NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Energiezuinige ventilatie voor nieuwe residentie aan zee
DucoFlex-luchtkanalen werden in het beton geplaatst op de eerste verdieping.

Energiezuinige ventilatie voor nieuwe residentie aan zee

In kustgemeente Bredene is de realisatie van Residentie Optimist, op de hoek van de Spuikomlaan en de Visserstraat, volop aan de gang. Het project, ontworpen door het Gentse architectenbureau Baeyens & Beck, omvat 26 luxueuze wooneenheden. Geavanceerde en energiezuinige ventilatiesystemen van DUCO zullen ervoor zorgen dat de binnenlucht even zuiver is als de gezonde zeelucht buiten. 

De 26 appartementen waar het stijlvol nieuwbouwproject in zal voorzien, zullen alle kunnen uitpakken met een E-peil van ten minste E35. Het ventilatiesysteem D van DUCO waar ze zullen over beschikken, zal daar in niet geringe mate aan bijdragen. AG projects, een bedrijf uit Middelkerke gespecialiseerd in ventilatie- en rookgasafvoersystemen, zal die installeren. 

In elk appartement wordt deze DucoBox Energy Comfort D325-ventilatie-unit geplaatst.

Eerste luchtkanalen al geplaatst

Zover is het nog niet, maar het jonge installatiebedrijf, opgericht in 2021, is toch al op de werf te vinden. “Omdat wij nog niet zo lang bestaan, zijn wij ons nog volop vertrouwd aan het maken met het productportfolio van verschillende klanten”, begint Aaron Germonprez, manager bij AG projects, te vertellen. “Voor dit project, het grootste sinds onze oprichting, viel de keuze uiteindelijk op DUCO. We zullen alle appartementen voorzien van DucoBox Energy Comfort D325-ventilatie-units in combinatie met DucoFlex-luchtkanalen. Die kanalen, met een diameter van 63 mm zoals aanbevolen door de architect, hebben we al geplaatst in het beton op de eerste verdieping. Aanvankelijk kende ik de DucoFlex-kanalen niet, maar consultaties bij groothandel Omni-Term en DUCO zelf maakten al snel duidelijk dat het de ideale oplossing was voor dit project. De plaatsing van de luchtkanalen ging bijzonder vlot. Met name door het Click & Go-principe en het feit dat er slechts een minimum aan hulpstukken nodig is om heel het kanalenstelsel te installeren.”

Residentie Optimist – Bredene (1): Zo zal Residentie Optimist er uitzien.

Handige kopieerfunctie

Dankzij de handige kopieerfunctie van de DucoBox Energy ­Comfort kunnen gelijkaardige instellingen gemakkelijk gekopieerd worden bij ­meerdere wooneenheden. Dit resulteert in een zeer grote tijdsbesparing.

Lichtgewicht

Weldra kan AG projects dus ook de DucoBox Energy Comfort D325-ventilatie-units installeren. De DucoBox Energy Comfort D325-ventilatie-unit biedt diverse voordelen. Zo heeft hij een hoge efficiëntie in lijn met de hedendaagse duurzaamheidsnormen, dankzij warmteterugwinning en een vraaggestuurde werking. Dankzij het gepatenteerde softwarematige principe van de dubbele bypass kunnen de kanalen zonder fysieke interventie verbonden worden met het toestel. Hierdoor kan het toestel zowat overal in de ruimte worden geplaatst. “Maar de unit is ook gemakkelijk te monteren door slechts één persoon omdat hij slechts 21 kg weegt. De automatische inregeling zorgt dan weer voor een snelle en kwalitatieve opstart van het toestel”, aldus Aaron Germonprez. 

Aaron Germonprez (AG projects): “Aanvankelijk kende ik de DucoFlex-kanalen niet, maar consultaties bij groothandel Omni-Term en DUCO zelf maakten al snel duidelijk dat het de ideale oplossing was voor dit project.”

Ook project in De Haan

Hoewel de ventilatie in Residentie Optimist vandaag nog niet draait, weet opdrachtgever Strux al genoeg. De bouwpromotor gaf AG projects het vertrouwen om ook in een ander nieuwbouwproject, gelegen in De Haan, DucoFlex-luchtkanalen en DucuBox Energy Comfort-ventilatie-toestellen te installeren. “We zijn er zeker van dat de werken ook daar vlot zullen verlopen. Door het genoemde installatiegemak van de oplossingen van DUCO, maar zeker ook door de snelle levertijden omdat alle materialen voor het ventilatiesysteem van een en dezelfde fabrikant en leverancier komen. Dat hebben we nu reeds kunnen vaststellen in het project in Bredene”, besluit Aaron Germonprez.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details