NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Schneider Electric zet in op een 100% groen wagenpark

Schneider Electric zet in op een 100% groen wagenpark

Schneider Electric zet steeds meer in op koolstofneutraliteit. Daarom kondigt het bedrijf zijn toetreding tot het initiatief EV100 aan en engageert het zich om tegen 2030 de transformatie naar een volledig elektrisch wagenpark te realiseren.  

Schneider Electric, de leider op het vlak van de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, wil koolstofemissie maximaal reduceren. Het bedrijf kondigt daarom zijn toetreding tot het initiatief EV100 van The Climate Group aan. Bovendien zet het ook volop in op een ecologisch wagenpark. Alle bedrijfswagens zullen tegen 2030 door elektrische voertuigen worden vervangen. De aankondiging is gelinkt aan het 2020 Progress and Insights Annual Report dat door The Climate Group werd gepubliceerd. Hierin wordt aangetoond dat de vraag naar elektrische wagens toeneemt en dat de organisaties sneller vooruitgang boeken om hun doelstellingen voor minder koolstofuitstoot te halen wanneer de juiste modellen beschikbaar zijn.

s7c7651-kopieren

De toekomst van mobiliteit is elektrisch

Het speciaal IPCC-rapport is duidelijk: we moeten onze wereldwijde CO2-uitstoot verminderen met 45% tegen 2030 als we de temperatuurstijging op wereldschaal willen beperken tot 1,5°C. Elektrische mobiliteit is gekoppeld aan decarbonisatie, decentralisatie en de digitalisering van energie en vormt één van de belangrijkste sleutels om deze doelstelling te bereiken.

De invoering van elektrische voertuigen verloopt echter niet snel genoeg. Met dit nieuwe engagement, wil Schneider Electric bewijzen dat een paradigmaverschuiving op de korte termijn mogelijk is zonder in te boeten op het comfort van de gebruiker. In 2030 zal Schneider Electric zijn 14.000 voertuigen uit het huidige wagenpark hebben vervangen door elektrische wagens in meer dan 50 landen wereldwijd. Bovendien zal de Groep oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen installeren in de belangrijkste kantoorgebouwen en fabrieken tegen 2030.

Investeringen en samenwerkingsverbanden met de start-ups binnen het domein van e-mobiliteit om de globale overstap op elektrische voertuigen een boost te geven

Naast de overgang naar een wagenpark met elektrische voertuigen, biedt Schneider Electric andere bedrijven de nodige ondersteuning om hun wagenparken te transformeren. De Groep investeert in en werkt nauw samen met start-ups zoals eIQ Mobility. Deze start-up verstrekt advies en software voor de elektrificatie van wagenparken. Daarnaast werkt Schneider Electric ook samen met DST, een bedrijf dat logistieke diensten verstrekt en beschikt over een wagenpark met meer dan 16.000 elektrische voertuigen. Schneider Electric is eveneens investeerder en partner van Volta, een organisatie met een innovatief bedrijfsmodel dat erop toeziet dat de elektrische wagens van projectontwikkelaars en chauffeurs gratis kunnen worden opgeladen, in ruil voor publiciteit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details