NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe warmtepompboiler ATLANTIC EXPLORER V4

Nieuwe warmtepompboiler ATLANTIC EXPLORER V4

De ATLANTIC EXPLORER is al enkele jaren de meest verkochte warmtepompboiler in België. Eind 2016 kreeg de EXPLORER V3 de titel ‘Beste Koop’ volgens Test Aankoop dankzij zijn zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Atlantic kondigt nu ook een opvolger aan van dit succesproduct, de EXPLORER V4.

Een warmtepompboiler is een ecologisch en kostenefficiënt systeem dat onverwarmde binnen- of buitenlucht recupereert als energiebron voor de aanmaak van sanitair warm water voor keuken, bad en douche. Vergeleken met een gewone elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler drie tot vier keer minder energie, waardoor je tot 500 euro per jaar kan besparen, en de meerprijs soms al in 1 jaar terugverdient. Je krijgt voor dit milieubewuste systeem dan ook terecht een premie in de drie gewesten: € 400 euro in Vlaanderen en Wallonië en rond € 1.400 in Brussel.

Opvolger van de EXPLORER V3

De belangrijkste verbeteringen van de EXPLORER V4 ten opzichte van de V3 zijn de nog betere technische prestaties, met een hoger rendement en een betere COP (Coëfficient Of Performance) als resultaat. Ook de akoestische prestaties van het toestel en de werking van de ventilator zijn verbeterd, alsook de combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen werd geoptimaliseerd, voor een maximaal rendement. De V4 heeft tevens een nieuw, aantrekkelijk design en werkt met een nieuw koudemiddel.

Wat uiteraard behouden werd, zijn de gepatenteerde ATLANTIC-technologieën zoals ACI HYBRIDE en STEATITE TECHNOLOGY. Die zorgen ervoor dat de kuip en het verwarmingselement van de warmtepompboiler extra goed beschermd zijn tegen corrosie en kalk

De V4 beschikt over de Cozytouch-technologie die toelaat om de boiler vanop afstand met een smartphone of tablet te besturen, alsook over de geïntegreerde intelligente Smart Control-functie. Deze zorgt ervoor dat de warmtepompboiler je gewoontes leert kennen en onthoudt, om zo het verbruik maximaal in de hand te houden.

atlantic-explorer-face-kopieren

Tot 5 configuraties mogelijk

De ATLANTIC EXPLORER V4 is beschikbaar in 200 en 270 liter en dit met of zonder warmtewisselaar.

Het toestel is standaard voorzien van een elektrische weerstand maar is ook ‘smart grid ready’, wat betekent dat je de EXPLORER V4 kan aansluiten op fotovoltaïsche zonnepanelen (PV-panelen) die zonne-energie gebruiken om elektriciteit op te wekken. Elektriciteit die je kan gebruiken als voeding voor je warmtepompboiler, zodat je water gratis wordt verwarmd, en als voeding voor andere elektrische toestellen in huis.

Kies je voor de EXPLORER V4 met extra warmtewisselaar, dan kan je hierop een ketel of thermische zonnecollectoren (die zonne-energie gebruiken om warmte op te wekken) aansluiten. In deze gevallen spreken we van een hybride warmtepompboiler. Afhankelijk van de buitentemperatuur, de hoeveelheid zonlicht en de gevraagde hoeveelheid warmte zal hetzij de warmtepompboiler ervoor zorgen dat het water de gewenste temperatuur bereikt, hetzij de zonnecollectoren of de ketel.

Bereken je besparing en terugverdientijd

Wie kiest voor een de EXPLORER V4, bespaart jaar na jaar CO2 en geld op de energiefactuur. Bovendien geniet je sinds 1 januari 2019 in alle gewesten van een energiepremie op warmtepompboilers. Zo is je investering nog sneller terugverdiend.

Hoeveel jij persoonlijk de EXPLORER V4 bespaart en hoe snel de terugverdientijd precies is, kan je berekenen via de berekeningstool op www.atlantic-EXPLORER.be > bereken je besparing

Nog sneller terugverdiend met de Discovery Cheque

Kiezen voor een warmtepompboiler van Atlantic doe je best dit jaar nog. Want elke particulier die voor 31/12/2019 een warmtepompboiler van Atlantic (o.a. de nieuwe EXPLORER V4) aankoopt en laat installeren, krijgt via de DISCOVERY-CHEQUE € 75 terugbetaald

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de DISCOVERY-CHEQUE van Atlantic aan te vragen aan je Atlantic-installateur of via de website www.atlantic-promo.be/

Richtprijzen: tussen € 1.979 en € 2.427 bruto

Meer info: www.atlantic-EXPLORER.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details