NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Resideo draait dit stookseizoen aan de impactknop voor installateurs

Resideo draait dit stookseizoen aan de impactknop voor installateurs

Nu de wintermaanden naderen, zullen veel huishoudens in ons land ook de temperatuur van hun thermostaat iets verhogen. Juist dan kunnen kleine aanpassingen aan de verwarmingsregeling een merkbaar effect hebben op de toekomstige energierekening.

In 2022 bleek uit een onderzoek in opdracht van Resideo1 dat de meerderheid van de consumenten in Nederland, België2, het VK, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland zich zorgen maakte over de stijgende energiekosten. De bezorgdheid over deze rekeningen zal in 2023 waarschijnlijk niet anders zijn, aangezien de hoge kosten van levensonderhoud nog altijd prominent in het nieuws zijn.

Datzelfde Resideo-onderzoek uit 2022 toonde ook dat consumenten enthousiast zijn over manieren die hun energierekening verlagen1. Op de vraag of ze geld zouden uitgeven aan de nieuwste verwarmingsregelingen om op lange termijn geld te besparen, antwoordde 70% van de Nederlandse huiseigenaren dat ze de nieuwste verwarmingsregelaars zouden overwegen.

Omdat veel mensen zich zorgen blijven maken over de energiekosten, lanceert Resideo de ‘Kleine upgrade – grote impact’ wintercampagne. Daarmee wijst de leverancier zijn klanten op het brede aanbod van producten voor verwarmingsregeling; dit bestaat uit uiteenlopende componenten waarmee de vakman de verwarmingsfactuur van zijn klanten kan helpen verlagen.

Kleine upgrade, grote impact

Vervang je een mechanische thermostaat (Klasse I) door een modulerende thermostaat (Klasse IV), zoals de Honeywell Home T4-serie programmeerbare thermostaten, dan kan dit leiden tot een jaarlijkse energiebesparing tot 10%. Ga je een stap verder en plaats je een OpenTherm thermostaat, zoals de Honeywell Home T6 slimme thermostaat en de T4M & T4R programmeerbare thermostaat dan kan de jaarlijkse energiebesparing oplopen tot 12%.
Zodra je de klant adviseert om de handmatige radiatorkranen en mechanische thermostaat te vervangen door thermostatische radiatorkranen HR92 en de OpenTherm gestuurde, Honeywell Home evohome slimme zone-thermostaat, dan kan de jaarlijkse energiebesparing oplopen tot 32%. Tot slot is er de optie om handmatig instelbare radiatorkranen in een verwarmingssysteem te vervangen door Honeywell Home Kombi-TRV thermostatische radiatorafsluiters en het waterzijdig inregelen van het systeem. In dat geval is de impact een mogelijke jaarlijkse energiebesparing tot 18%.

Peter Raes, Country Sales Leader Belgium legt het belang uit van deze campagne voor het stookseizoen: “We gaan het drukste seizoen voor installateurs tegemoet. En dat in een tijd waarin ieders budget onder druk staat. Daarom creëren we een opvallende campagne die duidelijk laat zien welke impact onze waardevolle producten kunnen hebben op het helpen verlagen van de energierekeningen. Onze focus ligt altijd bij het ondersteunen van installateurs, zodat zij aan de behoeften van hun klanten kunnen voldoen.” Installateurs die willen zien waar en hoe al deze producten worden gemaakt, kunnen via deze link een virtuele rondleiding krijgen door de Schotse productielocatie.

De ondersteuning van installateurs door Resideo gaat veel verder dan het leveren van de energiezuinige producten. De populairste Honeywell Home thermostaten en Resideo Braukmann waterproducten worden geleverd met een garantie van vijf jaar3. Ook verzorgt de Resideo Academy toonaangevende trainingen voor producten en oplossingen die kunnen worden afgestemd op ieders wens; klassikaal, op locatie of online.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details