NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe Modus-douchekraan met thermostaat beschermt tegen verbranding
Bij de IsoBody-technologie is de behuizing van de kraan thermisch losgekoppeld, waardoor die niet heet wordt.

Nieuwe Modus-douchekraan met thermostaat beschermt tegen verbranding

Dankzij de ThermoProtect- en de IsoBody-technologie worden het water en de kraan niet te heet

De nieuwe Modus-douchekraan met thermostaat van Schell voorkomt dankzij de toepassing van innovatieve technologie verbranding door te heet water of een te hete kraan. Dat levert niet alleen gemak en comfort voor de gebruiker op, maar de douchekraan is daarom ook zeer geschikt voor gebouwen en voorzieningen waarin kwetsbare doelgroepen zoals ouderen, kinderen en gehandicapten verblijven. Niet alleen voorkomt de kraan verbranding, maar ook schrikreacties die tot valincidenten kunnen leiden.

De nieuwe Modus-douchekraan van Schell biedt gebruikers dankzij de ThermoProtect-technologie bescherming tegen verbranding. De kraan is daarom ideaal voor mensen met een beperkt reactievermogen. Voor normaal gebruik kan de watertemperatuur van de kraan ingesteld worden tot 38 °C. Voor warm water tot een temperatuur van maximaal 43°C moet eerst de knop van de temperatuurbegrenzer ingedrukt worden. Zelfs bij uitval van de koudwatertoevoer of bij drukverschillen in het waterleidingsysteem wordt het water uit de kraan nooit heter dan 43°C. Daarnaast is de kraan voorzien van de IsoBody-technologie, die ervoor zorgt dat de behuizing van de kraan niet heet kan worden omdat de warmwater toevoer geïsoleerd is.

Voor een uniforme inrichting van doucheruimtes sluit het design van de Modus-douchekraan aan op de bestaande Modus-wastafelkranen.

De nieuwe Modus douchethermostaat-kraan heeft een fraai en functioneel ontwerp. De bediening levert dankzij de ergonomische vleugelgreep ook met natte handen geen problemen op, terwijl de pictogrammen en tekens op de kraan logisch en goed leesbaar zijn. Bij de douchekraan zijn trouwens bijpassende sets voor een douchegarnituur of een handdouche leverbaar.

Modus-wastafelkranen

De Modus-douchekraan is een aanvulling op de Modus-wastafelkranen, waardoor doucheruimtes ingericht kunnen worden met kranen die qua design en robuustheid bij elkaar passen. De serie Modus-wastafelkranen bestaat uit diverse modellen. De eengreepsmengkranen zijn – net als de douchekraan – voorzien van de ThermoProtect-technologie voor een optimale bescherming tegen verbranding. Er zijn vier modellen leverbaar: twee varianten met een standaard hendel of met een designhendel en twee wanduitloopkranen met een lengte van 187 of 230 mm. 

De elektronische Modus E wastafelkranen zijn verkrijgbaar met een wanduitloop of als opbouwkraan. De contactloze bediening verbetert de hygiëne, terwijl programmeerbare automatische stagnatiespoelingen helpen bij het behoud van de (drink)waterkwaliteit. De Modus E heeft bovendien een bescherming tegen de bewuste blokkade van de infraroodsensor; bijvoorbeeld als er kauwgom op de sensor worden geplakt. De opbouwmengkraan uit de Modus E serie, de HD-M, beschikt over een heetwaterblokkade. Daarnaast zijn er uitvoeringen voor alleen koud water leverbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details