NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ontdek de magie van zonale ventilatie

Ontdek de magie van zonale ventilatie

Energiezuinig ventileren binnenshuis is de basis om goed te functioneren, een gezond binnenklimaat te creëren en ziektekiemen buiten te houden. Wanneer we niet zouden ventileren, resulteert dit immers in een tekort aan zuurstof en een teveel aan CO2. Kortom, een ongezond binnenklimaat. De gevolgen hiervan uiten zich in hoofdpijn, misselijkheid, concentratieproblemen, enz.

Maar hoewel reeds tal van ventilatiemogelijkheden bestaan, zijn ze daarom niet altijd even energie­zuinig en efficiënt. Zonale ventilatie biedt hier een oplossing door verse lucht in je leven te brengen op het juiste moment, in de juiste ruimte én in de juiste hoeveelheid.

Optimaal energetisch rendement

Bij zonesturing wordt enkel geventileerd wanneer en waar dit nodig is. Want net zoals je het licht uitdoet bij het verlaten van een kamer is het zo ook de bedoeling dat er geen ruimtes geventileerd worden waar niemand aanwezig is. Dit maximaliseert de efficiëntie van het ventilatie­systeem.

Energiezuinige ventilatiesystemen met zone­regeling op basis van vraagsturing, zoals de DucoBox Energy Comfort Plus of de DucoBox Focus, werken samen met sensoren die auto­matisch CO2 en luchtvochtigheid meten. Deze ont­wikkeling garandeert optimaal energetisch rende­ment. De dag- en nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aan­gestuurd, wat de hoogste EPB-reductie en een groen A+ energielabel met zich meebrengt. 

Omdat enkel die zones actief zijn waar er ook moet geventileerd worden hoeft de ventilator niet zo hard en lang te werken. Zo bespaar je maar liefst 40% energie en reduceer je het geluid met zowat 30%.

Want stilte en energie-efficiëntie, dat is de magie van zonale ventilatie!

Zonale ventilatie toegepast bij La BoTTega in Zelzate

Begin 2021 startten de werken aan het prestigieuze project La BoTTega in Zelzate, bestaande uit 18 appartementen. Eind mei 2023 werd het project opgeleverd. De architect koos bewust voor warme materialen met een zeer naturelle feel met een lichte gevelsteen, buitenschrijnwerk in een warme tint en een aantal accenten in hout. Het resultaat is een elegant en hoogstaand project met een fijne detaillering.

Om de bewoners te voorzien van frisse, verse lucht werd in elke appartement het vraaggestuurde DucoBox Focus ventilatiesysteem geïnstalleerd in combinatie met de TronicVent elektro­nisch gestuurde ventilatie­roosters. De TronicVent roosters zijn uiterst geschikt om in plafondhoge ramen te installeren Daarnaast hebben ze ook een hoge reductiefactor en is het systeem zeer een­voudig te bedienen en uiterst betrouwbaar.

Dankzij intelligente metingen op basis van CO2- en/of vocht via de gepatenteerde regelkleppen van het DucoBox Focus ventilatiesysteem wordt enkel geventileerd in de ruimtes waar dit nodig is én in de juiste hoeveelheid. Alles verloopt volledig automatisch zodat de bewoners werke­lijk niets hoeven te doen, tenzij genieten van de prima binnenluchtkwaliteit. Dit bespaart niet enkel een hoop energie – tot wel 40% – maar verhoogt het wooncomfort én de gezondheid van de bewoner aanzienlijk! Daarenboven is de DucoBox Focus uiterst stil wat ook het akoestische comfort ten goede komt.

DUCO Installation App.

NIEUW: DUCO Installation App

Snel, efficiënt en eenvoudig: dat is waar de DUCO Installation App voor staat. Deze applicatie ondersteunt en ontzorgt installateurs om op uiterst gebruiksvriendelijke wijze een optimaal binnenhuisklimaat te creëren en in stand te houden. De app is zowel in de App Store als op Google Play beschikbaar.

Via de DUCO Installation App kan je :
Snel en eenvoudig inregelen van de DucoBox
Parameters uitlezen en wijzigen en een interventieverslag genereren
Foutmeldingen uitlezen
Kant-en-klaar ventilatieverslag genereren – conform STS-73
Foto’s toevoegen van de installatie
Downloaden van documentatie 
Software updates uitvoeren
Bovendien krijg je één extra jaar garantie bij het correct inregelen van de DucoBox.

Vereisten voor het gebruik van de DUCO Installation App

Om de Duco Installation App te kunnen gebruiken, heb je een DUCO Installation Kit nodig. De app en Installation Kit werken met de volgende DucoBox-modellen: DucoBox Silent Connect, DucoBox Focus, DucoBox Energy Comfort (Plus) en DucoBox Energy Premium.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details