NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Stille opvoerinstallatie voor gebruik in woon- en bedrijfsgebouwen
Voor het efficiënt afwateren van gebouwen is de Aqualift S 100/ S 200, afhankelijk van de variant, uitgerust met een of twee sterke pompen.

Stille opvoerinstallatie voor gebruik in woon- en bedrijfsgebouwen

Afwateringsspecialist KESSEL heeft zijn assortiment pomptechniek uitgebreid met een veelzijdige, vrij opstelbare opvoerinstallatie voor ­fecaliënvrij afvalwater: de Aqualift S 100 / S 200. 

Bij de Aqualift S 100 / S 200 kan afhankelijk van de hoeveelheid afvalwater worden gekozen voor reservoirs van 100 of 200 liter, die beide door normale kamerdeuren met een breedte van 80 cm passen. De stekkerklare afwateringsoplossing kan dankzij het kleine installatieoppervlak ook achteraf probleemloos in kleinere ruimtes, of in het geval van de Aqualift S 100 in al bestaande pompputten (80 x 80 cm) worden geïnstalleerd. Daarmee is dit systeem zowel voor de klassieke woningbouw als bedrijfspanden geschikt. Dankzij de eenhandssluitingen kan onderhoud aan alle uitneembare delen zoals het deksel, pompen, sondes en terugslagkleppen snel en eenvoudig worden uitgevoerd. 

Bij de Aqualift S 100 / S 200 kan afhankelijk van de hoeveelheid afvalwater worden gekozen voor reservoirs van 100 of 200 liter, die beide door normale kamerdeuren met een breedte van 80 cm passen.

Van mono- naar duo-installatie

Voor het efficiënt afwateren van gebouwen is de Aqualift S 100/ S 200, afhankelijk van de variant, uitgerust met een of twee sterke pompen. De pompen zijn geluidsgeïsoleerd gelagerd en werken daardoor zeer stil. Bij beide types pomp wordt het grijswater met een efficiënte en betrouwbare open waaier weggepompt. Er kan worden gekozen uit twee modellen: een 650W-pomp en een sterke 1250W-variant. 

Afhankelijk van de eisen zijn oplossingen met geïntegreerde KESSEL-besturingskast Tronic en pneumatische niveaudetectie of alternatief met vlotterschakelaar verkrijgbaar. De Tronic-variant biedt bovendien geïntegreerde alarmmelding voor maximale betrouwbaarheid. Als de eisen veranderen, kan de mono-installatie met één pomp op elk moment worden omgebouwd naar een duo-installatie met twee pompen of zelfs een ander type pomp. 

Aqualift S 200 met een 1250W-pomp.

Aqualift S 100 / S 200 achter vetafscheiders

De duovariant van de nieuwe KESSEL-opvoer­installatie met twee pompen is ideaal voor toepassingen waarbij het afwateren niet mag worden onder­broken. Dat geldt vooral bij het afwateren van vetafscheiders in bedrijfs­omgevingen. De in de installatie geïntegreerde horizontale toevoeraansluitingen zijn hierbij een groot voordeel. Ze kunnen namelijk ook worden gebruikt voor het volgens de normen nemen van monsters, waardoor een afzonderlijke monstername­voorziening kan vervallen. De grote onderhouds­opening, die ook zonder gereedschap met eenhands­sluitingen kan worden geopend, biedt hiervoor probleemloze toegang.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details