NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Siemens, Enlighted, en de Zumtobel Group gaan partnerschap aan voor de ontwikkeling van intelligente gebouwoplossingen

Siemens, Enlighted, en de Zumtobel Group gaan partnerschap aan voor de ontwikkeling van intelligente gebouwoplossingen

  • Siemens en Enlighted kondigen ecosysteem-partnerschap met de Zumtobel Group aan, een wereldwijde leverancier van verlichtingsoplossingen
  • De uiterst geavanceerde, intelligente sensortechnologie van Enlighted wordt in de premium verlichtingsproducten van de Zumtobel Group geïntegreerd om de markt een aantrekkelijk aanbod van IoT-verlichtingsoplossingen te bieden
  • De voordelen van deze samenwerking omvatten gebruiksklare oplossingen, efficiënte draadloze implementatie, intelligente aanpasbare technologie en verbeterde inzichten

Siemens en Enlighted, een toonaangevende onderneming voor gebouwtechnologie die deel uitmaakt van de Siemens-groep, kondigen een strategisch partnerschap met de Zumtobel Group aan, een wereldwijde aanbieder van verlichtingsoplossingen. Samen willen ze de introductie van slimme gebouwtechnologieën stimuleren, waaronder intelligente IoT-verlichting, en zo wereldwijd nieuwe normen stellen voor efficiëntie en duurzaamheid in de exploitatie van gebouwen.

Centraal in het partnerschap staat de technische integratie van de toonaangevende intelligente sensoren van Enlighted in het aanbod van verlichtingsoplossingen van de merken Zumtobel en Thorn van de Zumtobel Group. Het resultaat is een omvattende reeks van intelligente IoT-verlichtingsoplossingen ontworpen om het comfort van gebruikers te verbeteren en een duurzame, energie-efficiënte exploitatie van gebouwen te realiseren. Het partnerschap focust met name op commerciële gebouwen, campussen voor hoger onderwijs en ziekenhuizen.

“Door een bundeling van de krachten van twee toonaangevende leveranciers van intelligente verlichtingstechnologieën, wordt de mogelijkheid gecreëerd om te innoveren en om de levering van geavanceerde IoT-oplossingen aan onze klanten te versnellen”, aldus Alfred Felder, CEO van de Zumtobel Group. “De combinatie van deze merken zal de markt voor intelligente gebouwen naar een hoger niveau tillen en de mogelijkheden op het vlak van functionaliteit, efficiëntie en gebruikerservaring uitbreiden.”

Het partnerschap is gericht op het versnellen van de toegang tot technologische oplossingen en diensten die verder kunnen bijdragen tot de decarbonisatie van gebouwen, het verhogen van het gebruikerscomfort en het verzekeren van een rendabele exploitatie, steunend op de sterke punten van de portfolio’s van beide bedrijven. Gebruiksklare oplossingen, gebaseerd op de armaturen en verlichtingssystemen van de Zumtobel Group en de speciale sensoren van Enlighted voor nieuwbouw en modernisering, optimaliseren leveringsprocessen en vereenvoudigen orders. Het draadloze netwerkontwerp van Enlighted zorgt voor een snelle implementatie, elimineert de nood aan complexe bekabeling en garandeert nauwkeurige installaties. Tot slot, zullen intelligente verlichtingsconfiguraties, in combinatie met slimme IoT-gegevensverzameling en -analyse worden gebruikt om een realtime-locatiesysteem (RTLS) te creëren dat de locatie en beweging van bedrijfsassets en (mensen met) badges in gebouwen volgt voor een geavanceerde operationele besluitvorming. Het Enlighted-portfolio maakt deel uit van de Siemens Xcelerator Marketplace, een open digitaal bedrijfsplatform voor versnelde digitale transformatie.

Het partnerschap zal Siemens ook in staat stellen om het aanbod van oplossingen en diensten voor klanten uit te breiden en ondersteunt de doelstellingen op het vlak van energievermindering, decarbonisatie en duurzaamheid door middel van omvattende end-to-end programma’s. 

“Met waardevolle inzichten en analyses kunnen intelligente verlichtingsoplossingen geoptimaliseerde beslissingen mogelijk maken en duurzame innovatie stimuleren. ​ Zo transformeren ze de interactie met gebouwomgevingen”, aldus Dave Hopping, CEO, Solutions and Services, Siemens Smart Infrastructure. “Dankzij de gedeelde visie van dit partnerschap, verbinden we ons tot het aanbieden van oplossingen die prioriteit geven aan het comfort van gebruikers van gebouwen en het pad effenen voor aanzienlijke energiebesparingen en IoT-dataoplossingen.”

Door toegang tot best-in-class gebouwgegevens, verzameld met intelligente IoT-sensoren van Enlighted, kunnen besluitvormers de exploitatie optimaliseren, prioriteit geven aan energie-efficiëntie en ruimten creëren die zowel comfortabeler als duurzamer en toekomstbestendig zijn.

Voorstelling van het partnerschap op Light + Building 2024

Enlighted en de Zumtobel Group zullen hun partnerschap voorstellen op de stand van Zumtobel op de vakbeurs Light + Building 2024, van 3 tot 8 maart in de Forum Messe Frankfurt, Duitsland (Forum 0 / A10). Het gepresenteerde aanbod omvat digitale diensten, innovatieve verlichtingsregelingen en visionaire verlichtingsoplossingen gericht op het verhogen van het comfort op de werkplek en het ondersteunen van een duurzame, energie-efficiënte gebouwexploitatie. Hiernaast zal de Zumtobel Group in een toegewezen “Concept Space” nieuwe productontwikkelingen en de visie op de toekomst van de verlichting voorstellen.

Meer informatie over Siemens en Enlighted op de vakbeurs Light + Building 2024 vindt u hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details