NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe drukverhogers voor watervoorziening
De gebruiksklare eenheden werken volautomatisch en zijn uitgerust met twee tot zes centrifugaalpompen met hoog rendement.

Nieuwe drukverhogers voor watervoorziening

De nieuwe kant-en-klare drukverghogers van het KSB Delta Macro programma zijn ontworpen voor hoge debieten. Het maximaal toelaatbare debiet per drukverhoger is 960 m3/h en de hoogste opvoerhoogte is 160 meter (standaard). De gebruiksklare eenheden werken volautomatisch en zijn uitgerust met twee tot zes centrifugaalpompen met hoog rendement van het Movitec-type. 

Met de Booster Command Pro+ micro­processor­gestuurde module kunnen de pompen naar behoefte worden gestart en gestopt, hetzij in cascade (F-versie) of met een frequentie­regelaar per pomp (VC en SVP). LED’s op het bedienings­paneel geven de bedrijfs­status van de booster aan. Een Modbus RTU interface is standaard beschik­baar voor aansluiting op externe communicatie. Voor het melden van waar­schuwingen of alar­men aan een hoger management­niveau zijn stan­daard twee potentiaal­vrije contacten beschik­baar op klemmen, naast andere optionele signaleringsklemmen.

De SVP-uitvoering is uitgerust met energiezuinige IE5 reluctantie­synchroon­motoren van het type KSB SuPremE en de frequentieregelaar PumpDrive. De F- en VC-varianten zijn uitgerust met IE3-motoren. De eerste pomp wordt ingeschakeld als gevolg van de drukval in het watersysteem die optreedt wanneer een verbruikerstation wordt geopend. Zolang de booster draait, start en stopt de microprocessorbesturingsmodule de pompen naar behoefte.

KSB Delta Macro SVP kant-en-klare automatische ventilatoren zijn ontworpen voor grote volumestromen in de bouwsector.

Aangepast aan de behoeften

Wanneer geen water meer wordt afgenomen, worden alle pompen één voor één uitgeschakeld in een vertragings­curve, zodra de stopdruk is bereikt. Op die manier wordt de werking van de pompen aangepast aan de werke­lijke behoeften. Elke pomp die gedurende 24 uur niet in bedrijf is geweest, wordt door de micro­processor­besturings­module ingeschakeld voor een testcyclus. Bij water­gebrek aan de aanzuig­zijde wordt de booster auto­matisch uitgeschakeld om schade door droog­lopen van de pompen te voorkomen.

Alle drukverhogers worden in de fabriek geassembleerd en getest alvorens te worden verzonden. Dit betekent dat de aan de gebruiker geleverde eenheid volledig gebruiks­klaar is. Dit garan­deert een snelle en een­voudige inbedrijfstelling door het onderhouds­personeel. Afsluit­kleppen voor en na elke pomp maken het mogelijk ze te vervangen zonder het leidingwerk af te tappen.

Alle onderdelen die met vloeistof in aanraking komen, zijn van roestvrij staal of messing. De af­dichtingen zijn gemaakt van EPDM, goedgekeurd voor drinkwater, wat zorgt voor corrosie­bestendig­heid en een lange levens­duur. De druk­verhogers en bevochtigde onder­delen zijn goed­gekeurd volgens de Duitse federale milieu-instantie (UBA) en de drinkwater­voorschriften DVGW, ACS en WRAS. Bovendien hebben alle geïnstalleerde klep­afsluiters en terugslagkleppen een Duitse drinkwater­vergunning volgens DVGW.

FlowManager applicatie

Een Bluetooth LE interface maakt het mogelijk de drukverhogers te verbinden met de KSB Delta FlowManager applicatie. De toepassing toont de huidige status van de pompen, de zuig- en persdrukken en de ingestelde parameters. Bovendien biedt de toepassing de mogelijkheid om de blower rechtstreeks te bedienen en de parameters te wijzigen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details