NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
SoluCalc introduceert twee geconnecteerde waterontharders om water- en CO2-verbruik te monitoren via een app
De geconnecteerde SoluCalc

SoluCalc introduceert twee geconnecteerde waterontharders om water- en CO2-verbruik te monitoren via een app

SoluCalc, specialist in ecologische en zoutvrije waterontharders, blijft innoveren en introduceert SoluCalc Connect en Connect & Secure. Dankzij deze twee versies kan de consument SoluCalc koppelen aan een applicatie voor een gepersonaliseerde ervaring. Ze bevatten nieuwe functies om meer inzicht te verkrijgen in het waterverbruik en de pH beter op afstand te beheren. Tegen het einde van het jaar wil het bedrijf uit Fleurus met deze innovatie een omzet van € 250.000 tot € 500.000 realiseren en een extra marktaandeel van 10% op de totale SoluCalc-omzet behalen.

Na enkele maanden van doorgedreven onderzoek en productontwikkeling heeft Hydro-Bio twee nieuwe versies van SoluCalc ontworpen, gekoppeld aan een Android/iOS-applicatie. Hiermee hebben gebruikers steeds eenvoudig toegang tot alle functionaliteiten en informatie op hun GSM, zolang ze maar over een internetverbinding beschikken. Gebruikers kunnen zo hun waterverbruik, de hoeveelheid geïnjecteerde CO2 en de zuurtegraad (pH) van het water beter opvolgen.

Antoine Wibrin, general manager van SoluCalc in België (Hydro-Bio): ‘De ervaring leert ons dat SoluCalc vanaf de eerste zes maanden gemiddeld 10% water bespaart, omdat gebruikers zich bewuster zijn van hun dagelijks verbruik. Bovendien bespaart een huishouden, vergeleken met een traditionele waterverzachter op basis van zout, ongeveer 6 m³ water extra per 100 m³ behandeld water. In België bedraagt ​​het gemiddelde waterverbruik per huishouden voor huishoudelijke behoeften 96 liter per dag. Er is een klein verschil tussen de regio’s: voor Vlaanderen is het verbruik 99 liter, voor Brussel 96 liter en voor Wallonië 93 liter. Het gemiddelde waterverbruik in België van 96 liter per dag vertegenwoordigt op jaarbasis ongeveer 34 m³ voor een alleenstaande, 68 m³ voor een koppel, en 104 m³ voor een gemiddeld gezin van drie personen. Een substantiële jaarlijkse besparing is dus mogelijk.’

SoluCalc Connect kan het waterverbruik nauwkeurig opvolgen en dus ook een ​​potentieel waterlek (van een stortbak, kraan of leiding) opsporen. ‘De komende maanden zal SoluCalc ook een notificatiesysteem integreren om gebruikers te waarschuwen voor een mogelijk waterlek in hun sanitaire installatie. Hierdoor kan de gebruiker sneller actie ondernemen. Een lekkend toilet kan tien liter per minuut verspillen’, vervolgt Wibrin.

De SoluCalc Connect-app

De specifieke functionaliteiten

Concreet is de SoluCalc Connect een apparaat dat op de SoluCalc wordt geplaatst. Zo krijgt men toegang tot de volgende functionaliteiten:

  • een pushmelding van de lege CO2-fles en bijbestellen met één klik*;
  • de SoluCalc vanop afstand pauzeren (met timer), aan- en uitzetten of automatisch opnieuw opstarten*;
  • de monitoring van water- en CO2-verbruik*;
  • de toegang tot de geschiedenis en realtime monitoring van: het waterverbruik*, de pH-waarde en de temperatuur van het water;
  • de mogelijkheid om de CO2-injectie uit te schakelen als de pH onder een configureerbare doelwaarde zakt. Deze laatste functie is vooral handig voor industriële toepassingen of zwembaden.
  • De Connect-versie bevat de basisfuncties (*) en de Connect & Secure-versie biedt naast de basisfuncties ook een slimme pH-sonde en een automatisch uitschakelsysteem aan, inclusief onderhoudscontract:
  • de jaarlijkse kalibratie van de pH-sonde door een SoluCalc-onderhoudstechnicus en de vervanging ervan na 5 jaar;
  • de vervanging van de CO2-fles van 10 kg.

De technici van het SoluCalc-installateursnetwerk verzorgen de installatie en de connectiviteit van beide versies via een RJ45-connector of een router in de nabijheid van de SoluCalc, net als het downloaden van de app.

Er zit 5 jaar garantie op de SoluCalc en 2 jaar garantie op de SoluCalc Connect & Secure.

Becijferde toekomstverwachtingen

Hydro-Bio bouwt voort op zijn succes en streeft naar een extra marktaandeel van 10% van de totale verkoop van SoluCalc tegen het einde van dit jaar.

‘We verwachten tussen de 500 en 1.000 eenheden van de geconnecteerde SoluCalc te verkopen tegen het einde van dit jaar. Voor deze innovatie hopen we een omzet te behalen tussen € 250.000 en € 500.000, en een verkoop- en groeipercentage van 5 tot 10% van de omzet’, besluit Wibrin.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details