NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Veelzijdigheid en topprestaties kenmerken nieuwste generatie luchtbehandelingskasten 
In verticale positie kan de ESENSA PX Flex moeiteloos worden geïntegreerd in kleine ruimtes of krappe technische lokalen.

Veelzijdigheid en topprestaties kenmerken nieuwste generatie luchtbehandelingskasten 

ESENSA is de nieuwste generatie luchtbehandelingskasten die wordt geproduceerd in de vestiging van Swegon in Gembloux. Het assortiment wordt dit jaar uitgebreid met een nieuwe, uiterst veelzijdige variant, de ESENSA PX Flex.  

Een bijzondere eigenschap van die nieuwkomer in het gamma is, zoals de naam al doet vermoeden, de unieke installatieflexibiliteit, zowel horizontaal als verticaal. Bovendien is de horizontale variant ook verkrijgbaar in een buitenversie, die men bijvoorbeeld discreet kan installeren op een plat dak. 

Die flexibiliteit geldt eveneens voor onderhouds- en servicewerkzaamheden, daar de luchtbehandelingskast uitgerust is met dubbele toegangsdeuren om het werk van technici te vergemakkelijken.

De ESENSA PX Flex is uiterst compact, zodat ze vlot in een gebouw getransporteerd kan worden. Het model is daarom de keuze bij uitstek voor renovatieprojecten en krappe technische ruimtes.   

Dankzij de dubbele toegangsdeuren kunnen technici makkelijker werken tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Energie-efficiënt

De ESENSA PX Flex-luchtbehandelingskasten zijn voorzien van plugventilatoren voor topprestaties en een hoogefficiënte platenwarmtewisselaar die borg staat voor een energiezuinige werking.  

4 bouwgroottes

De ESENSA PX Flex is verkrijgbaar in de volgende vier bouwgroottes. Op die manier biedt Swegon steeds een geschikte oplossing die breed toepasbaar is: bij kmo’s, in scholen, in winkels …:

  • ESENSA PX Flex 05 (max. debiet 1200 m³/u);
  • ESENSA PX Flex 10 (max. debiet 1970 m³/u);
  • ESENSA PX Flex 13 (max. debiet 2770 m³/u); 
  • ESENSA PX Flex 20 (max. debiet 4630 m³/u).

Berekeningen en certificering 

Net als de andere twee modellen uit het gamma – ESENSA RX Top en ESENSA PX Top – is de ESENSA PX Flex geïntegreerd in Swegons AHU Design-selectiesoftware, waarmee de fabrikant de meest geschikte units kan berekenen, afgestemd op de specifieke behoeften van een project. 

Het ESENSA-gamma geniet bovendien van prestaties gecertificeerd door EUROVENT. 

Dankzij de zeer compacte omkasting van de ESENSA PX Flex kan deze vlot in een gebouw binnengebracht worden. Een aanrader bij renovatieprojecten.

Regeling en bedieningsmodule

De ESENSA-units bevatten een elektrische kast en Swegons meest recente TAC-regelsysteem, waardoor de units functioneren met een constant debiet, een constante druk of vraaggestuurd zijn – met optionele ruimtesensoren. Met het TAC-systeem kan men ook bijvoorbeeld tijdsperioden instellen of onderhoudsbeurten opvolgen.  

De instellingen en de inbedrijfstelling worden uitgevoerd via een TACtouch-aanraakmodule. 

De horizontale ESENSA PX Flex kan uitgerust worden voor buitenmontage en is zo bijzonder geschikt is voor installatie op platte daken.

Filters

Alle ESENSA-units zijn uitgerust met hoogwaardige plooifilters. Die zorgen ervoor dat zowel de lucht als de interne componenten schoon worden gehouden.

Opties en toebehoren

Het menu van opties en toebehoren bevat onder andere kleppen, daken (voor de buitenversie), interne elektrische voor-/naverwarmingsbatterijen, externe koelbatterijen op water en externe DX-batterijen. 

Montage ter plaatse

Alle units van het ESENSA-gamma zijn ontworpen op gestandaardiseerde basis, waardoor Swegon het materiaal zo snel mogelijk aan zijn klanten kan bezorgen. 

De opties en het toebehoren moet men dus na de levering ter plaatse monteren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details