NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
‘Stookolieketels zullen ook in de ­toekomst een ­belangrijke rol spelen’
De vloerstaande condensatieketel Logano plus KB195i van Buderus.

‘Stookolieketels zullen ook in de ­toekomst een ­belangrijke rol spelen’

Anno 2020 is Gino de zaakvoerder, en sinds kort is ook zijn eigen zoon actief in het bedrijf. Al sedert de begindagen kiest Kegels voor gas- en stookolieketels van Buderus, een keuze die het bedrijf zich 47 jaar later nog niet heeft beklaagd.   

Tekst Filip Van der Elst  |  Beeld Buderus

Al drie generaties lang voorziet Centrale Verwarming Kegels de inwoners van Sint-Gillis-Waas en omstreken van warmte. “We blijven – bewust – voornamelijk rond de kerktoren werken”, zegt zaakvoerder Gino Kegels. “Ons cliënteel bestaat voornamelijk uit familie, vrienden, en mensen die via mond-aan-mondreclame tot bij ons komen. Ik wil ook niet dat mijn medewerkers veel tijd verliezen door lang op de baan te zijn.” Het bedrijf richt zich voornamelijk op het vervangen van stookolie- en gasketels. Nieuwbouw-en grootschalige renovatieprojecten vormen een aanzienlijk lager aandeel van het zakencijfer. “Op de nieuwbouwmarkt is er veel concurrentie, en met het vervangen van ketels hebben we onze handen al meer dan vol.”

Omdat Centrale Verwarming Kegels ook onderhoudscontracten afsluit met klanten, is de firma er altijd tijdig bij om een ketelvervanging aan te bevelen. Kegels: “Zo kunnen we ingrijpen voor er zich grote problemen stellen. Onze klanten hebben daar oren naar, want niemand komt graag in de koude te staan.”

Al drie generaties lang voorziet Centrale Verwarming Kegels de inwoners van Sint-Gillis-Waas en omstreken van warmte.

Betrouwbare en kwalitatieve producten

Als Buderus System Partner werkt Centrale Verwarming Kegels steevast met ketels van Buderus. “Het bedrijf biedt betrouwbare en kwalitatieve producten. Het zijn overzichtelijke toestellen die probleemloos 15 jaar meegaan, uitgerust met een uniform systeem qua regeling dat bovendien ook goed uitleesbaar is voor de klant. En natuurlijk is het Buderus-gamma zeer uitgebreid. We kunnen er zeker van zijn dat Buderus voor quasi alle ­situaties een gepaste oplossing kan bieden.” Ook over de dienstverlening van Buderus klinkt niets dan lof. “Buderus garandeert ons een pijlsnelle en feilloze levering. Na meer dan 40 jaar samen­werking is een hechte vertrouwensband gegroeid met het Buderus-team. Nu we elkaar al jaren door en door kennen, kwam de vraag om Buderus ­System Partner te worden. Zo groeit ons bedrijf uit tot ambassadeur van Buderus, en weten collega-installateurs dat ze bij ons terecht kunnen als ze snel een Buderus-wisselstuk nodig hebben.”

In het digitale tijdperk speelt connectiviteit een steeds belangrijkere rol. Ook op dat vlak stellen de Buderus-ketels niet teleur, aldus Kegels. “Het besturingssysteem voor particuliere systemen mag gezien worden. Zo is het mogelijk om de cv-ketel vanop afstand met een smartphone te besturen. Ook het creëren van zones in huis, om elke kamer in huis van een andere temperatuur te voorzien, werkt uitstekend.”

Gino Kegels, zaakvoerder bij Centrale Verwarming Kegels

Performante stookolieketels

Stookolie wordt vandaag de dag wel eens in het verdomhoekje geplaatst. Onterecht, vindt Gino Kegels. “Ik raad mijn klanten doorgaans aan om hun stookolieketel te behouden, eventueel gekoppeld aan een renovatie van de stookolietank. De moderne stookolieketels zijn zeer performant. Het verbruik en de vervuilende uitstoot zijn sterk teruggedrongen. Bovendien liggen de stookolie­prijzen bijzonder laag.” De nieuwste telg (KB195iBZ) uit het huidige stookolieketel-gamma van Buderus is hybride en dus combineerbaar met hernieuwbare energie. Zo kan deze bijvoorbeeld gekoppeld worden aan een warmtepomp.

Kegels gelooft dan ook dat stookolieketels ook in de toekomst nog een belangrijke rol zullen spelen. “De verwarmingsmarkt zal nooit in zijn geheel elektrificeren. Daar is elektriciteit te duur voor, en verouderde huizen zijn niet voorzien op een warmtepomp. Dan zie ik eerder potentieel in innovaties met waterstof. Ik verwacht overigens dat we stookolieketels in de toekomst nog zullen kunnen gebruiken voor andere brandstoffen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details