag. Plaats van afspraak is ook dan weer Flanders Expo. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich nu al aanmelden via een mailtje naar [email protected]. Alle info is terug te vinden op www.intersolution.be.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details