NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Snelle gasdetectie voorkomt schade aan personen, milieu en gebouwen

Snelle gasdetectie voorkomt schade aan personen, milieu en gebouwen

Dalemans Gas Detection is reeds sinds 1985 Belgisch pionier inzake gasdetectie. Als enige Belgische familiebedrijf heeft de firma alle competenties van gasdetectie onder één dak: advies, engineering, R&D, productie, verkoop,… In al zijn activiteiten heeft het bedrijf één doel voor ogen: abnormale gasconcentraties tijdig opmerken, en zo gaslekken en misschien zelfs rampen voorkomen.

Binnenkort verhuist Dalemans Gas Detection naar een nieuw en groter gebouw. Dat moet de firma in staat stellen om de niet afhoudende technologische evoluties in de sector op te volgen en zelf nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen. “De R&D-afdeling werd recent nog versterkt, om elke fase van het proces vanaf het begin te beheersen. We vervullen hierin een pioniersrol. Recent is ook een cel labo en industrie, om ook dit segment van de markt af te toetsen met betrouwbaar Belgisch materiaal”, zegt Harry Debecker, Commercieel Manager bij Dalemans Gas Detection. Dalemans is vooral actief in de tertiaire sector. Debecker: “Deze markt wordt veelal bewerkt via aan-bestedingen, opgemaakt door technische studiebureaus, aan installateurs. Via de ervaringen met gasdetectie in de labo’s en in de industrie tillen ze hun materiaal naar hogere referenties.”

Dalemans Gas Detection

In gasdetectie is interventiesnelheid een belangrijk aspect.

 

Dramatische gevolgen

Gasdetectie behoort tot een reeks van preventieve veiligheidsmaatregelen. Debecker: “Gasdetectie spoort een abnormale gasconcentratie op in een welbepaalde omgeving, vooraleer deze de oorzaak zou kunnen zijn van dramatische gevolgen voor goederen en personen (explosies, brand, intoxicatie…). Het is een uitdaging om een continue en precieze detectie van de mogelijk gevaarlijke gasconcentraties te kunnen garanderen. Op basis van deze detectie zijn mogelijke automatische acties vereist die schade aan personen, milieu en gebouwen moeten helpen voorkomen.”

In gasdetectie is interventiesnelheid een belangrijk aspect. Daarom heeft Dalemans Gas Detection veel aandacht besteed aan het correct opleiden van de techniekers, die bovendien over heel het land verspreid zitten: deze nabijheid verkort de interventietijd. Efficiëntie op vlak van indienststelling, kalibratie, onderhoud en herstellingen is voor Dalemans Gas Detection een noodzakelijke voorwaarde.

De digitalisering schept meer mogelijkheden op vlak van flexibiliteit. Dalemans probeert met nieuwe digitale toepassingen optimaal te kunnen beantwoorden aan de noden van de klant. “Snelheid van antwoord en interventie, efficiëntie en voortdurende verbetering zijn de logische stappen voorwaarts”, zegt Debecker. “Daarnaast is het ook belangrijk dat de klant er zeker van mag zijn dat de producten doen wat ze moeten doen. Daarom zetten we sterk in op opleiding van de installateur, presentatie van het materiaal, advies en begeleiding op werven, en een goed georganiseerde telefonische en technische helpdesk. Dit zijn troeven voor een gerustheidsgarantie van de klant met ons materiaal.”

Dalemans Gas Detection

‘De R&D-afdeling werd recent nog versterkt, om elke fase van het proces vanaf het begin te beheersen.’

 

Onderhoud

Beschikken over een gasdetectie-installatie beschikken is één ding, maar deze ook goed onderhouden is nog een heel andere zaak, stelt Debecker: “Een jaarlijks preventief onderhoud door erkende en ervaren techniekers is nood- zakelijk voor de goede werking van dit veiligheidsmateriaal. De installatie moet te allen tijde correct reageren en de nodige acties ondernemen in geval van een eventueel gaslek. De bewijzen zijn er: elk jaar krijgen we toch een aantal meldingen van een detectie die correct heeft gereageerd en die de juiste nodige acties heeft ondernomen. Zo hebben onze producten waarschijnlijk erger kunnen voorkomen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details