Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
HVAC

Nieuwe innovaties garanderen flexibiliteit en comfort

Viega, de Duitse fabrikant van installatietechnieken, blijft ook in 2019 overtuigen op vlak van innovatie, installatiegemak, design en comfort. Smartpress, Advantix Vario en Fronterra Smart Control geven alvast het goede voorbeeld. Het Viega Smartpress-systeem staat garant voor minder drukverlies bij flexibele meerlagenbuizen. Minimalistisch design en ongekende flexibiliteit zijn de troeven van de Advantix Vario-douchegoot. De […]

anzeige90gradverbinderneu_original-kopieren

15 mei 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Viega, de Duitse fabrikant van installatietechnieken, blijft ook in 2019 overtuigen op vlak van innovatie, installatiegemak, design en comfort. Smartpress, Advantix Vario en Fronterra Smart Control geven alvast het goede voorbeeld. Het Viega Smartpress-systeem staat garant voor minder drukverlies bij flexibele meerlagenbuizen. Minimalistisch design en ongekende flexibiliteit zijn de troeven van de Advantix Vario-douchegoot. De intelligente temperatuurregeling Fronterra Smart Control zorgt voor een permanent optimaal geregelde warmteverdeling.

Viega Smartpress, met zekerheid minder drukverlies

Flexibele meerlagenbuizen zijn ideaal voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties, zowel voor residentiële als industriële toepassingen. Ze kunnen rechtstreeks van de rol en met slechts enkele vormstukken geïnstalleerd worden. Dankzij het Viega Smartpress-leidingsysteem is de verwerking nog eenvoudiger. De persverbindingen van RVS en brons hebben geen O-ring maar hoog belastbare steunelementen van PPSU. Daarom is het kalibreren of uitzetten van buizen voorgoed verleden tijd.

Viega Artikel Smartpress Vakblad Installatie Bouw België

De Smartpress-verbindingen overtuigen eveneens met minimale drukverliezen die tot 80 procent lager zijn dan bij standaard persverbindingen voor kunststofbuizen.

 

De Viega Smartpress-fittingen beschikken vanzelfsprekend ook over de gepatenteerde SC-Contur, die per ongeluk niet vastgeperste plaatsen onmiddellijk en betrouwbaar zichtbaar maakt. De Smartpress-verbindingen overtuigen eveneens met minimale drukverliezen die tot 80 procent lager zijn dan bij standaard persverbindingen voor kunststofbuizen. Bijgevolg kunnen drinkwaterinstallaties aanzienlijk kleiner worden gedimensioneerd. Dit leidt tot lagere investerings- en werkingskosten en een beter behoud van de drinkwaterkwaliteit.

De onmetelijke ontwerpvrijheid van de Advantix Vario-douchegoot

De douchegoot Advantix Vario overtuigt steeds door zijn ongekende flexibiliteit. Gedaan met standaardmaten, deze douchegoot kan flexibel in elke badkamer worden geïntegreerd – nu eens kort, dan weer lang. Het 120 cm lange basiselement en het rooster kunnen tot op de millimeter precies op elke gewenste lengte en tot op 30 centimeter worden ingekort.

Viega Artikel Smartpress Vakblad Installatie Bouw België

Viega lanceert drie belangrijke innovaties.

 

Douchegoten tot een lengte van 2,80 m zijn net zo eenvoudig te realiseren als hoek- en U-vormgoten. Een verbindingsstuk, een hoekverbindings- en eindsluitstuk maken talrijke uitvoeringsvarianten mogelijk. Alle onderdelen hebben een hartafstand van 20 cm en laten zich eenvoudig met de douchegoot combineren: insteken en vastschroeven is voldoende.

Fronterra Smart Control, de intelligente ruimtetemperatuurregeling

Specialisten schatten dat ongeveer 80 % van de warmteverdeelsystemen hydraulisch niet goed zijn afgesteld. Dat kost energie en leidt door de ongelijke warmteverdeling tot een voelbaar comfortverlies. Met de ruimtetemperatuurregeling Fonterra Smart Control kunt u daar iets aan doen, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Fonterra Smart Control voert de hydraulische regeling volledig automatisch uit en garandeert een permanent optimaal geregelde warmteverdeling.

Viega Artikel Smartpress Vakblad Installatie Bouw België

Viega Smartpress, met zekerheid minder drukverlies

 

Het systeem is opgebouwd uit drie meetpunten – een slimme thermostaat in de verwarmde ruimte en een meetpunt op de retour aan de collector – een sensor voor de voorlooptemperatruur –  en een slimme basiseenheid die alle pieken en dalen opvangt door in te spelen op de gemeten temperatuur in de ruimte, de ingestelde temperatuur en de temperatuur die effectief gemeten wordt op de retour. De slimme basiseenheid stuurt de servomotoren aan, aan de hand van de beschikbare data. De frequentiegestuurde circulatiepomp zal aanspringen indien nodig en zal op zijn beurt de ketel aanspreken, die tenslotte de vooringestelde temperatuur gaat leveren.

De installatie is zeer eenvoudig, dankzij de draadloze verbinding tussen kamerthermostaat en basiseenheid zijn er geen extra elektriciteitswerken meer nodig. Bovendien zijn alle installatiecomponenten stekkerklaar uitgevoerd.

Per verdeler, dus per wooneenheid of één- of tweegezinswoning, wordt tot 20 % energie bespaard. Doordat de regeling door Fonterra Smart Control niet statisch maar dynamisch is, worden zelfs alle externe invloeden (bv. zonne-instraling, open vensters, extra tapijten of een andere vloerbedekking) automatisch mee in aanmerking genomen: het weer mag veranderen, de comfort in het interieur blijft dezelfde. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%