NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Stap verder in BIM-verhaal dankzij snelle en gebruiksvriendelijke configurator

Stap verder in BIM-verhaal dankzij snelle en gebruiksvriendelijke configurator

Bij Colt zijn ze ervan overtuigd: de BIM-technologie zal een grotere impact hebben op het ontwerp en de constructie van gebouwen dan de verschuiving van met de hand tekenen naar CAD (Computer Aided Design)-tekenen. Daarom lanceerde het bedrijf eind 2017 een innovatieve, multiregionale, meertalige configurator voor zijn producten. Dat maakt van Colt wereldwijd een van de eerste spelers in de bouwsector om een BIM-configurator in te bedden op zijn verschillende websites.

COLTTijdens de configuratie worden de producten stap voor stap, quasi in real time en in 3D gepresenteerd.

Slimme presentatie
Als een multidisciplinaire organisatie ontwikkelt Colt International voortdurend nieuwe en duurzame systemen zoals natuurlijke (adiabatische) koeling, rook- en warmteafvoer, natuurlijke ventilatie, buitenzonwering en klimaattechniek voor utiliteitsbouw en industrie. Die slimme systemen vereisen een slimme presentatie, en hier komt de Colt BIM-configurator om de hoek kijken.

COLT

Klanten kunnen hun product onafhankelijk en snel configureren naargelang hun behoeften.

Complexe data in een eenvoudige tool
De klanten van Colt zijn zich er goed van bewust: geen enkel Colt-product is gelijk. Het Colt-productassortiment bestaat uit een groot aantal varianten: verschillende maten, ontwerpen, opties, enzovoort. Het is net deze verscheidenheid die zo gewaardeerd wordt. De Colt BIM-configurator is een eenvoudige ontwerptool die klanten kunnen gebruiken in hun eigen ontwerpsoftware. Zo vereenvoudigen ze de complexiteit en het volume aan productinformatie.

Productpresentatie in real time
De Colt BIM-Configurator is snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk: tijdens de configuratie worden de producten stap voor stap, quasi in real time en in 3D gepresenteerd. Klanten kunnen hun product onafhankelijk en snel configureren naargelang hun behoeften. Ze kunnen de afgewerkte configuratie downloaden en in hun CAD / BIM-software plaatsen. De CAD-downloads worden aangeboden in Revit, AutoCAD, ASD voor Adomi en IFC-formaat. Technische tekenaars kunnen een kant-en-klare (STABU-2) technische specificatie downloaden.

Geen registratie nodig
De voordelen van het gebruik van de Colt BIM-configurator liggen voor de hand: maximale flexibiliteit, aanzienlijk verbeterde samenwerking tussen architecten, planners en projectteams en een aanzienlijk snellere gegevensoverdracht. En, ook heel belangrijk: vooraf registreren of inloggen is niet nodig.

Maar er is meer: ook de intuïtieve bediening, het gebruik op tablet en pc de mogelijkheid om tekeningen en bestekteksten te generen maken indruk. Bovendien worden alle productgegevens centraal beheerd. Op deze manier blijft alle informatie volledig up to date en zijn productinnovaties snel online beschikbaar.

Eddy Van der Auwermeulen, Managing Director Colt Belux France: “We krijgen veel enthousiaste reacties over de Colt BIM-configurator. Sinds de lancering werden er wereldwijd al 7000 bezoekers gemeten. We blijven continu updates toevoegen en de lancering binnenkort van de Franse versie bewijst dat het ons menens is: Colt is en blijft BIM ready.”    

Tekst  Annelies Niemegeers    |    Beeld Colt International
Uitgelichte afbeelding: 
Alle productgegevens worden centraal beheerd.


De Colt BIM-configurator wordt in 27 landen gebruikt en is beschikbaar in het Nederlands,
Duits en Engels. In de loop van 2019 wordt de Franse versie gelanceerd.

Zelf gebruiken?

Op de homepagina www.coltinfo.be en op elke afzonderlijke productpagina

van de Colt-website vind je een link naar de BIM-configurator.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details