NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Specifieke aanpak legt jonge specialist in textielkanalen geen windeieren

Specifieke aanpak legt jonge specialist in textielkanalen geen windeieren

Met textielkanalen in de gebouwen van Imec in Leuven en Studio 100 in Schelle en verschillende Decathlonvestigingen kan Crossflow als relatief jong bedrijf al heel wat prestigieuze referenties voorleggen. Dat het bedrijf in slechts enkele jaren tijd zo’n indrukwekkend klantenbestand wist aan te leggen, heeft het naar eigen zeggen niet enkel te danken aan een kwalitatief product. “Er gaat evenveel aandacht naar onze klantgerichte aanpak dan naar de kwaliteit van onze producten”, klinkt het.

In de sector van HVAC zijn textielkanalen al jaren aan een opmars bezig en dat hoeft niet te verbazen als je de talloze voordelen ten opzichte van klassieke rigide kanalen erop naslaat: een meer homogene luchtverdeling, instelbare uitblaaspatronen, kostenefficiënter en ecologischer, makkelijker te installeren, lichter in gewicht, geluidsarmer, hygiënischer, meer doorlatend en dus geen condensatie, onderhoudsvriendelijker en reinigbaar, flexibeler… Crossflow uit Lochristi, gespecialiseerd in metaal geperforeerde kanalen en textielkousen, drijft mee op het succes van die laatste soort.

Decathlon Bergen kopiërenTextielkanalen van Crossflow in de vestiging van Decathlon in Bergen.

Met textielkanalen in onder meer de fraaie vestiging van Imec in Leuven, verschillende Decathlonvestigingen en het Studio 100-gebouw in Schelle kan Cross-flow vijf jaar na haar oprichting al heel wat prestigieuze referenties voorleggen. En niet alleen in eigen land, want ook RATP, de regulator van het openbaar vervoer in Parijs, Estée Lauder en het Franse Auchan en Intermarché deden al een beroep op Crossflow.   

FloraluxOok in de markt van de metalen geperforeerde kanalen kent Crossflow de laatste jaren een grote groei. In die productmarkt mag het Floralux tot zijn klanten rekenen.

Realisme
“Maar onze spectaculaire groei heeft niet alleen te maken met een uitstekend product. Wat ik daarnaast heel belangrijk vind, is realisme prediken”, zegt zaakvoerder Pascal Remmery. “In onze sector wordt soms te veel commerciële praat verkocht en worden veel zaken verbloemd, maar wij dragen eerlijkheid en correctheid hoog in het vaandel. Klanten moeten op correcte wijze worden geïnformeerd. Wij zijn dan ook altijd al te vinden op de werf tijdens de opstartfase om zo goed mogelijk te kunnen meedenken met de klant, maar ook met de bouwheer en ingenieurs. Hoe onze kanalen bijvoorbeeld het best kunnen worden opgehangen, welke stof op een bewuste werf het meest aangewezen is. Louter een selectie van kanalen is soms immers niet voldoende om tot een goed resultaat te komen.”

Herstal kopiërenPascal Remmery: “Het draait bij ons niet enkel om verkoop en kwaliteit, maar ook om service en een goede dienst na verkoop.”

“Wij proberen bovendien ook om onze offertes, tenzij het heel grote betreft, binnen de 48 uur uit te werken en eens de bestelling doorgevoerd, garanderen wij binnen maximaal drie weken te leveren. Het draait bij ons dus niet enkel om verkoop en kwaliteit, maar ook om service en een goede dienst na verkoop”, vervolgt Remmery.

Onderhoud te vaak bijzaak
Remmery: “Ons doel bestaat er immers in langetermijnrelaties op te bouwen. Daarom zetten wij ook volop in op de uitbouw van het onderhoudsaspect. In België is dat eigenlijk nog steeds een wankel punt, maar bij ons kan je dus wel terecht voor onderhoud en reiniging van de geplaatste kanalen”, besluit Remmery. Naast textielkanalen kent Crossflow ook een grote groei in de productmarkt van de metalen geperforeerde kanalen. Op de Facebookpagina van het bedrijf worden regelmatig updates rond nieuwe producten en evoluties geplaatst.  

Tekst Wouter Polspoel     |    Beeld Crossflow
Uitgelichte afbeelding: Crossflow voorzag de Belgische vestiging van Safran Aero Boosters, een Franse multinational actief in de lucht- en ruimtevaart, in Herstal van textielkanalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details