NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
PVCheck-PRO: Innovatief PV-testinstrument

PVCheck-PRO: Innovatief PV-testinstrument

EURO-INDEX breidt zijn assortiment PV-testapparatuur uit met de lancering van de Elektro Lijn PVChecks-PRO. Dit multifunctionele instrument controleert de veiligheid en werking van de installatie in overeenstemming met de normen IEC/EN62446.

Met een enkele toetsaanslag voert de PVChecks-PRO een reeks tests uit op individuele of meerdere strings. Deze tests omvatten o.a. het meten van de continuïteit van de beschermleiding, het verifiëren van de polariteit, en het uitvoeren van een IV-check, met meting van openklemspanning tot 1.500 V DC en kortsluitstroom tot 40 A. Bovendien voert het apparaat isolatieweerstandsmetingen uit met een testspanning tot 1.500 V DC, zelfs op actieve installaties. Met de GFL-functie (Ground Fault Locator) kan het apparaat zelfs de locatie van isolatiefouten, bijvoorbeeld veroorzaakt door water of beschadigingen, opsporen in een reeks fotovoltaïsche panelen.

Met de optioneel verkrijgbare Solar03 afstandsunit enin combinatie met de bijbehorende referentiecel en temperatuursensor, is het mogelijk om de actuele zonnestralingsintensiteit en paneeltemperatuur te loggen en deze draadloos via Bluetooth naar de PVChecks-PRO te verzenden. Deze meetgegevens maken het vervolgens mogelijk om de Voc (Openklemspanning) en Isc (Kortsluitstroom) om te rekenen naar de STC (Standaard Test Condities). Dit biedt de mogelijkheid om te beoordelen of een zonnepaneel nog steeds voldoet aan de gespecificeerde normen.

Klik hier voor uitgebreide details over de PVCheck-PRO

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details