NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Testo lanceert volautomatische vacuümpomp voor het vacumeren van koelsystemen en warmtepompen
De testo 565i is een volautomatische vacuümpomp voor het vacumeren van koelsystemen en warmtepompen

Testo lanceert volautomatische vacuümpomp voor het vacumeren van koelsystemen en warmtepompen

testo 565i zorgt voor aanzienlijke tijdsbesparing en grotere flexibiliteit

Testo, de specialist in slimme meetoplossingen, innoveert andermaal met de testo 565i vacuümpomp. Door een volautomatische vacumering van koelsystemen en warmtepompen zorgt de 565i voor een aanzienlijke tijdsbesparing en meer flexibiliteit in het dagelijks werk.

Vacumeren is een belangrijk onderdeel van de ingebruikname en het onderhoud van koelsystemen en warmtepompen. Dit proces waarborgt dat een installatie goed presteert en lang meegaat door ongewenste vreemde gassen en vochtigheid te verwijderen. Alleen kan dat vacumeringsproces vele uren duren – zeker als het over grotere installaties gaat.

Daarom heeft Testo dit proces met zijn nieuwe vacuümpomp geautomatiseerd. De testo 565i stopt de vacumering automatisch bij het bereiken van de vacuüm-doelwaarde, en stuurt bij indien nodig. Na een eenmalige configuratie verloopt het vacumeringsproces dus geheel zelfstandig, zodat de technicus in de volgende stap meteen kan beginnen met het vullen van de installatie en alle verzamelde gegevens over de lekdichtheid kan bekijken. 

Draadloze connectiviteit en afstandsbediening via de smartphone

Efficiëntie en flexibiliteit worden steeds belangrijker, zeker in tijden van een gebrek aan geschoold personeel. Daarom gaan we voor een verbeterde workflow, met consequente connectiviteit tussen de instrumenten en met de smartphone als centraal platform. Zo kan met de testo Smart App het hele vacumeringsproces via de smartphone worden geregeld en kunnen alle verzamelde gegevens worden opgeslagen of rechtstreeks als meetrapport worden verstuurd. Dat biedt klanten een maximale flexibiliteit en bedieningscomfort”, zegt Jeroen Van der Kelen, managing director van Testo België. 

Compatibiliteit met brandbare koudemiddelen

Naarmate de behoefte aan klimaatvriendelijke oplossingen toeneemt, spelen brandbare koudemiddelen een steeds grotere rol en worden ze alsmaar vaker toegepast. Om voor moderne koelsystemen en warmtepompen gewapend te zijn, garandeert Testo met zijn nieuwe vacuümpomp ook bij brandbare koudemiddelen van de klassen A3 en A2L een veilige toepassing. 

Veiligheid en comfort

Ook aan de veiligheid is gedacht. Dat blijkt uit de geïntegreerde terugslagklep die vacuümverlies zelfs in het geval van een stroomonderbreking verhindert, en zo een hoge mate van betrouwbaarheid garandeert. Tot slot is er ook een groot kijkglas voorzien, dat een snelle beoordeling van het oliepeil mogelijk maakt en toelaat snel olie af te tappen of bij te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details