NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Pairi Daiza kiest voor duurzame oplossingen
Pairi Daiza hecht veel belang aan ecologie en duurzaamheid.

Pairi Daiza kiest voor duurzame oplossingen

Pairi Daiza, het bekende Belgische dierenpark, huisvest bijna 7.500 dieren en werkt actief mee aan de bescherming van bedreigde dier­soorten, even goed in zijn park dan over de hele wereld via zijn fundering. Jaarlijks ontvangt het park meer dan 2 miljoen bezoekers. Met zijn nieuwe ingang, de Gallery of the Worlds, nodigt Pairi Daiza de bezoeker uit om te reizen zodra hij aankomt. 

Deze met glas en ijzer bedekte doorgang werd geïnspireerd op de mooiste 19e eeuwse winkelpassages van Noord-Europa. Versierd met tweeënzestig mozaïektekeningen en zesentwintig bomen, neemt hij je mee door de tijd en presenteert hij de schoonheid van de natuur.

De elektronische kranen dragen ook bij tot een optimale hygiëne dankzij de antibacteriële periodieke spoeling.

Design

Esthetiek speelde een belangrijke rol bij het ontwerp van dit project. Dat is meteen één van de redenen waarom geopteerd werd voor de sanitaire oplossingen van DELABIE. De strakke en tijdloze lijnen van de TEMPOMATIC 4 elektronische wastafelkraan integreren zich immers perfect in de sanitaire ruimte van de galerij. De keuze voor de kleine discrete designplaat van de TEMPOMATIC 4 urinoirkraan getuigt ook van de aandacht die er besteed wordt aan design. Olivier Boucquey, projectleider bij Pairi Daiza, bevestigt dat het esthetische aspect van de DELABIE producten werd gevalideerd door de architecten van het park, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij het gewenste design.

DELABIE staat bekend om zijn waterbesparende oplossingen.

Waterbesparing

Pairi Daiza hecht veel belang aan ecologie en duurzaamheid. Dhr. Boucquey legt uit dat in minder dan tien jaar alle in het park verbruikte energie groen zal zijn. Ook het behoud van watervoorraden maakt deel uit van dit algemene plan voor duurzame ontwikkeling. Tijdens de presentatie van de DELABIE producten bena­drukte Thomas Bottemanne, Development Manager bij DELABIE BeLux, dat de apparaten ontworpen zijn met het oog op waterbesparing. Dit was een goede reden om voor DELABIE te kiezen. Tenslotte staat het merk bekend om zijn waterbesparende oplossingen.

Het debiet van de TEMPOMATIC 4 wastafelkraan is ingesteld op 3 l/min, waardoor tot 90 % water kan worden bespaard in vergelijking met een traditionele kraan. De TEMPOMATIC 4 urinoirkraan optimaliseert het waterverbruik dankzij de massamodus (exclusiviteit DELABIE): de kraan kan vaststellen of er piekperiodes zijn en in functie daarvan het spoelvolume aanpassen. Tijdens deze periodes wordt het watervolume verminderd, zodat enkel de kom van het urinoir gespoeld wordt tussen twee gebruiken. Aan het einde van de drukke periode vindt een bijkomende spoeling plaats om het urinoir volledig te reinigen en het water in de sifon te vernieuwen. Dit voorkomt waterverspilling.

De apparaten zijn ontworpen met het oog op waterbesparing.

Hygiëne

Dhr. Boucquey haalt ook het belang van contactloze bediening aan: ”De oplossing zonder manueel contact is essentieel om de hygiëne van de bezoeker te garanderen op drukbezochte plaatsen zoals Pairi Daiza”. Bovendien dragen de elektronische kranen ook bij tot een optimale hygiëne dankzij de antibacteriële periodieke spoeling, waardoor de leidingen elke 24 uur na het laatste gebruik automatisch worden gespoeld. 

Vandaalbestendig

Een dierentuin is een drukbezochte plaats: “Met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar is Pairi Daiza de meest bezochte toeristische site van het land die tegen betaling toegankelijk is”, verklaart Dhr. Boucquey. Daarom dienen producten bestand te zijn tegen intensief gebruik. De kranen van DELABIE zijn speciaal ontworpen om het hoofd te bieden aan intensief gebruik en vandalisme, moedwillig of niet. Het kraanlichaam is vervaardigd uit verchroomd metaal en voorzien van schokbestendige mechanismen en sensoren. Om verspilling te voorkomen, zijn de kranen uitgerust met een antiblokkeerveiligheid die verhindert dat het water blijft lopen.

Esthetiek speelde een belangrijke rol bij het ontwerp van dit project.

Onderhoudsgemak

Een laatste maar niet onbelangrijke vereiste waar­aan de sanitaire producten moeten beantwoorden volgens Dhr. Boucquey zijn onderhoudsgemak en duur­zaam­heid. De TEMPOMATIC 4 wastafel­kraan is eenvoudig te onderhouden omdat de elektronica geïntegreerd is in het kraanlichaam. Bovendien vergen de elektronische kranen weinig energie om te werken dankzij de gepulseerde actieve infrarood technologie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details