NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Schneider Electric voor vierde jaar op rij opgenomen in de Bloomberg Gender-Equality Index

Schneider Electric voor vierde jaar op rij opgenomen in de Bloomberg Gender-Equality Index

  • De index bestaat uit 380 bedrijven met een duidelijk engagement voor gendergelijkheid en het ondersteunen van vrouwen in de bedrijfswereld.
  • Schneider Electric’s sterke prestatie illustreert de tomeloze inzet om alle werknemers gelijke rechten te bieden.

Schneider Electric, wereldleider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, is voor het vierde jaar op rij opgenomen in de 2021 Bloomberg Gender-Equality Index (GEI).

De Bloomberg GEI biedt managers en investeerders vergelijkende informatie over de gendergelijkheid prestaties van de grootste bedrijven ter wereld.

“We zijn er trots op dat we voor het vierde jaar op rij erkend worden door Bloomberg”, stelt Jean-Pascal Tricoire, voorzitter en CEO van Schneider Electric. “We maken er een erezaak van om een inclusieve cultuur te onderhouden, waar vrouwen zich sterk en zichtbaar voelen in de organisatie. We hebben al vooruitgang geboekt op vlak van vrouwelijke representatie in het directiecomité, maar ons doel is ambitieuzer. Tegen 2025 willen we dat vrouwen 50% van alle nieuwe aanwervingen vertegenwoordigen, 40% van de frontline managers en 30% van het senior leadership.”

Concrete initiatieven

Schneider Electric scoorde boven het algemene GEI gemiddelde, met openbaarheid van cijfers, gelijke lonen en een inclusieve cultuur als uitschieters. Schneider engageert zich volop, met verschillende concrete initiatieven zoals:

Leiderschap in het creëren van een inclusieve werkplek en ondersteunen van gendergelijkheid als een UN Women HeForShe IMPACT 10x10x10 Champion en 100% engagement door de CEO en de Country Presidents voor de UN Women’s Empowerment Principles.

Bedrijfsbeleid in theorie én praktijk. Sinds eind 2019 is de Global Family Leave Policy uitgerold in alle landen, en beschermt het 99% van de werknemers,. Het Global Pay Equity Framework is eveneens in alle landen geïmplementeerd, en bereikt 99% van het totale aantal werknemers. De recent vernieuwde Flexibility at Work Policy van Schneider Electric draagt bij aan een maximaal inclusieve cultuur.

Investeringen in opleiding van vrouwen via het Access to Energy Training & Entrepreneurship program van het bedrijf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details