NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Problemen bij waterontharding

Problemen bij waterontharding

vaak het gevolg van kwalitatief minderwaardig zout

Steeds meer mensen zijn zich vandaag bewust van de nadelen die voortvloeien uit het gebruik van water met een te hoge hardheid. Het toenemend aantal waterontharders in residentiële, commerciële en industriële omgeving is daarvan het beste bewijs. Daarbij wordt echter het belang van de zoutkwaliteit vaak nog onderschat. Een minderwaardig en goedkoop product kan leiden tot verhoogd zoutverbruik of tot het slecht functioneren van het regeneratieproces waardoor sneller onderhoud van het toestel vereist is. De economische nadelen die hieruit voortvloeien kunnen vermeden worden door de juiste grondstofkeuze.

Als Europees marktleider volgt esco de trends in de sector op de voet. Luc Stouten, sales director bij esco : “Het bewustzijn rond de negatieve gevolgen van te hard water is vandaag groter dan ooit tevoren. Dit leiden we onder meer af uit het jaarlijks groeiend aantal vragen dat we hieromtrent breed uit de markt ontvangen: consumenten, architecten, bouw & renovatie, kmo’s, industrie en handel.”

beeld-esco-03-kopieren

‘De hoge zuiverheid en oplosbaarheid van de tabletten voorkomt klontering en vorming van zoutbrij of –korst.’

 

Extreem zuiver natriumchloride

Volgens Stouten is het juiste zoutproduct om het wateronthardingsproces naar behoren te laten functioneren minstens even belangrijk als de keuze van de installatie zelf: “Dit begint met de selectie van het meest aangewezen producttype afhankelijk van het proces en de installatie. Dat kan gaan van tabletten of andere vormen in kleinere verpakkingen tot industriële varianten voor grotere installaties, al dan niet in bulk geleverd. Er is echter één gemene deler hierbij: enkel zout van hoogwaardige ontginningen zorgt ervoor dat de beoogde resultaten, die experts vooropstellen, ook effectief bereikt worden. Een natriumchloridegehalte van 99,9% is daarbij essentieel.”

Schade voorkomen

Om schade aan installaties te voorkomen, besteedt esco heel wat aandacht aan de samenstelling van zijn producten. AXAL® Pro zouttabletten overtreffen dan ook duidelijk de eisen die aan regeneratiezouten worden gesteld: “De hoge zuiverheid en oplosbaarheid van de tabletten voorkomt klontering en vorming van zoutbrij of –korst. Enkel op die manier wordt het vermogen tot ionenuitwisseling van de harsen veiliggesteld en kan elke installatie jarenlang probleemloos blijven functioneren”, aldus Stouten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details