NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe Viega-douchegoot ‘Advantix Cleviva’ combineert lijn- met puntafvoer

Nieuwe Viega-douchegoot ‘Advantix Cleviva’ combineert lijn- met puntafvoer

Viega op ISH 2019: Hal 4.0, stand A44/B44/B46

Bij de nieuwe inrichting of de renovatie van hun badkamer verkiezen de meeste opdrachtgevers een douchegoot. Dat is alvast de mening van de 4,7 miljoen Duitsers die volgens een marktstudie van de VDS (vereniging van Duitse sanitaire bedrijven) momenteel een douche op vloerniveau plannen. Met de nieuwe douchegoot ‘Advantix Cleviva’ schrijft systeemleverancier Viega een volledig nieuw hoofdstuk. Daarin combineert afvoerinnovatie het beste van de moderne douchegoten en puntafvoeren op het vlak van montagevriendelijkheid en ontwerp. We lanceren de douchegoot in twee designvarianten. Die zijn vanaf juli 2019 leverbaar. Behalve vijf kleurenschema’s zijn een vergulde variant en tal van speciale voorkeurkleuren extra troeven.

De “Advantix”-douchegoten van Viega vertalen zich als lijnafvoer in een uitstekend ontwerp voor de vormgeving van douches op vloerniveau. Met een toepassing als voorwandtechniek worden volledig betegelde douchebodems erg vlak. Zo oogt elke badkamer meteen een pak ruimer. De nieuwe douchegoot “Advantix Cleviva” koppelt die installatiemogelijkheden aan de installatievoordelen van een puntafvoer. Anders dan bij eerdere douchegoten voert de ‘Advantix Cleviva’ het water af via een slank RVS profiel met uitstekend ontworpen helling. Het gaat dan naar een centrale vloerafvoer met een in de fabriek aangebrachte afdichtingsmanchet. Het resultaat? Een veiligere en efficiëntere installatie van de douchegoot en de verbinding ervan met de combinatieafdichting.

Aantrekkelijk productportfolio
Het RVS profiel van de op de chape liggende douchegoot ‘Advantix Cleviva’ is leverbaar volgens deze afmetingen: 800, 1.000 en 1.200 millimeter. Op de bouwplaats krijgen ze dan hun exacte lengte tot op 300 millimeter nauwkeurig. Een extra troef is een naadloze combinatie van meerdere douchegoten om een royale douche of doucherij te bouwen. En dat dankzij de neutraal uitlopende 100 millimeter lange zijkanten aan het einde van het gootprofiel.
De afvoer van het douchewater gebeurt via de invoegingen, die in twee designvarianten leverbaar zijn, en de puntafloop, die op de onafgewerkte vloer wordt geplaatst. Die afloop is een hoog kwalitatieve golfafvoer met als grootste voordelen de lage bouwhoogte en de minimale reinigingskosten. U kiest uit twee varianten: de standaard uitvoering voor totale hoogten van 95 tot 155 mm. Of de sanitaire variant van 70 mm inbouwhoogte voor badkamers met bijzonder lage totale hoogten. De HT-buisverbinding van 50 mm tussen afvoer en afdichtingsflens zorgt ervoor dat ook afwijkende en alle andere noodzakelijke bouwhoogten uitvoerbaar worden.

De compacte bouwwijze van de Viega-golfafvoer zorgt voor een installatieomgeving die 360° vrij draaibaar is. Daardoor kan de douchegoot direct op de wand worden geïnstalleerd.
De afvoercapaciteit van ‘Advantix Cleviva’ bedraagt bij de laagste bouwhoogte minstens 0,4 liter per seconde. Bij een standaardafvoer gaat ze tot 0,75 liter per seconde. Gebruikt u een extra HT-leiding bij hoogtecompensatie? Dan gaat ook de afvoercapaciteit evenredig omhoog.
Gaat u voor het optionele geluidsisolatie-element onder de afvoer? Dan leeft u in badkamers waarvoor geluidsisolatie wordt vereist meteen de huidige geluidsisolatienormen DIN 4109 en VDI 4100 na. Ons antwoord op brandveiligheidseisen? De bekende ‘Advantix’-buisdoorvoer R 120.

Advantix Cleviva

Veilig afgedichte combinatie
Het inpakken van de Advantix Cleviva is al net zo innovatief als de volledige constructie. Daarvoor volgen we de DIN-norm 18534 in combinatie met tegels. In een aparte en standaard bijgevoegde tegelzetterkit vindt u een afdichtingsmanchet met een afdichtingsflens groter dan 120 millimeter. Die klemt u bovenaan in de flens van de afvoer in. Zo krijgt u een knikvrije manchet die u zorgvuldig op de chape zonder nabewerking in de combinatieafdichting integreert. Daardoor waarborgt u een duidelijke afscheiding van het werk: De HVAC-vakman plaatst de afvoer en de tegelzetter voert de vakkundige combinatieafdichting uit.

Het nieuwe afdichtingssysteem van de douchegoot ‘Advantix Cleviva’ is daardoor geschikt voor alle klassen van waterinvloeden tot W3-I. Zoals voorgeschreven in de huidige DIN-norm 18534-1 ‘Afdichting van binnenruimten’. En dat voor een privé-badkamer met douche op vloerniveau zonder dat een douchewand nodig is.

Eenvoudige reiniging
Als eindklant krijgt u door de combinatie van lijn- en puntafvoer niet alleen een eenvoudige en winstgevendere installatie. U geniet ook van een zeer onderhoudsvriendelijke douchegoot. Klaar met douchen? Dankzij het afvoerprofiel van de ‘Advantix Cleviva’ is uw douche in een mum van tijd weer schoon. Bovendien verwijdert u gemakkelijk de invoeging. Daardoor wordt de afvoerzeef reinigen kinderspel.. De afvoer zelf is zo ontworpen dat hij door de hydrodynamica permanent zelfreinigend is.


Voor veilige en zuinige installaties
Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd en een productgamma van meer dan 17.000 technische bouwoplossingen staat Viega alom bekend als toonaangevend bedenker van innovatieve oplossingen op het vlak van HVAC en sanitair. Die reputatie zal worden bevestigd door de nieuwigheden die de producent zal voorstellen op de vakbeurs ISH 2019. Consultants, professionals uit de sector en gespecialiseerde groothandelaars kiezen voor de producten en oplossingen van Viega omwille van hun praktische nut en de extra dienstverlening die Viega aanbiedt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details