Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

​Slanke warmtepomp blinkt uit in installatiegemak

MicrosoftTeams-image-(5)_1
Voor installateurs is het zeer gemakkelijk om de binnenunit van dit warmtepompsysteem via ingebouwde wieltjes over het frame te rijden en eenvoudig en snel vast te zetten op het leidingwerk in het frame.

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Remeha

27 april 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

De gloednieuwe warmtepomp Eria Tower Ace S van Remeha is een combitoestel dat meerdere, opvallende innovaties bevat. Zo is deze nieuwste warmtepomp via een ingenieus montageframe veel eenvoudiger te installeren. Voor de eindgebruiker biedt het toestel extra sanitair warmwatercomfort. Met deze innovatie richt Remeha zich specifiek tot nieuwbouwprojecten. ‘De warmtepomp is niet in elk project zaligmakend’, klinkt het. 

Met deze innovaties heeft de installateur een zeer com­pleet toestel dat zowel in de nieuwbouw als in de renovatie­markt als sterke troef fun­geert. Het toestel is smaller en minder diep (58 x 58 centimeter) maar met 190 centimeter wel iets hoger dan zijn conventio­nele ‘zusje’ de Eria Tower Ace. De boiler van de nieuwe combi-warmte­pomp heeft een inhoud van 190 liter. 

De compactheid van deze warmtepomp mag gezien worden, zegt Nicolas Van Dyck, Marketing Manager bij Remeha. “De gehele binnen­unit neemt minder dan een halve vierkante meter vloer­oppervlakte in beslag. Dat komt omdat we deze warmte­pomp vooral in de hoogte hebben ont­wikkeld – goed om weten is dat alle aan­sluitingen onderaan het toestel zitten, de installateur heeft dus geen ladder nodig. Het is dus een lang, en vooral slank toestel, niet dieper dan een kleine gasketel.” En ondanks de compacte afmetingen moet deze warmtepomp niet aan functio­naliteiten inboeten. “Met één toestel kan je koelen, verwarmen en sanitair warm water aan­maken, zonder dat er een extra boiler aan te pas komt”, aldus Van Dyck.  

Prefab montageframe 

De Eria Tower Ace S biedt grote voor­delen voor de installateur op vlak van plaatsing en installatie. “Het installatie­gemak ver­hogen: dat was dé voorname doelstelling bij de product­ontwikkeling”, haalt Van Dyck aan. Bij deze warmte­pomp is het mogelijk om voor de binnen­unit een prefab montage­frame te installeren. Door dit frame al tijdens de ruw­bouw te bevestigen, kan de installateur vroeg­tijdig en op het moment dat hem uitkomt het leidingwerk voor cv en sanitair warm­water installeren. Via de ingebouwde af­sluiters kan hij de installatie ook al testen. 

Bovendien kan het montageframe heel een­voudig door één persoon geïnstalleerd en getest worden. 

Voor installateurs is het zeer gemakkelijk om de binnen­unit van dit warmtepomp­systeem via ingebouwde wieltjes over het frame te rijden en een­voudig en snel vast te zetten op het leiding­werk in het frame. Na het open­zetten van de afsluiters wordt het systeem gevuld via de ingebouwde cv-vul­kraan, manometer en automatische ontluchter.  

‘Het is dus een lang, en vooral slank toestel, niet dieper dan een kleine gasketel.’

R32

Deze volledig nieuwe Eria Tower Ace S is verkrijg­baar in de capa­citeiten 4.5, 6 en 8 kW. De buiten­unit is gevuld met het koude­middel R32, dat een aan­zienlijk lager, potentieel opwarmingseffect heeft dan het koude­middel in veel andere warmte­pompen. De Smart Start App zorgt voor een snelle en een­voudige ingebruik­name. De vakman kan via deze app instellingen snel kan kopiëren, waar­mee hij weer kost­bare tijd kan besparen. Daar­naast hebben de buiten­units een betere regeling, waar­door het gemakkelijker is om een eventuele storing te identificeren en te lokaliseren. Later dit jaar wordt het ook mogelijk dat installateurs deze toestellen op afstand kunnen uitlezen.  

‘Meerdere wegen naar duurzaam’

Met de introductie van de Eria Tower Ace S lan­ceert Remeha een warmtepomp die specifiek voor nieuw­bouw bedoeld is. De inno­vatie ligt in lijn van de aanpak die het bedrijf al geruime tijd hanteert: Remeha staat voor een multi­technologische aanpak en gelooft niet in de warmte­pomp als zaligmakende oplossing voor elk project. “Het blijft belangrijk om te onder­strepen dat een warmte­pomp perfect werkt in een nieuwbouw­woning of totaal­renovatie­project, maar in een ver­ouderde woning die niet of slechts gedeelte­lijk vernieuwd is, riskeer je met een warmte­pomp een stap achteruit te zetten op vlak van comfort en energie­verbruik”, zegt Van Dyck stellig. 

“Wij geloven in meerdere wegen naar een duur­zame samen­leving. In oudere gebouwen is het nog altijd beter om te kiezen voor een vernieuwde gasketel – of de installatie naar een hybride systeem om te vormen door een hybride warmte­pomp toe te voegen – zeker wanneer deze ook nog eens waterstof-ready is, zoals het gamma van Remeha. We zien water­stof immers als een veel­belovende toekomst­gerichte energiebron, die aard­gas op termijn kan vervangen”, aldus nog Van Dyck. “We zien dat mensen massaal richting de warmte­pomp geduwd worden, maar het is vooral belang­rijk om voor het juiste product op de juiste plaats te kiezen. Alleen zo garandeer je de beste resultaten op vlak van comfort, economie én ecologie.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details