NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Svensa | Slimme ventilatie met geurdetectie

Svensa | Slimme ventilatie met geurdetectie

Te veel vocht en de daarbij horende schimmels leiden tot slechte lucht. Geur wordt direct gelinkt met luchtkwaliteit. En omdat geur door onze zintuigen snel waarneembaar is, wil je meteen je lucht ververst krijgen.

Vent-Axia Svensa is de eerste afvoerventilator die 3 sensoren heeft, en daardoor zowel geur, vocht en aanwezigheid detecteert. De ventilator werkt continu, en enkel bij waarneming wordt snel maar zachtjes overgegaan naar een hoger luchtvolume, zo verbruik hij ook minder. Geluid maakt hij zowat niet en het elektrische verbruik is minimaal.

Perfect voor renovatie en conform EPB
Svensa ventileert vochtige ruimtes, zowel bij kleine als vergunningsplichtige renovaties en nieuwbouw. Door zijn krachtige motor kan Svensa overal worden toegepast op wand en plafond. Minimaal 5 tot 10 keer de lucht in de ruimte verversen doet hij zonder moeite, zelfs met behoorlijk wat kanaalwerk en buitenafwerking en met het minste geluid.

Esthetisch is de Svensa top, met zijn eigenzinnige, rechthoekige, strakke vorm, met een extra glanzende afwerking. Een vlakke designcover is bijgeleverd in de doos, die magnetisch op het toestel bevestigd wordt, indien gewenst. Zo past hij perfect in elk interieur.

Vent-Axia Svensa wint de Red Dot Design Awardvoor Product Design 2019. De Red Dot Award, een van ’s werelds grootste design wedstrijden, is een platform om design te beoordelen. Het winnen van deze award toont aan dat de kwaliteit van het product uitmuntend is.

Svensa beschikt over een uniek LED-touch-display. Bij aanraking van het toestel lichten kortstondig de toetsen van het unieke touchscreen op, waarmee de gebruiker op het toestel de slimme functies bedient. De functie wordt weergegeven via LED’s.

De Vent-Axia Connect App, waarmee Svensa verbindt via bluetooth, geeft nog extra functies vrij voor planning, instelling van intensiteit en prestatie.

  • Aanpassing luchtvolumes;
  • Instellen timer-, vertragingstijd en nalooptijd;
  • Vochtregeling: intensiteit en snelheid instellen;
  • Geursensor in- en uitschakelen;
  • Lichtsensor in- en uitschakelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details