NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Specialist in branddetectie kijkt toekomst met vertrouwen tegemoet

Specialist in branddetectie kijkt toekomst met vertrouwen tegemoet

Kingspan Light + Air is, na de samensmelting van Brakel Aero en Argina, een subdivisie van Kingspan Groep, gespecialiseerd in rook-en warmteafvoerinstallaties, daglichtoplossingen, natuurlijke ventilatie en beveiliging in de ruimste zin van het woord. Als onderdeel van de Kingspan Groep zijn er meer mogelijkheden, al verliest de firma hierbij nooit de focus op kwaliteit en service.

Brakel is al bijna 40 jaar marktleider inzake glazen daglichtconstructies en ventilatie- en brandveiligheidsystemen (zoals branddetectie, installaties voor rook- en warmteafvoer) in commerciële en industriële gebouwen. Argina is een Belgisch ontwerper en producent van installaties voor branddetectie, gasdetectie en toegangscontrole voor de zakelijke markt. Sinds een tweetal jaren maken beide bedrijven deel uit van de Kingspan Groep, onder de noemer ‘Kingspan Light + Air Belgium’. 

Koen De Maeght, Managing Director van Kingspan Light + Air Belgium, en eerder Managing Director van Brakel Aero België: “Deel uitmaken van een grotere groep levert meer naamsbekendheid op, en ook de mogelijkheid om meer naar het buitenland te exporteren. Als onderdeel van de Kingspan Groep kunnen we bovendien op alle noden met betrekking tot de gebouwschil een oplossing bieden. In de toekomst wil Kingspan met één pakket naar de markt kunnen stappen.”

Onze unieke aanpak, met onze eigen R&D-afdeling, blijft bewaard.

Eigen R&D-afdeling

De overname gaat gepaard met belangrijke schaalvoordelen voor het bedrijf, maar De Maeght benadrukt wel dat de aanpak van het bedrijf identiek blijft. “Onze unieke aanpak, met onze eigen R&D-afdeling, blijft bewaard. We behouden ook de sterke focus op service naar onze klanten toe. We hebben in de loop der jaren een optimaal systeem uitgewerkt, zodat we snel ter plaatse zijn en de opstart kunnen verzorgen, en absolute bedrijfszekerheid garanderen. Naast productontwikkeling hebben we ook de kennis in huis om bouwprojecten van a tot z mee te begeleiden. Dit vanaf de studie- of ontwerpfase van een bouwproject, via de volledige uitvoering, installatie en uitvoering, tot en met onderhoud en herstellingen.” Kingspan Light + Air biedt dan ook onderhoud en service aan op alle RWA-, ventilatie-, daglicht-, en beveiligingssystemen.

Natuurlijk is de kwaliteit één van de hoofdredenen om voor de branddetectie-oplossingen van Kingspan Light + Air Belgium te kiezen. “Daar kunnen we niet op inboeten. Het gaat immers om veiligheidsinstallaties. Die moeten altijd aan 100% functioneren. Daarom zorgen we ervoor dat we voor alle projecten eigen personeel inzetten, en dat onze mensen te allen tijde goed opgeleid zijn.”

Snellere reactietijd

Inzake branddetectie zet Kingspan Light + Air Belgium sterk in op modulaire systemen. “Met onze branddetectoren kunnen we zowel kleine als bijzonder grote installaties aan, door verschillende centrales aan elkaar te koppelen. We koppelen een module zodat de communicatie overeind blijft, ook al zou er een deel van het systeem uitvallen”, stelt De Maeght. “Daarnaast zien we dat de reactietijd in de markt een stuk hoger ligt dan enkele decennia geleden. Een probleem moet onmiddellijk opgelost kunnen worden. Dat vergt heel wat snelheid en flexibiliteit van de mensen.”

Naast natuurlijke ventilatie voorziet Kingspan Light + Air ook mechanische ventilatie in ondergrondse parkeergarages. “In België zijn we pioniers op dit domein”, zegt De Maeght. “We hebben heel wat knowhow in huis om dit soort projecten tot een goed einde te brengen. Dankzij gespecialiseerde software kunnen we heel complexe simulaties uitvoeren en zo heel wat potentiële problemen al van bij de projectstudie op voorhand tackelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details