Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Nieuwste sanitaire showroom, dichtbij Antwerpen

FACQ_Wilrijk_0005015_StudioVercammen
De toonzaal blijft centraal in het adviesproces voor de eindklant.

Tekst | Facq

Beeld | Facq

14 februari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Na de opening van het sanicenter in Wilrijk op 7 juni, is het de beurt aan de nieuwe Facq-showroom om klanten te verwelkomen. De nieuwste showroom in Wilrijk is vlot bereikbaar via de autosnelweg en ligt naast Ikea Wilrijk. Facq doet het duidelijk goed, en het bedrijf is dan ook op zoek naar nieuwe werkkrachten. 

Wie zijn of haar badkamer wil renoveren of inrichten moet vaak verschillende knopen doorhaken. Een douchesysteem, nieuwe lavabo, trendy kraan of opbergkast kiezen – volgens eigen smaak en budget – is niet altijd een eenvoudige klus. De opening van deze vestiging biedt soelaas bij het maken van bovenstaande keuzes. De showroom in Wilrijk beschikt over een breed assortiment producten voor de badkamer, verwarming en energiebesparing. Bovendien heeft Facq altijd met bekende merken gewerkt om de kwaliteit te waarborgen.  

Bezoekers kunnen genieten van de beste moge­lijke dienstverlening en advies op maat door de aanwezige FACQ-experts.

De showroom is te vinden op de Boomsesteenweg 801 in Wilrijk.

De juiste profielen vinden

De juiste profielen vinden is voor niemand gemakkelijk, en groothandel Facq is daar geen uitzondering op. Door de gestage groei in heel het land is het team op enkele jaren gegroeid van een zeshonderdtal personen naar meer dan negenhonderd nu, en het einde is nog niet in zicht. “De juiste mensen vinden is een eerste kwestie”, vertelt Xavier Ghysens, human resources manager. “Daarvoor hebben we een brede waaier van kanalen: contacten met de arbeidsbemiddeling in de drie gewesten, specifieke jobsites, advertenties enzovoort. Maar daarmee is de kous niet af. De echte uitdaging is om een aangenaam werk­klimaat te bieden, zodat de medewerkers hun job graag doen en ook graag blijven doen. Als ze zich niet goed voelen, en de firma weer verlaten, kan je immers van voor af aan beginnen. Als familiebedrijf hechten we belang aan een goede sfeer. Zo hou je niet alleen je personeel, het straalt ook af op de klanten.”

Een grote interne mobiliteit is een kernwaarde bij Facq. Iemand kan beginnen als magazijnier en doorgroeien tot een leidinggevende functie. Het geheim achter dat alles is opleiding. Binnen de firma is er een ruim aanbod aan cursussen. Dat gaat van specifieke product­opleidingen, zodat toon­zaal­medewerkers de juiste oplossingen kunnen voorstellen, over algemene technische cursussen of commerciële training tot persoonlijke ontwikkeling, zoals talen, time management of andere vaardigheden. Veiligheid is een ander aandachtspunt. 

‘Een paar schoenen kan je zonder problemen via internet bestellen, maar een badkamerrenovatie is net iets complexer. Daar heb je advies op maat voor nodig, wat alleen een toonzaalmedewerker kan geven.’

De digitale dimensie

Facq gaat mee met zijn tijd en benut volop de mogelijkheden van de digitalisering. Zo werd de website grondig onder handen genomen. “Er is nu een duidelijk verschil tussen de website voor eindklanten en die voor professionals,” verklaart marketing manager Pascale Curias. “Beide hebben immers verschillende wensen en vragen. De particulier zoekt in de eerste plaats inspiratie, en die willen wij hem bieden. De vakman is meer gebaat bij e-commerce en technische info. We hebben zo voor iedereen een aangepast kanaal.”

De toonzaal blijft centraal in het adviesproces voor de eindklant. “Een paar schoenen kan je zonder problemen via internet bestellen, maar een badkamerrenovatie is net iets complexer. Daar heb je advies op maat voor nodig, wat alleen een toonzaalmedewerker kan geven. En dat gaat nog altijd beter ter plaatse dan via een scherm, dat is ook gebleken tijdens de coronacrisis.” aldus Pascale Curias. Informatie via het internet kan echter een cruciale rol spelen om dat adviesgesprek efficiënter te laten verlopen. Hoe beter een klant geïnformeerd is, hoe gemakkelijker het is om tot een passende oplossing te komen. 

Wat de professional betreft, raakt e-commerce meer en meer ingeburgerd. Het is niet langer alleen maar een kwestie van grote bedrijven, ook de kleinere installateur springt op de trein. Facq is overigens een van de pioniers op dit vlak: het eerste platform werd al twintig jaar geleden opgestart. Facq wil verder zo flexibel mogelijk zijn op logistiek vlak. Een voorbeeld daarvan zijn nachtkluizen, waar de vakman voor de openingsuren van de afhaalbalie zijn materiaal kan afhalen vooraleer naar de werf te gaan.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details