NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Punch Powertrain | Sint-Truiden – Snelgroeier investeert in duurzame technieken

Punch Powertrain | Sint-Truiden – Snelgroeier investeert in duurzame technieken

Punch Powertrain breidt zijn bestaande productiecapaciteit uit met een nieuwe productiehal en kantoren. IMTECH Belgium NV, gespecialiseerd in multidisciplinaire technische dienstverlening, nam de elektrotechnieken, sanitair en HVAC op zich.

Imtech Belgium

Het team van Punch Powertrain won in oktober 2018 de Carrera Solar Atacama-wedstrijd in Chili met de zonnewagen ‘Punch II’. (beeld: Punch Powertrain)

 

Snelgroeier Punch Powertrain is bezig aan een indrukwekkend parcours. De wereldspeler in de automobielsector – het bedrijf produceert complete en zuinige aandrijfsystemen – maakte de jongste jaren een gestage groei mee, voornamelijk dankzij de grote vraag uit China. Het bedrijf verdrievoudigde zijn omzet in amper drie jaar tijd. Om de continuïteit te verzekeren vertaalde die groei zich recent ook naar een forse toename in productiecapaciteit.

Omvangrijke uitbreiding
Het bedrijf koos voor een uitbreiding op de huidige site te Sint-Truiden, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is, alsook een R&D Center, Test Center met testbaan en prototypelijnen. Jimmy Schraepen, projectleider bij Imtech Belgium NV: “Imtech nam de volledige duurzame technische infrastructuur voor productiehal 5 en de daarbij horende kantoren voor zijn rekening. Daar kwam heel wat expertise bij kijken. Het project omvat de geconditioneerde productie- en logistieke hal van ongeveer 11.000 m2, en daarnaast nog zo’n 5.000 m2 aan kantoorruimten, werk- en vergaderlokalen, een kantine, een keuken, douche- en omkleedruimtes voor de arbeiders en technische lokalen” aldus Jimmy Schraepen, projectleider bij Imtech Belgium NV.

Imtech Belgium

Imtech nam de volledige duurzame technische infrastructuur voor productiehal 5
en de daarbij horende kantoren voor zijn rekening.”

 

Schraepen vervolgt: “De productie- en logistieke hal waren reeds eind 2017 wind- en waterdicht. De technieken van de productiehal werden eind maart 2018 gemonteerd, zodat Punch Powertrain de eerste machines kon opstellen. Daarom was het ook nodig steeds kort op de bal te kunnen spelen bij dit project. De klant wenste zo snel mogelijk hun productieproces op te starten, daarom werden er verschillende ‘milestones’ ingepland. De eerste ‘milestone’ was al na drie maanden gepland. Toen werden de eerste productiemachines binnengebracht en opgestart. Coördinatie was dus key in dit project!”

Nieuwste technologieën mikken op duurzaamheid
“Tijdens het verdere verloop werden er steeds meer machines en apparaten gemonteerd. Het programma bestond uit, onder andere, verdeelleidingen voor sanitair (koper, meerlagenbuis en galva), sanitaire toestellen en kraanwerk (voornamelijk in de kantoren) met douchegelegenheid voor het personeel,  2 condenserende gasketels van 500 kW die instaan voor de verwarming van de productiehal en de kantoren (telkens op lage temperatuur), 2 condenserende gasboilers van 70 kW verantwoordelijk voor het warm water in de kantoren, 2 monobloc koelmachines van 800 kW (om de interne warmtelasten vrijgekomen tijdens de productie te koelen), klimaatkasten in DX uitvoering om in 2 lokalen een specifieke temperatuur continu te houden tijdens het productieproces, 5 luchtverhitters en 1 luchtgordijn  voor de verwarming in de logistieke zone, en luchtgroepen met energierecuperatie voor de productiehal en de kantoren” specifieert Schraepen.

Imtech Belgium

“De technieken van de productiehal werden eind maart 2018 gemonteerd, zodat Punch Powertrain de eerste machines kon opstellen.”

 

Imtech is ondertussen de referentie bij de verwezenlijking van duurzame technische infrastructuur in nieuwe productiehallen en stevig verankerd in de ondernemerswereld. Uitbreiding, upgrading en renovatie, met als doel een zo kostenefficënt mogelijke productie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details