Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Propere én veilige lucht in kantooromgevingen

Luchtreiniger–bij-het-kinderdagverblijf
‘Euromate’s plug-and-play luchtreinigers kun je gemakkelijk in elke ruimte plaatsen. Aan het plafond, aan de wand of op een standaard op de vloer: voor elke situatie dé juiste oplossing.’

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Euromate

22 oktober 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Vandaag de dag is luchtreiniging – ‘dankzij’ corona – steeds meer een onderwerp dat aan aandacht wint, maar voor Euromate is het niets nieuws onder de zon. Het bedrijf houdt zich al ruim 45 jaar bezig met een beter binnenklimaat voor bedrijven en haar werknemers.

‘In scholen is een luchtreiniger in de klas een snelle en eenvoudige manier om een lokaal coronaproof te maken.’

Euromate werd aanvankelijk opgericht om de geluidskwaliteit van grammofoonplaten te verbeteren, en dit door fijnstof uit de lucht te halen. Gaandeweg werd het gamma verfijnd. “Er is altijd een probleem met luchtvervuiling geweest, maar in de loop der jaren is lucht en gezondheid steeds belangrijker geworden. Ook in werkomgevingen steeg de vraag naar gepaste oplossingen om het personeel te beschermen. Onze verschillende producten halen de meest uiteenlopende stoffen uit de lucht: pollen, bacteriën en virussen, maar ook gassen, vetten en fijnstof”, zegt Annelies de Jong, Marketing Manager bij Euromate. “We hebben een oplossing voor elke binnenwerksituatie.” Ook voor industriële ruimtes biedt Euromate een breed assortiment aan oplossingen.

Doeltreffend in de strijd tegen corona

Nu de coronacrisis ons heeft gewezen op het gevaar van virussen in de lucht is de bewustwording voor schone lucht toegenomen, al kan het volgens de Jong nog altijd beter. “Het gaat heel vaak over handen wassen, ramen open en ventileren. Maar die aspecten alleen zijn niét voldoende om het gevaar tegen te gaan. Ook ventilatie op zich is niet genoeg. De rol van luchtreiniging verdient meer aandacht”, stelt ze. “Een voorbeeldje: in België is er veel te doen rond het plaatsen van CO²-meters, bijvoorbeeld in klaslokalen. En CO² is een belangrijke parameter, maar toch zegt deze enkel iets over de luchtkwaliteit en niet over het aantal aerosolen, welke drager zijn van vervuiling, in de ruimte. Door een raam te openen trek je dan wel verse lucht naar binnen, maar dit is niet per se veilige lucht: je kan immers ook fijnstof en pollen zo in de ruimte binnenlaten. Een combinatie tussen ventilatie en luchtreiniging wordt sterk aanbevolen, om te garanderen dat je propere én veilige lucht in de ruimte krijgt.” Met de VisionAir Blue Line en de Pure Air Shield 3300 beschikt Euromate over een oplossing die zijn doeltreffendheid in de strijd tegen corona reeds heeft bewezen. Uit testresultaten is gebleken dat de toestellen zeer doelmatig de aanwezigheid van het virus te lijf gaan, en meer dan 99 procent van de virusdeeltjes weten af te vangen.

‘In industriële hallen bescherm je het personeel tegen de gevolgen van het inademen van minuscuul kleine stofdeeltjes door het plaatsen van luchtreinigers.’

Plug-and-play

Euromate zet sterk in op plug-and-play oplossingen, die bijvoorbeeld op een standaard met wieltjes of in een systeemplafond gemonteerd kunnen worden – een handige eigenschap in een kantooromgeving. “Een bijkomende troef is de mogelijkheid om de apparaten in te stellen zodat ze in werking treden van zodra het personeel zich op de werkvloer bevindt. Of omgekeerd, dat ze naar een hogere frequentie overschakelen van zodra iedereen naar huis is. Als de mensen de dag erop opnieuw het kantoor betreden, kunnen ze zo meteen genieten van propere lucht”, aldus de Jong. Aangezien er bij de installatie geen sloop- en breekwerk aan te pas komt, kunnen de Euromate-producten ook ingezet worden in projecten waar een grootschalige renovatie niet van toepassing is.

Meer dan enkel corona

Luchtkwaliteit gaat over veel meer dan enkel corona, vervolgt de Jong. “Zo is fijnstof al veel langer een probleem, een stof waarvan bewezen is dat de levensverwachting erdoor afneemt. Schone lucht is een basisrecht voor iedereen.” Een belangrijk aandachtspunt bij luchtreiniging is de kwaliteit van de materialen. De Jong: “Het materiaal moet van topkwaliteit zijn. Anders zal het resultaat nooit optimaal zijn. Daarom worden al onze producten in Nederland gefabriceerd, met uitsluitend Europese onderdelen. Bovendien worden de producten uitvoerig getest door externe bedrijven. Om die reden durven we een garantie van maar liefst vijf jaar aan te bieden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details