NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
STG: veerkracht en vernieuwing na een periode van transformatie

STG: veerkracht en vernieuwing na een periode van transformatie

In de dynamische wereld van de bouwmaterialendistributie heeft Sanitair Technische Groothandel (STG) zich ontpopt als een voorbeeld van veerkracht en innovatie. Na een complexe periode van transitie, waarin de organisatie zichzelf opnieuw moest uitvinden, staat STG nu steviger dan ooit tevoren. Met een indrukwekkende omzet van 330 miljoen euro en een toegewijd team van 850 medewerkers, is STG vastberaden om zijn marktpositie te versterken en verder te klimmen op de ranglijst van Belgische distributeurs in de bouwmaterialensector. De voortdurende verfijning van ons assortiment weerspiegelt onze inzet voor duurzaamheid en innovatie, waarbij we nauw samenwerken met onze leveranciers om milieuvriendelijke en vooruitstrevende producten aan te bieden.

Dave Kiek, Marketing Manager bij STG, benadrukt: “De rebranding van STG was meer dan een nieuwe naam op de gevel; het was een belofte aan onze klanten en medewerkers dat we ons blijven inzetten voor uitmuntendheid en innovatie. Onze recente investeringen in logistieke technologieën zijn concrete stappen in onze toewijding om de belofte van uitmuntende klantenservice en efficiëntie na te komen.”

Een nieuwe fase van groei en innovatie

De reis van STG is er één van ambitie en doorzettingsvermogen. De samensmelting van de regionale familiebedrijven Sax, Lambrechts en Schrauwen was een strategische zet die de basis legde voor de huidige groei. Als een integraal onderdeel van Building Materials Europe heeft STG zijn positie in de Europese markt versterkt, een traject dat verder werd geconsolideerd na de overname door Blackstone sinds 2019.

Frans Hartong, Managing Director STG
Frans Hartong, Managing Director STG

Frans Hartong, Managing Director bij STG, voegt toe: “De fusie en rebranding zijn slechts het begin. We zijn vastberaden om onze positie als marktleider te versterken door voortdurend te innoveren en onze diensten aan te passen aan de behoeften van onze klanten. Onze recente investeringen in AI-gestuurde voorraadoptimalisatie en klantinteractieplatforms zijn slechts enkele voorbeelden van onze toewijding aan vooruitgang.

Innovatie en integratie als sleutel tot succes

De integratie van de drie voormalige familiebedrijven tot één samenhangend geheel was een uitdaging die STG met volle overtuiging is aangegaan. Het was een periode van hard werken en toewijding, waarbij de nadruk lag op het stroomlijnen van processen en het harmoniseren van de bedrijfscultuur. De centralisatie van logistieke activiteiten en de implementatie van een nieuw ERP-systeem waren cruciale stappen om de dienstverlening te optimaliseren. Deze inspanningen hebben geleid tot verbeterde efficiëntie, verhoogde klanttevredenheid en een sterkere marktpositie. De succesvolle integratie heeft STG in staat gesteld om een uniforme en klantgerichte service te bieden, wat essentieel is in een industrie die steeds meer waarde hecht aan klantbeleving en servicekwaliteit.

Klantgerichtheid en service innovatie

STG heeft een klantgerichte benadering geadopteerd die verder gaat dan de traditionele verkoop van producten. Het bedrijf heeft zijn ProShop-concept opnieuw uitgevonden en een nieuw showroomformat ontwikkeld dat aansluit bij de behoeften van de moderne consument. Deze innovatieve benadering heeft geleid tot een meer interactieve en persoonlijke winkelervaring, waarbij klanten niet alleen producten kunnen bekijken, maar ook advies en inspiratie kunnen opdoen voor hun projecten. Deze focus op klantbeleving is een directe reactie op de veranderende verwachtingen van de consument, die nu op zoek is naar een volledige oplossing en een partner die hen kan ondersteunen in het gehele bouwproces.

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Duurzaamheid is niet langer een optie, maar een noodzaak voor bedrijven die op lange termijn willen slagen. STG heeft dit begrepen en is vastberaden om een leidende rol te spelen in de verduurzaming van de bouwindustrie. De onderneming heeft ambitieuze doelen gesteld voor 2040 en werkt aan initiatieven die de ecologische voetafdruk van haar activiteiten verminderen. Dit omvat investeringen in duurzame verpakkingen, het optimaliseren van transportroutes om de CO2-uitstoot te verlagen, en het stimuleren van duurzame productkeuzes bij haar klanten. Deze inspanningen tonen aan dat STG zich niet alleen inzet voor het milieu, maar ook voor de maatschappij waarin het opereert, en dat het bedrijf bereid is om te investeren in de toekomst.

Een cultuur van samenwerking en ontwikkeling

De bedrijfscultuur van STG is gebaseerd op een fundament van samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. De organisatie gelooft sterk in het investeren in haar medewerkers, omdat zij de drijvende kracht zijn achter het succes van het bedrijf. Door een omgeving te creëren waarin medewerkers worden aangemoedigd om te leren en te groeien, heeft STG een toegewijd en deskundig team opgebouwd dat in staat is om uitstekende resultaten te leveren. De waarden van durf, zorgzaamheid, actie, authenticiteit en samen winnen zijn niet alleen slogans, maar leven echt binnen de organisatie en worden dagelijks in de praktijk gebracht.

Technologische vooruitgang en toekomstvisie

In een tijdperk waarin technologie een steeds grotere rol speelt in alle aspecten van het bedrijfsleven, blijft STG vooruitkijken en innoveren. De organisatie erkent dat het bijblijven met de nieuwste technologische ontwikkelingen essentieel is om concurrerend te blijven. Daarom is STG voortdurend bezig met het updaten van zijn assortiment en het integreren van nieuwe technologieën die de efficiëntie kunnen verhogen en de klantenservice kunnen verbeteren. Deze vooruitstrevende benadering waarborgt niet alleen het huidige succes van STG, maar verzekert ook een sterke basis voor toekomstige ontwikkelingen.

Een blik op de toekomst

Met een robuust netwerk van ProShops en toonzalen, een geavanceerd logistiek systeem en een sterke online aanwezigheid, is STG goed gepositioneerd om de uitdagingen en kansen van de toekomst aan te gaan. De organisatie is meer dan een groothandel; het is een partner voor klanten en leveranciers, een innovator in de markt, en een voorvechter van duurzaamheid en technologische vooruitgang. Terwijl het bedrijf vooruitkijkt, blijft het trouw aan zijn kernwaarden en toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke waarde voor alle stakeholders. Met een duidelijke visie en een sterke strategie is STG klaar om zijn groei voort te zetten en een nog grotere impact te maken in de bouwmaterialendistributie-industrie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details