NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De toekomst kleurt groen
Bijna-energieneutraal wonen is sinds 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen. Dat een hoeve uit 1789 getransformeerd wordt tot een state-of-the-art BEN-woning zie je dus niet elke dag.

De toekomst kleurt groen

De installatiesector is in verandering en de vraag naar kennis over ontwikkelingen en de praktische implementatie is groter dan ooit. Met een primeur binnen systeem D geeft DUCO je alvast een reden om InstallPro tijdens Batibouw 2022 bij te wonen (uitgesteld naar mei 2022). De ventilatiespecialist zet met de lancering van de nieuwe DucoBox Energy Comfort 400 en Energy Comfort Plus een stap vooruit in de evolutie van WTW-units.

Het beste van twee werelden

DUCO trekt met een volledig gamma ventilatie-units voor systeem C en D naar InstallPro. De Belgische fabrikant is uitgegroeid tot absolute expert in de ventilatiebranche. DUCO heeft alles in huis voor een hoog­waardig residentieel ventilatie­systeem voor systeem C en D. Van ventilatie­roosters, over ventilatie­boxen, ventielen tot lucht­kanalen. DUCO als one-stop-shop voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Om in een passiefhuis te allen tijde van een gezond binnenklimaat te genieten, is een ventilatiesysteem installeren cruciaal. 

Innoveren binnen systeem D

De gebouwschil moet in orde zijn. En dat betekent: goede isolatie en uitstekende kier­dichting. Om in een passiefhuis te allen tijde van een gezond binnenklimaat te genieten, is een ventilatiesysteem installeren cruciaal. Tijdens InstallPro introduceert DUCO een gloed­nieuw balansventilatietoestel DucoBox Energy Comfort 400 en Comfort Plus 350/450/550. De nieuwste generatie WTW-toe­stellen biedt antwoord op de groeiende vraag naar door­tastende ventilatie­systemen voor strenge BEN-normen, lage energie­gebouwen en de strengere instal­latie-­eisen voor ventilatie­systemen. Het hoge ther­mische rende­ment en het lage op­genomen ver­mogen van de toestellen zijn het resul­taat van een uitgekiend ontwerp.

Kom en ontdek het gamma WTW-units van DUCO tijdens InstallPro op 24 en 25 mei 2022.

Hoeve uit 1789 wordt BEN-woning

Waar vroeger een stalling stond voor koeien, staat nu de luxueus gereno­veerde privéwoning van Serge Werniers. Via een glazen sas kom je terecht in zijn kantoorruimte. De renovatie, die van start ging in 2018, is ondertussen afgerond. De vroegere gasthuishoeve bevoorraadde vanaf 1789 alle ziekenhuizen rond Antwerpen van melk, vlees, groenten en fruit. Aannemer Serge Werniers blies nieuw leven in de gasthuishoeve en restaureerde het tot een energiezuinige BEN-woning mét respect voor de oorspronkelijke structuren. Zo zijn de originele eiken balken nog steeds te zien in de dakstructuur.

BEN-woning met E-peil 12

Bijna-energieneutraal wonen is sinds 2021 de standaard voor nieuwbouw­woningen in Vlaanderen. Dat een hoeve uit 1789 getransformeerd wordt tot een state-of-the-art BEN-woning zie je dus niet elke dag. Een E-peil van 12 is al helemaal uitzonderlijk. “Om aan die doelstelling te kunnen voldoen, werden 100 zonnepanelen geplaatst, allemaal zuid en oost gericht”, vertelt eigenaar Serge Werniers. 

De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort resulteert in een intelligente én energiezuinige werking.

Combinatie C & D

De slimme ventilatiesystemen van DUCO dragen in dit project bij tot een E-peil van 12. In de kantoorruimte koos de aannemer voor een vraaggestuurd C-systeem. De DucoBox Silent Connect voert door middel van boxsensoren vervuilde lucht af op een fluisterstille manier. 

Het glazen sas tussen de kantoor- en privéruimte liet het buizensysteem van een D-systeem niet toe, dus werd gekozen voor natuurlijke ventilatie. In het privégedeelte koos Werniers voor twee D-systemen, meer bepaald de compacte DucoBox Energy Comfort. De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort resulteert in een intelligente én energiezuinige werking. Samen met de slimme vraagsturing op basis van CO2 en vocht zorgen de dynamische luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit toestel.

Werniers is tevreden over het resultaat: “De hoeve ligt afgelegen en vormt voor mij echt een oase van rust. In het verleden verliep de samenwerking met DUCO altijd zeer goed dus had ik er het volste vertrouwen in voor mijn eigen woning!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details