NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Slimme regelaar en fraaie thermostaat maken installatiewerk eenvoudig

Slimme regelaar en fraaie thermostaat maken installatiewerk eenvoudig

Dat innovatieve, duurzame oplossingen voor vloerverwarming en -koeling ook eenvoudig te installeren zijn, ervaart inmiddels menig installatiebedrijf. Steeds meer nieuwbouwprojecten worden uitgerust met de Honeywell Home HCC100 Multizone-regelaar voor slimme vloerverwarming en –koeling van Resideo. Deze versnelt en vereenvoudigt het werk aanzienlijk. Ook passen installateurs daarbij regelmatig de gloednieuwe DT4 Ruimtethermostaat van Resideo toe. Deze zorgt voor een slimme aansturing van de vloerverwarming, maar heeft ook een stijlvolle uitstraling die bij vrijwel ieder interieur past.

Het installeren van een warmtepomp met een bodembron neemt snel in populariteit toe. Afhankelijk van het seizoen wordt dit systeem met warmte of koude uit de bodem gevoed. Als elke leefruimte in een woning dan over een vloerverwarmingssysteem beschikt, kan de bewoner zijn woning in elk seizoen comfortabel houden. In de winter kan hij de woning via de vloer verwarmen, maar zodra het buiten warm wordt, zorgt het vloersysteem ook voor koeling. Het is in dat geval belangrijk dat dit systeem goed regelbaar is. De Honeywell Home HCC100 Multizone vloercomfortregelaar zorgt daarvoor. Voor de installateurs is deze regelaar erg eenvoudig te installeren maar vooral gemakkelijk in te regelen. Voor de eindgebruikers zorgt deze regelaar voor enorm veel comfort omdat hiermee elke leefruimte onafhankelijk van elkaar van verwarming of koeling kan worden voorzien. Bovendien is het met de HCC100 ook mogelijk om naderhand nog het systeem vrij eenvoudig uit te breiden of aan te passen door extra thermostaten te plaatsen of te verplaatsen.

Functies gecombineerd met een fraai uiterlijk

Het grote gemak van de HCC100 is dat hij zowel draadloos als bedraad via ruimtethermostaten aan te sturen is. In nieuwbouw ligt het voor de hand dat de installateur de thermostaten bedraad aansluit, al is dat niet altijd noodzakelijk. Maar zeker in de bestaande bouw, of bij aanpassingen na oplevering van een woning, is het enorm handig dat een installateur meerdere thermostaten nog draadloos aan de HCC100 kan koppelen.

Tegenwoordig gebeurt het instellen van de ruimtetemperatuur in deze nieuwe woningen steeds vaker met de Honeywell Home DT4 thermostaten, de nieuwste ruimtethermostaat van Resideo. Naast z’n handige functionaliteiten past deze thermostaat door zijn vormgeving prima in een trendy woning. Hij is namelijk verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en zwart. Tegelijkertijd is hij niet zo aanwezig dat hij in een wat meer traditioneel huis, of in een wat verouderde woning waarin men wil moderniseren, misstaat of te veel opvalt.

Installatiegemak dankzij Resideo Pro app

De Resideo Pro app maakt het voor de installateur ter plekke erg gemakkelijk om de HCC100 in bedrijf te stellen. Installateurs kunnen zeer eenvoudig het type opwekker selecteren en aan de regelaar koppelen. Vervolgens kunnen de monteurs via de app gemakkelijk de thermostaten aan de motoren koppelen. Uiteindelijk zorgt de app ervoor dat de installateur in zeer korte tijd de hele installatie in gebruik kan stellen. Voor de bewoner is het grootste voordeel dat, zodra hij of zij via een ruimtethermostaat om koeling vraagt, de hele installatie via de HCC100 omschakelt van verwarmen naar koelen of vice versa.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details